Şimdi Ara

Laptop Şarj Problemi !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benq joybook p52 laptopumda şarj problemi var.Elektrik kesik kesik geliyor sanki, laptop şarj olurken yanan turuncu ışık bir geliyor bir gidiyor yanıp sönüyor yani.(Düzgün bi laptopa şarj aletini 2 saniye aralıklarla takıp çıkartmak gibi sanki).
    -Adaptörün çıkışını kontrol ettim 19V veriyor, normal.Daha sonra 20V veren başka bir adaptör ile denedim, yine aynı problem var.
    -Pili çıkarıp denedim, aynı problem devam ediyor.Direk enerji kesiliyor ve bilgisayar kapanıyor.

Önerisi olan var mı arkadaşlar delirmek üzereyim...

• Adaptörü, pc'ye bağlıyken ölçüm yapman lazım. Yani yükteyken. Bu arada ışık adaptörün üzerindeki mi pc'deki mi?
  • PC'ye bağlıyken nası ölçüm yapcam hocam ? Normalde içine multimetrenin + probunu dışına - probunu değdirerek ölçtüm.Takınca içine nası değdircem probu ? Bu arada bahsettim ışık laptopun üstündeki ışık adaptördeki normal yeşil olarak yanıyor.
  • 1) Mesajda hiç detay vermemişsin cevaplar üstünkörü olur
    2) Laptop'un kullanma kılavuzunda bu ışıklar ve anlamlarıyla ilgili bir bölüm olması lazım. Orda buna benzer bir durum anlatılıyor mu? Bu şekilde düzenli yanıp sönme bir şeylerin işareti gibi geldi bana ama bilmemin bir yolu yok (detay vermediğin için)
    3) Sorunun şarj aletinde olduğunu sanmıyorum. Şebekede olduğunu da sanmam. Bir arıza varsa (VARSA) mutlaka laptop'un içindedir. Onu da kendin halletmeye çalışma servise ver en iyisi.
    4) İlle de "at bişeyler" diyorsan bence içerideki güç ünitesinde devrelerden kaynaklı bir sorun var (bataryada değil, anakart üzerinde). Hatalı devrenin bulunup değiştirilmesiyle sorun kolayca çözülebilir ama işinin ehli bir elektronikçi bulman lazım. Servis diyorum ben yine...
  • Üstad az once şunu keşfettim :
    adaptörün girişini iyice bastırdığım zaman problem olmuyor.elimi hafif kaldırayım bu sorun devam ediyor.acaba laptopun girişinde mi bi sorun var temas vs. gibi ?
  • eğilme bükülme oluyorsa taşırken kullanırken vs ucunda kablo kırılmış ve sadece belli pozisyonda temas ediyor olabilir. basınca düzeliyorsa direk kablo ya da jak sorunu zaten
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şarj Cihazı Sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Laptop Bataryası Sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.