Şimdi Ara

Li-Ion Batarya | İlk Şarj Süresi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
18.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Asus N61JV-240DV notebook'umdan yazıyorum bunları (:
    Notebook'u aldığımda ilk olarak bataryasını taktım, sonrasında şarja taktım ve bilgisayarı açarak kullanmaya başladım. Ve şimdi de %100 tam dolu gözüküyor batarya.
    Eskisi gibi 16 saat falan ilk şarj süresi olarak bekletmem gerekiyor mu?
    Araştırdığımda kimileri 16 saat kapalı şarj edin diyor, kimileri Li-Ion zaten dolunca akımı keser gerek yok diyor.

Sonuç olarak Li-Ion Pil/Bataryalarda ilk şarj süresi nedir?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Li-Ion Batarya İlk Şarj Süresi

Li-ion (lityum iyon) piller, taşınabilir elektronik cihazlarda yaygın olarak kullanılan yeniden şarj edilebilir pillerdir. Yeni bir Li-ion bataryanın ilk şarjı, bataryanın kullanım ömrünü ve performansını önemli ölçüde etkiler.

İlk şarj işlemi sırasında, Li-ion batarya tam kapasitesine ulaşır. Bu nedenle, ilk şarjın tam olarak yapılması son derece önemlidir.

Li-Ion Bataryanın İlk Şarj Süresi

Li-ion bataryanın ilk şarj süresi, üreticiye ve bataryanın kapasitesine göre değişebilir. Ancak genel olarak, yeni bir Li-ion bataryanın ilk şarj süresi aşağıdaki aralıklarda olmalıdır:

• Küçük kapasiteli piller (1000 mAh'ın altında): 2-4 saat
    • Orta kapasiteli piller (1000-2000 mAh): 4-6 saat
    • Büyük kapasiteli piller (2000 mAh ve üzeri): 6-8 saat

İlk Şarj İpuçları

• Bataryayı ilk kez şarj etmeden önce herhangi bir güç tüketiminden kaçın.
    • Bataryayı üreticinin önerdiği süre boyunca şarj cihazına bağlı bırak.
    • Bataryayı şarj ederken aşırı ısınmadan kaçın.
    • Bataryayı şarj cihazına takılı bırakma. Tam şarj olduktan sonra çıkar.

Li-ion bataryanın ilk şarj işlemini doğru şekilde gerçekleştirmek, bataryanın kullanım ömrünü uzatacak ve cihazının performansını en üst düzeye çıkaracaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • http://elektronik.kulup.org/index.php?option=com_content&task=view&id=46&Itemid=26

Linki açıp aşağılara indiğinde "Üstünlükleri" kısmına bakarsan ,

quote:

İlk şarjı daha uzun zaman gerektirmiyor. Normal şarj ile çalışmaya başlıyor.

Li-ion pillerde ilk şarj gereksiz. Dolduğu gibi kullanmaya başlayabilirsin. Ayrıca tamamen boşaltmak da yanlış , en fazla %10-%20'lere kadar boşaltılmalı , yoksa pil yıpranıyor. İyi günlerde kullan notebook'unu..

• quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

http://elektronik.kulup.org/index.php?option=com_content&task=view&id=46&Itemid=26

Linki açıp aşağılara indiğinde "Üstünlükleri" kısmına bakarsan ,

quote:

İlk şarjı daha uzun zaman gerektirmiyor. Normal şarj ile çalışmaya başlıyor.

Li-ion pillerde ilk şarj gereksiz. Dolduğu gibi kullanmaya başlayabilirsin. Ayrıca tamamen boşaltmak da yanlış , en fazla %10-%20'lere kadar boşaltılmalı , yoksa pil yıpranıyor. İyi günlerde kullan notebook'unu..

Teşekkür ederim :))

• En az 12 saat
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anesthesia`

En az 12 saat

Verdiğim linkte bir kaynak var ,

quote:

Kaynak: Isidor Buchmann, Cadex Electronics Inc., Vancouver BC., yönetim kurulu başkanı.

Sen neye dayanarak bunu söylüyorsun?
  • quote:

En az 12 saat

bir çok kişinin yanlış bildiği bilgi burda tüm laptop alıcak arkadaşlara sesleniyorum ilk alındığında şu kadar şarj et olayı çok yanlış biliniyor. o eski teknolojiye sahip pillerde vardı.şuanki pillerde yok öyle birşey.boşalınca doldur pili dolunca da bak keyfine
  • quote:

Orijinalden alıntı: uLtRaMaRiNe

quote:

En az 12 saat

bir çok kişinin yanlış bildiği bilgi burda tüm laptop alıcak arkadaşlara sesleniyorum ilk alındığında şu kadar şarj et olayı çok yanlış biliniyor. o eski teknolojiye sahip pillerde vardı.şuanki pillerde yok öyle birşey.boşalınca doldur pili dolunca da bak keyfine

Katılıyorum. Ni-MH ve Ni-Cd pillerde böyle bir durum vardı. Ama son 2-3 yıldır tüm notebooklarda Li-ion piller kullanılıyor..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İPHONE 11 BATARYA DEĞİŞİMİ
    2 yıl önce açıldı
    Lityum Ion pil ve BMS
    3 yıl önce açıldı
    18650 li-on pil şarj etmek
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sen yinede koy şarja 12 saat ne sıkıntısı olacak ki ? Kesiyormuş keserse kessin dursun bi 12 saat şarjda
  • quote:

Sen yinede koy şarja 12 saat ne sıkıntısı olacak ki ? Kesiyormuş keserse kessin dursun bi 12 saat şarjda

Yeni aldığın, sabırsızlıkla kullanmayı beklediğin birşeyi neden 12 saat şarjda tutasın ki? Ama sen bundan zevk alıyorsan , saygı duymak lazım..
  • quote:

quote:

Sen yinede koy şarja 12 saat ne sıkıntısı olacak ki ? Kesiyormuş keserse kessin dursun bi 12 saat şarjda

Yeni aldığın, sabırsızlıkla kullanmayı beklediğin birşeyi neden 12 saat şarjda tutasın ki? Ama sen bundan zevk alıyorsan , saygı duymak lazım..

Çocuk değiliz bekleyebiliriz..

• quote:

quote:

quote:

Çocuk değiliz bekleyebiliriz..

Sen bekle o zaman. Ne diyeyim..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.