Şimdi Ara

Düğmeye basınca PC açılmadan kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
73.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    • 3 hafta önce bilgisayarı açmak için Power tuşuna bastım ve bilgisayar açılmadı. Oysaki bikaç saat öncesinde internette gezinirken bilgisayar gayet normal çalışıyordu. Hiçbir sorun yoktu.
    • Aklıma daha öncede sorun çıkaran Power Supply'de sorun çıkmış olabileceği geldi.
    • Direk PSU'yu söktüm ve forumda anlatıldığı gibi bir tel yardımıyla iki ucu temas ettirerek kasa dışında çalıştırmayı denedim.
      Sonuç alamadım. Sorun Power'da diye düşündüm.
    • Bilgisayarı 1 yıl önce Exa.com.tr'den almıştım. Direk olarak garantiye gönderdim. 2 hafta sonra birebir değişimi yapılmış yeni bir PSU gönderdiler.
    • Yeni gelen güç kaynağını bilgisayara bir güzel monte ettim. Fişi takıp düğmeye bastım ve o da ne...
    • 1 saliseliğine elektrik geliyor, kasa fanları, işlemci fanı, anakart üzerindeki led'ler, power ve HDD ledleri bir anlığına çalışıp duruyor.
    • Düğmeye hemen bir daha bastığımda hiçbir tepki olmuyor. Fişi çıkartıp taktığımda bu 1 saliselik çalışma olayı tekrarlıyor.
    • PSU'dan İşlemci, ekran kartı, HDD ve DVD'ye giden güç kabloları söküp denedim. Gene aynısı oldu.
    • BURADAN vidyoyu izleyebilirsiniz.
    Sizce sorun neden kaynaklanıyordur? Power mı anakart mı ? haftalardır bilgisayarsız kaldım.
    Buna bi çare bulmam lazım :S Şimdiden teşekkürler...

Sistemim:
    -AMD Athlon II x4 630 2.80Ghz
    -MSI 770-C45
    -Hi-level ddr3 (2*2)4GB 1333mhz
    -Seagate 500gb 16mb 7200rpm
    -Powercolor Ati hd4850 512Mb
    -Akasa zen AK-ZEN450-BK + 450Watt akasa PSU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scorp1725 -- 19 Haziran 2011; 12:54:56 >

• Ben de böyle bir sorun yaşadım şunları yaptım;

-Öncelikle power kablosunu çıkardım power düğmesini kapattım.Kasanın önündaki açma tuşuna yaklaşık 3 - 4 bastım çektim.Sonra power düğmesini açtım gene kasanın önündeki düğmeye bastım çektim.Sonra da bios pilini çıkardım yaklaşık 4- 5 dk bekledim geri taktım ve normal çalıştı sorunu yok.Bu sorun genelde elektrik giderse veya direk fişi çekersem çalışırken bu sorun çıkıyor.
  • f(x) anladığım kadarıyla:
    -PSU'nun elektrik fişini çekeyim. Sonra arkadaki arka-kapama düğmesini kapatayım.
    -Kasanın önündeki düğmeye 4-5 kere basıp çekeyim.
    -Bios pilini çıkartıp 5 dakika bekleyip takayım.
    -sonra PSU fişini takıp açma-kapama düğmesini açayım.
    -sonra da öndeki düğmeye basınca çalışacak inşallah diyorsun.

deneyeceğim. sonucu yazarım birazdan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scorp1725 -- 19 Haziran 2011; 12:47:35 >

• Kardeş üzüldüm bende çözülmüştü.Şunları denemekte fayda var.

-Ram slotlarının yerini değiştir.Sadece 1 slota tak tek ram kullan.
    Olmadı psu değiştir dene diyecem fakat yeni psu gelmiş.Ram arızalı olsa diiitt diye öter başta.

OLMADI CPU ARIZALI MAALESEF.
  • -Ram'leri çıkartıp ikisini de tek çalıştırarak denedim. Değişen bişey yok.
    -CPU sorunlu olsa ona giden elektriği kestikten sonra çalışması gerekmez mi? CPU'ya giden 4 pinli güç kablosunu çıkararak denedim aynı şekilde oldu.
    -Gönderilen PSU'ya fazla güvenmedim açıkcası. Exa gelenb ürünün üzerine, akasa'nın distribütörü olan Akortek'in birebir değişim yaptığını yazmış. Ama Psu kenarındaki ve vidasının üstündeki etikletler yırtık. açılmış yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scorp1725

-Ram'leri çıkartıp ikisini de tek çalıştırarak denedim. Değişen bişey yok.
    -CPU sorunlu olsa ona giden elektriği kestikten sonra çalışması gerekmez mi? CPU'ya giden 4 pinli güç kablosunu çıkararak denedim aynı şekilde oldu.
    -Gönderilen PSU'ya fazla güvenmedim açıkcası. Exa gelenb ürünün üzerine, akasa'nın distribütörü olan Akortek'in birebir değişim yaptığını yazmış. Ama Psu kenarındaki ve vidasının üstündeki etikletler yırtık. açılmış yani.

o ürünün garantisi de yok o zaman.Sıfır değil yani.
  • İçi açılmış güç kaynağını sıfır gibi gönderip sonra da bu garanti dışı diyemezler.
    Eğer sorun gerçekten PSU'da ise bu sahtekarlık olur!!
    PSU'yu başka bir bilgisayarda deneyip emin olmam lazım. Sinir katsayımı yükselti bu arıza durumları
  • PSU PSU PSU....Kasa dışında power'ın yeşil ve siyah kablolarından birini bağlayınca aynı şekilde 1 saliseliğine çalışıp durdu.
    Power sorunlu çıktı dediğin gibi.
    Garantiye gönderdiğim PSU'nun üzerine "Birebir değişim oldu" yazıp, içi açılmış bozuk bir ürün gönderdiler. EXA'dan beklemezdim ama asıl değişimi, distribütör firma Akortek yaptığı için onlardan kaynaklanıyor.
    Şimdi ürünü göndersem adamlar kılıfı hazırlamışlar. Etiketler yırtık, içi açılmış, garanti dışı...
    Başlarım böyle işe. Bu kasayı aldığıma bin pişman oldum. Özellikle bu power supply tam 3 kere gitti garantiye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scorp1725 -- 20 Haziran 2011; 10:22:00 >

•  Düğmeye basınca PC açılmadan kapanıyor

Düğmeye basınca PC açılmadan kapanıyor
  • Geçmiş olsun kardeşim.Exa dan hard disk almıştım.Bozuk gönderdiler geri gönderdim kabul etmediler.Telefonu babama verdim. Çok bağırdı sinirlendi.Tamam yenisini gönderiyoruz dediler.Abicim telefonda sinirlen bağır çağır anneni babanı telefona ver. Birşeyler yap bunlar sertlikten anlıyor.
  • kardesim Senin ise Yha Güc kaynagından Yada islemci den cünkü benim islemciye giden kobloyu soktügümde aynısı oluyo islemcidende olabilir
  • Benzer bir durum başıma gelmişti; kısa devre sorunu olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nanobyte

Benzer bir durum başıma gelmişti; kısa devre sorunu olabilir.

kısa devre sorunu nerden kaynaklanıyordu sizin?
    kısa devreyi engellemek için ne yapayım? mesela anakart ve tüm bilgisayar bileşenlerini söküp yeniden mi monte edeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismailyvs

kardesim Senin ise Yha Güc kaynagından Yada islemci den cünkü benim islemciye giden kobloyu soktügümde aynısı oluyo islemcidende olabilir

Power bilgisayar dışında çalıştırdığımda da aynısı oluyor ama.
    Acaba power ilk geldiğinde sağlamdı da, ilk çalıştırmada CPU'nun arızası dolayısıyla bu hale geldi. Bunun olma ihtimali var mı?
  • Çok saçma birsey ama power düğmesi takılmış olabilirmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Trail Of Blood

Çok saçma birsey ama power düğmesi takılmış olabilirmi?

Power düğmesi normal sorun yok. Düğmede sorun olsa böyle yapmazdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scorp1725

quote:

Çok saçma birsey ama power düğmesi takılmış olabilirmi?

Power düğmesi normal sorun yok. Düğmede sorun olsa böyle yapmazdı.

Emin ol içerden tutukluk yapıyo bazen acılırken hemen kapıyor.Genelde bilgisayar arızalarının %70-80 ni basit bozukluklardan
  • quote:

Emin ol içerden tutukluk yapıyo bazen acılırken hemen kapıyor.Genelde bilgisayar arızalarının %70-80 ni basit bozukluklardan

Haklısın, arızalar genelde basit nedenlerden kaynaklanıyor. İşte tam olarak bu basit nedenleri bulamayınca, akla çok kompleks şeyler geliyor.
    Mesela hala power'ın birdenbire elektrik vermemesini çözebilmiş değiliz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scorp1725 -- 21 Haziran 2011; 22:10:01 >
  • bendede bu sorun war sıcaklıktan oluyor % 70 si %30 power yetmiyo olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismailyvs

bendede bu sorun war sıcaklıktan oluyor % 70 si %30 power yetmiyo olabilir

Sıcaklıkla ilgili bir problem olacağını sanmıyorum. Power suppley'in gücü yetmiyor desek 1 yıldır sorunsuz bu power'la kullandım.

Zaten yukarda yazdığım sistemime gerçek değerlerde 450 watt yetmez mi?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.