Bulabildigim (nakit pesin) en iyi fiyatlar soyle: Buzdolabi --> 2050 TL Bosch Takim toplami (Tanidik vasitasiyla gitmistim)---> 2843 TL
Toplam 4893TL tutuyor. Aradigim bilgiler de sunlar: 1- Bu makinalarin ciddi problemi olan veya "kullandim cok gurultulu", "hicbir tanidigim memnun degil" veya "su ozelligi bizi biktirdi"gibi beni vazgecirecek kadar ciddi sorunlu makina var mi? 2- Fiyatlar konusunda daha iyi fiyat verebilecek olan yer / kisi bilen var mi?
Alternatifleri sunarken lutfen su noktalari gozonunde bulundurun. 1-(en onemlisi) Mustakbel esim ve ailesi oldukca anlayisli 2-Buzdolabini koyacagim yer 84cm ve bu boyutta daha genis net ic hacme sahip ve icmekani kullanisli (Net 554lt) buzdolabi bulamadim. 3-Camasir makinasi 1000 devir yeterli,hizli programi ve kalan zaman gostergeli olsun. 6 veya 7 kg olabilir. Saglam makina olsun 4-Bulasik makinasi 3 program (birisi hizli olmak uzere) yeter ekonomik ve saglam olsun. 5-Firin hakkinda cok bilgim yok ozellikleri iyi gorundu. Dijital ekrani olmali.
Hala okuyorsaniz bu, yardima niyetli oldugunuzun gosteresidir, tesekkur ederim. Simdi lutfen almak uzere oldugum makinalari (fiyat ve kalite) degerlendirmelerinizi ve varsa alternatif lerinizi bekliyorum...
Beyaz eşya başlığını inceleseydiniz konu açılması gerekmeksizin sorularınıza hızlıca cevap bulabilirdiniz.
Seçtiğiniz buzdolabı çok güzel.
Çamaşır makinesi iyi, ama fiyatını hakeden bir model değil. Bana sorarsanız üzerine biraz daha ekleyip 1150TL'ye LG F1247TD veya 1350TL'ye Bosch WAS20461TR alın. Kesinlikle değer. Bu cihazlar 8kg kapasitelidir, ancak az yükte problem oluşturmazlar ve tasarruf ederler.
Seçtiğiniz bulaşık makinesinin aynısı Profilo'da 650TL. Ekspress 55 dakika programı var, ancak bu programda 1,32kw enerji harcıyor. Ekonomik programı ise 195 dakika, oldukça uzun.
Aynı bütçeyle daha üst modelleri bu şekilde alabilirsiniz. Pahalı gelirse LG F1247TD çamaşır makinesi de düşünülür.
quote:
Orijinalden alıntı: candogan62
Beyaz eşya başlığını inceleseydiniz konu açılması gerekmeksizin sorularınıza hızlıca cevap bulabilirdiniz.
Seçtiğiniz buzdolabı çok güzel.
Çamaşır makinesi iyi, ama fiyatını hakeden bir model değil. Bana sorarsanız üzerine biraz daha ekleyip 1150TL'ye LG F1247TD veya 1350TL'ye Bosch WAS20461TR alın. Kesinlikle değer. Bu cihazlar 8kg kapasitelidir, ancak az yükte problem oluşturmazlar ve tasarruf ederler.
Seçtiğiniz bulaşık makinesinin aynısı Profilo'da 650TL. Ekspress 55 dakika programı var, ancak bu programda 1,32kw enerji harcıyor. Ekonomik programı ise 195 dakika, oldukça uzun.
Aynı bütçeyle daha üst modelleri bu şekilde alabilirsiniz. Pahalı gelirse LG F1247TD çamaşır makinesi de düşünülür.
Candogan bey tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim. Beyaz esyayi ayni marka almanin servis gerekme durumunda daha rahat olacagi icin rahatlik saglayacagina inaniyorum. Profilo bulasik makinasinin ekonimik programi dediginiz gibi cok uzun 3 saatten fazla. Ayrica Profilo, Bosch ile karsilastirildiginda ne kadar guvenilir bir markadir bilmiyorum. Bosch 20461 ile 20463 arasinda 288TL fark var. Bu da Bosch'un bu ay indirimli elektrik supurgesi kadar ediyor. Deger mi degmez mi kestirmek cok zor... Katkilariniz icin tesekkur ederim. Almayi dusundugum modellerin problemli olmadigini duymus olmak cok guzel.
Profilo ile Bosch arasında denk modeller arasında hiçbir kalite veya parça farkı yoktur. Sadece aksesuar ve ön paneller farklı. Tıpkı Bosch-Siemens gibi.
Seçtiğiniz 3 programlı Bosch da aynı şekilde ekonomik programı 195 dakikada bitiriyor, bu açıdan 5 programlı ve otomatik programı olan Profilo'yu önerdim.
3 programlı modelin express programı yetecekse Bosch almaktansa aynısı olan Profilo'yu alın. Buradan elde edeceğiniz karı çamaşır makinesine ekleyerek makineyi WAS20461TR ile değiştirin. Kesinlikle aradaki farka değer.
2 çamaşır makinesi arasında dikkate alınacak farklar var. 8kg model; -65lt geniş su dokusu tamburlu -Ekonomik programda A+++ enerji sınıfı -Su bulanıklık sensörlü -Fırçasız sessiz uzun ömürlü motora sahip -Yan panelleri titreşimi emen dairesel baskılı -En önemlisi Almanya üretimi orijinal Bosch
Profilo ile Bosch'un fabrikası ve parçaları aynı olduğu gibi servisi de zaten aynıdır. Önerdiğim üçlüyü değerlendirmenizi tavsiye ederim, zaten fiyat da aşağı yukarı aynı oluyor.
quote:
Orijinalden alıntı: candogan62 3 programlı modelin express programı yetecekse Bosch almaktansa aynısı olan Profilo'yu alın. Buradan elde edeceğiniz karı çamaşır makinesine ekleyerek makineyi WAS20461TR ile değiştirin. Kesinlikle aradaki farka değer.
2 çamaşır makinesi arasında dikkate alınacak farklar var. 8kg model; -65lt geniş su dokusu tamburlu -Ekonomik programda A+++ enerji sınıfı -Su bulanıklık sensörlü -Fırçasız sessiz uzun ömürlü motora sahip -Yan panelleri titreşimi emen dairesel baskılı -En önemlisi Almanya üretimi orijinal Bosch
Profilo ile Bosch'un fabrikası ve parçaları aynı olduğu gibi servisi de zaten aynıdır. Önerdiğim üçlüyü değerlendirmenizi tavsiye ederim, zaten fiyat da aşağı yukarı aynı oluyor.
Tavsiyeniz uzerine Camasir makinesini Bosch WAS20461TR olarak aldim. Profilo ve Siemens'in fabrika ve servisleri ayni da olsa tek marka olsun diye Bosch SMS30E02TR (Bulaşık Makinesi) ve Bosch HGV745320T (Fırın) olarak aldim. Bosch'a telefon etmistim bugun fabrikadan (yetkili servisin de ustunde oldugunu soyledi gelen) geldi. 3'unun de kurulumunu yapti, hatta kisaca denedi. Problemsiz calisiyorlar. Bulasik makinasini tabletle kullanacaksaniz tuzsuz ayarlayayim dedi. Evet dedim ayarlarini yapti "tamamdir tabletle kullanin tuz lambasi yanmaz" dedi.
Ha bu arada Bosch'dan ek garanti alacaklara kotu haber ek garanti ucreti 3 gun once 65TL'den 99YL'ye cikmis. Ne yapalim 297TL bayildik.
Buzdolabi icin de hem forumdaki tavsiyeler hem de ablamin bizzat tecrubesi uzerine SHARP SJPT69RWH Beyaz buzdolabı aldik. Bugun onu da kurdu (sharp) servisi. Buzdolabini kuran servis elemani, camasir makinasi ve (ozellikle de) bulasik makinasi icin cesme suyuna (kirec icin) filtre taktirmami (75 TL) onerdi. Tuz veya kirec sokucu kullanmana gerek kalmaz dedi. Bu konuda daha onceden bir aciklama goremedim forumda. Bu nedenle soruyorum: filtre gercekten faydali mi veya kendini amorti edecek performansi sergiler mi?
Orijinalden alıntı: candogan62 3 programlı modelin express programı yetecekse Bosch almaktansa aynısı olan Profilo'yu alın. Buradan elde edeceğiniz karı çamaşır makinesine ekleyerek makineyi WAS20461TR ile değiştirin. Kesinlikle aradaki farka değer.
Tavsiyeniz uzerine Camasir makinesini Bosch WAS20461TR olarak aldim. Profilo ve Siemens'in fabrika ve servisleri ayni da olsa tek marka olsun diye Bosch SMS30E02TR (Bulaşık Makinesi) ve Bosch HGV745320T (Fırın) olarak aldim. Bosch'a telefon etmistim bugun fabrikadan (yetkili servisin de ustunde oldugunu soyledi gelen) geldi. 3'unun de kurulumunu yapti, hatta kisaca denedi. Problemsiz calisiyorlar. Bulasik makinasini tabletle kullanacaksaniz tuzsuz ayarlayayim dedi. Evet dedim ayarlarini yapti "tamamdir tabletle kullanin tuz lambasi yanmaz" dedi.
Ha bu arada Bosch'dan ek garanti alacaklara kotu haber ek garanti ucreti 3 gun once 65TL'den 99YL'ye cikmis. Ne yapalim 297TL bayildik.
Buzdolabi icin de hem forumdaki tavsiyeler hem de ablamin bizzat tecrubesi uzerine SHARP SJPT69RWH Beyaz buzdolabı aldik. Bugun onu da kurdu (sharp) servisi. Buzdolabini kuran servis elemani, camasir makinasi ve (ozellikle de) bulasik makinasi icin cesme suyuna (kirec icin) filtre taktirmami (75 TL) onerdi. Tuz veya kirec sokucu kullanmana gerek kalmaz dedi. Bu konuda daha onceden bir aciklama goremedim forumda. Bu nedenle soruyorum: filtre gercekten faydali mi veya kendini amorti edecek performansi sergiler mi?
ben ankarada ikamet ediyorum. aeg lavamat LV42 model çamaşır makinası kullanıyoruz. şuan çamaşır makinasında hiçbir sorun yok. sadece 92 yılından bu yana makina üzerinde sararma ve paslanma oluştu. geçenlerde makinanın içine nasıl olmuşsa banka kartı sıkışmış :) ses çıkarıyordu servis çağırdık inanır mısın rezistansında gram kireç yoktu. 92 yılundan bu zaman kadar. 19 senedir. ve annem deterjan ve yumuşatıcıdan başka hiçbirşey kullanmıyor. colgon gibi.
bana kalırsa servisin takmak istediği filtreler hiçbir işe yaramıyor. yine takdir sizin.
benimde sorularımın yanıtı buradaymış o zman bende Profilo BM5220EG 5 Programlı Bulaşık Makinesinden yana kullanayım tericihimi teşekkür ederim candoğan bey
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme