Şimdi Ara

DÜN ABİM'LE İDDAA YA GİRDİK.ŞİMŞEK HAKKINDA YARDIM.!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
7.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hazır her tarafa yağmurlar yağar, yıldırımlar yükselirken size bir kumulunimbus fotoğrafı göndereyim;

http://xc.sffa.org/galerija/mihaanzur/Kumulunimbus.jpg

Kumulunimbuslar yıldırımları oluşturan bulutlardır. Yıldırımlar bu bulutlar tarafından oluşturuluyor. Yani bize ilkokulda öğretildiği gibi iki bulut çarpışıyor 2 ölü 3 yaralı durumu doğru değil.

Kondansatör etkisi gösteren bu tip bulutlar gerilimi bir süre depo ediyor ve uygun bir yer bulunca toprakla buluşturuyor. Buluşma sırasında ilk adımı toprak atıyor ve yıldırım yerden havaya doğru yükseliyor. Fakat olay ışık hızının üzerinde gerçekleştiği için gözlerimiz sonucu nedenden önce görüyor ve yıldırımın 'düştüğünü' sanıyoruz. Oysa yükseliyor

• kim kazandı dondurmayı yav????
  • yerden göğe kadar haklısınız ama şöle bişi var

şimşek yerden yükselir.yada biz onu gördüğümüzde yerden yukarı doğru çıkıyor olur.sonuç ben kazandım.ikinizde bana alcaksınız
  • quote:

Orjinalden alıntı: faruk

quote:

Orjinalden alıntı: rodrigo

İddaa haramdır...Abinden alıp yiyeceğin o dondurma haramdır...Haa tek taraflı ise o caizdir....

Bu işler ince işler....Dikkat etmek lazım....

haram felan değil.Bu şans oyunu değil,bilgiye veya yeteneğe bağlı olaylarda iddia haram olmuyor.

Şimdi soru acaip bişey.Kazanan kim belli değil.En iyisi ikinizde bana birer tane magnum alın konu kapansın

Amacım tartışmak değil ama bu konularda bence yorum yapma...Karşılıklı olan her iddaa haramdır...Kırıcı olduysam özür dilerim...

• kardeş yıldırım olayı iki şekilde cerayan eder birincisi buluttan yere ikincisi buluttan buluta,buluttan buluta olan şimşek çakmalır genelde düşme olarak sonuçlanmaz buluttan yere olan şimşek olayı ise buluttan yere akımın bir iletken yüzey aracılığıyla geçmesiyle sonuçlanır,genelde......
  • EE beyler çektiim foto nasıl ondan haber verin..

(Geyikçilerde inicek waaar )
  • allah cektırmesın gokhan
  • quote:

Orjinalden alıntı: Acharad

acharad biraz titremişsin hatta tırsmışsın daha da beteri zıplamışsın bu fotoğrafta ayan beyan görünüyor.

yok yok güzel. baya bir ağaç olmuşsundur bu anı yakalayacam diye ama fırtınalı günlerde tehlikelidir aman diyim
  • toprakta ne olduğu tam olarak bilinmiyor aslında ; hem sonsuz yüklü hem nötr özellik gösterebiliyor...
    yıldırım da yerden gökyüzüne ... daa geçen fizik dersinde işledik "yıldırım düşmesi " de halk arası bi deyim sadece gerçeği tam tersi
  • quote:

Orjinalden alıntı: spotlightkid

quote:

Orjinalden alıntı: Acharad

acharad biraz titremişsin hatta tırsmışsın daha da beteri zıplamışsın bu fotoğrafta ayan beyan görünüyor.

yok yok güzel. baya bir ağaç olmuşsundur bu anı yakalayacam diye ama fırtınalı günlerde tehlikelidir aman diyim

Saolasın spotlightkid. Evet biraz öyle oldu.. Gürültü patırtı falan.. Bi de İkitelli de paso sağa sola yıldırım düşüyor. Ani sesler de tırstırıyo adamı :) O yüzden kamera sallandı biraz. Bi dahaki sefere tripodla yakalayacam

• quote:

Orjinalden alıntı: bozz

quote:

Orjinalden alıntı: serserfan

Benim biLdiğimde Gökten yere doğru düşer.Zaten camilerin falan üzerimde yıldırım savar oLur aksi oLsa caminin temeLine yapıLırdı dimi tepesine değiL

paratoner demek istedin galiba
    yıldırım savar hiç duymamıştım

Zaten benim bildiğim, o yıldırımı savmıyor aksine çekiyor

• quote:

Orjinalden alıntı: magic1

kardeş yıldırım olayı iki şekilde cerayan eder birincisi buluttan yere ikincisi buluttan buluta,buluttan buluta olan şimşek çakmalır genelde düşme olarak sonuçlanmaz buluttan yere olan şimşek olayı ise buluttan yere akımın bir iletken yüzey aracılığıyla geçmesiyle sonuçlanır,genelde......

TEBRİK EDERİM KARDEŞ
  • haaaaaaaaaaa(?)
  • ne biçim bir iddaa ya girmişiz yaw kimsenin fikri aynı değil muhauhaaaaa
  • quote:

Orjinalden alıntı: newrelease

yukarıdaki bilgilerden bazıları vede Animasyon yanlış...

Birincisi ve herşeyden önemlisi + Taraf asla hareket etmez.. Hareket eden - Tarafıdır.. O da Elektronlar dır. Yani Elektron hareketi söz konusudur.

Ve her zaman Elektronlar - Yükten + yüke doğru akarak nötralize olmak ve dengeye ulaşmak isterler. Akım - den + ya doğrudur.

Toprak hiç + olmaz hep nötrdür...

Bulutlar - veya + yüklenebilirler duruma göre.. Yıldırım düşmesi ise - veya + yükün durdurulamaz seviyeye gelip elektronların atlamayla hareketlenmesinden oluşur. Bu elektronlar bulut - yüklü ise buluttan yere doğru boşalırlar.. Bulut + ise yerden buluta doğru çıkar ve onu nötralize ederler.. Tabi edebildikleri kadar..

Patlamaların paldır küldür seslerin sebebi potansiyel farkının eşiğe kadar yükselmesi gerçekleşene kadar akımın olamayışı ama bu aşılınca birden yol bulan yüklü miktardaki elektronun havadan en iletken yol ile akmasıyla olur.. Yani balonun felan iyice sıkışıp patlaması gibi...

+ yükler elektronları kızların erkekleri çekmesi gibi çekerler ve orada öyle beklerler Kendileri bi yere gitmezler. . ++ yükler aslında çukurdan ibarettir. İçine elektronu almak için bekleyen bir çukur. Elektronlar da abazan erkeklere benzer boşalmak ve nötralize olmak için binbir türlü yol araştırır, fırsatını bulduğunda + yük denilen o boşluğa yerleşir ve derin bir ohh ile huzura erer..

Hayat böyle fizik de böyle....

Bu bir fikir alış-verişi değildir. Olay ve neticesidir.
    @newrelease detaylı bilgiyi vermiş bunun ötesi yok. Veya hala bir şeyler üretmeye çalışmak gereksiz.

Sonuç olarak her ikinizin dediği kısmen doğru. Eğer bu bir yazılı sorusu olsaydı. Verdiğiniz cevaplara göre yarım puan alırdınız.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.