|
Babam Sigara İçtiğimi Öğrendi: Ne Yapmalısın?
Ailenin sigara içtiğini öğrenmesi zor bir durum olabilir. İşte bu durumu ele almanda yardımcı olacak bazı adımlar:
- Sakin Kal: Haber karşısında paniğe kapılmak yerine sakin kalmaya çalış.
- İnkar Etme: Sigara içtiğini inkar etmek durumu daha da kötüleştirecektir. Dürüst ol ve eylemlerinin sorumluluğunu al.
- Nedenlerini Açıkla: Babana neden sigara içmeye başladığını açıkla. Stres, arkadaş baskısı veya başka herhangi bir neden olabilir.
- Sağlık Risklerini Anlat: Sigara içmenin sağlığa zararlarını açıkla ve bu alışkanlığın uzun vadeli sonuçlarını vurgula.
- Sigarayı Bırakma Planı Yap: Sigarayı bırakmaya istekli olduğunu göster ve bir plan hazırla. Bu plan, destek gruplarına katılmayı, nikotin replasman tedavisi kullanmayı veya bir terapistten yardım almayı içerebilir.
- Babana Desteğini İste: Babana sigarayı bırakma sürecinde desteğini istediğini söyle.
- Profesyonel Yardım Al: İhtiyacın olursa bir doktordan, terapistten veya danışmandan profesyonel yardım almayı düşün.
Durumun hakkında babanla açık ve dürüst bir şekilde konuşmak çok önemlidir. Sigarayı bırakmak konusunda kararlı olduğunu göstererek ve destek isteyerek, babanın anlayışını ve yardımını kazanabilirsin.