Şimdi Ara

DUNE Android TV Box - neo 4k - sky 4k - pro 4k (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
778
Cevap
13
Favori
38.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mdmrx

https://dune-hd.com/firmware/pro4k_tv292a/

Yeni beta..
    Ciddi güncellemeler yapmışlar..Altyazı otomatik durumunda problem vardı çözüldü mü?Şu harici Boxlarda (Android olan,Apple olan vs vs ) Web tarayıcıyı zayıf yapıyorlar, webten birşey izlemek biraz hoşlarına gitmiyor sanırım..Olsa süper olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 18 Aralık 2018; 17:57:23 >
  • istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    Altyazı aynı maalesef

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bir arkadaştan 3 kutu orijinal DVD geldi. zamanında koleksiyon yapmış. laptop un DVD sürücüsünü paylaşıma açtım, DVD filmi koydum ve dune dan yeni ağ klasörü yarattım ve DVD filmi izleyebildim.

harici bir DVD sürücü almaya gerek kalmadı malum.

ama harici bir DVD yazıcı vb ihtiyaç varsa alınıp usb den dune a bağlayabilirsiniz.

daha önce dune alan bir arkadaş ağ dan laptopunu dune a gösterememişti. hatta telefonda bende yapamamıştım kendimin ki çalıştığı halde. oğlumun laptopunu geçenlerde yapamamıştım onunkini de ayarladım.. yapacağınız adımlar;

sürücü sağ tık özelliklerden paylaşıma gidin gelişmiş paylaşımdan paylaşımı açın. izinler düğmesinden tüm izinleri aktif edin. uygulayın.

özelliklerde güvenlik sekmesine gidin yine izinlerden tüm izinleri aktif edin. gerekirse ekle den everyone, guest gibi yeni kişiler yaratın ve izinlerini açın.

ayarlar, ağ ve internete gidin, paylaşım seçeneklerine tıklayın.
    3 madde var alt maddeleri okuyup hepsinde paylaşımı açın.
    tüm ağlar kısmında mavi renkte medya akışı seçeneklerini belirleyin var, açın..
    ağdaki tüm cihazlar görülür iznleri olduğundan emin olun, kaydetip çıkın dune dan laptop ta paylaştığınız hdd, dvd sürücü vb görebilmeniz lazım..

tabi ilk başta yeni ağ sürücüsü yaratıp, laptopunuzu ağa tanıtmanız lazım..

kaynaklar a gidin
    pop up a bas, yeni ağ klasörü seç

kaynaklarda görünecek bir isim verin.

isim: pc- hdd
    tip: smb
    server: pc veya laptop un internete erişmek için aldığı ip adresini yazın. ör: 192.168.0.25
    klasör. paylaştığınız klasörün adı ör: D
    kullanıcı adı:
    şifre:

kullanıcı adı şifre mümkünse yerel hesap adı ve şifreniz olsun.. ama pc ye microsoft hesabınızla açıyorsanız o kullanıcı adı ve şifreyi mi ister emin değilim.. yine paylaşımda şifre korumayı etkinleştir var belki kaldırılsa şifresiz girilir hiç denemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 23 Aralık 2018; 13:33:29 >

• mdmrx M kullanıcısına yanıt
    USB den harici Bluray yazıcı veya okuyucu taksak, bunu da okur mu acaba? Daha önceki Dune modelleri okumuyor du sanki.(DVD yi özellikle)

• akancaym kullanıcısına yanıt
    android tabanlı olduğu için okuması kuvvetle muhtemel. bir tane bulup denemekte fayda var almadan önce
    malum ayarlara cd sembollü ekleme yapıldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 23 Aralık 2018; 13:35:17 >
  • Kopyaları okur belki ama orijinallerden emin olmayın kolay kolay dune bile olsa lisans ödemezler

z9s özellikle belirtmiş un-encrypted diye var olanı deneyin ama okur çalıştırır diye para vermeyin usb cd dv bluray sürücülere

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bişey dikkatimi çekti, mesela MKV filmlerde altyazı gömülü ise karakter bozuk çıkıyor, lakin aynı altyazı aynı isimle harici olarak filmin yanındaysa ve external altyazı olarak seçince sorunsuz gösteriyor. İLGİNÇ

Ondan değil tamamen altyazıyı hazırlayanın biraz dikkatsizliği ve dune fw nin azizliği.

Aynı film aynı altyazı bd prime da sorunsuz

Pro da sorunlu. Altyazı ayarını türkçeden utf8 e getirince düzeliyor.

Support a yazdım. Bd prime da 6,7 ayar varken Pro da 3 bence sıkıntı bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    UTF8 genelde düzeltiyor..Toplu olarak bir klaösr içindekileri çeviren UTF-8 convertor aracı işinize yarayabilir..

Dune içinden Turkçe dil seti seçilemiyor mu?
  • Nasıl yani.. Türkçe seçiliyor zaten.. Bazı türkçe altyazıların karakteri bozuk çıkarsa utf ye çevirmek gerekiyor. Asıl mesele bu bozuk bazı dosyalar bd prime da sorunsuz

Normalde Türkçe Karekter setini seçince, ingilizcede olmayan noktalı harflerin (i,ç,ğ,ö..) Düzgün çıkması gerek ama, yazılımsal bir problem veya Playerin dahili yazılımında hatalı birşey varsa ingilizce default olarak okuyabilir..

Tek tek dosyaları Txt ile açıp ANSI den UTF-8 e çevirmek yerine bahsettiğim program ile Klasör gösterip içindeki tüm altyazı dosyalarını tek seferde UTF-8 e çeviriyor
  • Arkadaşım, bir kere daha yazıyorum. Altyazı dosyasını filmle aynı isimle harici olarak yani menuden external seçince Türkçe karakterlerde hiçbir sorun yok, aynı altyazıyı MKV filme gömülü yaparsan sorun oluyor. Bu nasıl iştir anlamadım gitti.

MKV konusu biraz farklı..MKV Toolnix ile, Filmin Ses,Görüntü,Altyazı dosyalarını açıp, Altyazıyı silip UTF-8 olarak tekrar filim içine gömüp dener misiniz? Kısa sürüyor tekrar MKV yapması (PC işlemci/RAM gücüne bağlı)

MKV deki dahili -gömülü- altyazı, cihaz kumandasındaki Altyazı tuşu ile devreye girer..BluRay/DVD,VCD gibi orjinal Disklerde olduğu gibi..Harici altyazıda ise sanırım Player-ayarlanmış ise kendi bunu bulup yüklüyor..Yanılmıyorsam 2 farklı işlem oluyor birinde Kumandanan cihaz sistemi, diğeri playerin sistemi gibi..

Harici sub dosyalarında Tr karekterlerin düzgün çıkması, MKV de çıkmaması sanırım standart bir MKV Rip olmamasından kaynaklı..

Malum, PC ile MKV ye dönüştürülen Videolar, PC deki kodekleri kullanıyor..Haliyle Dune içindeki kodekler ile Riplenmiş MKV kodeklerinde uyumsuzluk olabilir..

Bunu şöyle düşünebilirsiniz..Her MKV,MP4 dosyasını %100 açacak diye bir garanti verilmiyor zaten.. Konteyner -Taşıyıcı denilen bu dediğimiz bu Formatlar, yanılmıyorsam Mkv uzantılı olup içinde farklı formatları taşıyabiliyor..

Çok eskilerde MKV dosyaları daha problemli idi..Şimdilerde yaygınlaştığından oturmuş olsa da yine tek tük problem olabilir..Mp4 dosyalarında Avi dosyalarında problem olmaması gerek (Eskinin Divxi kaldı mı bilmiyorum)..Avi de farklı firmaların formatlarına sahip olduğundan problem çıkartabilir

Yenilerde 4k formatı Hevc kodlamada, MKV nin ilk yıllarındakine benzer format sıkıntısı yaşanabiliyor..Hevc kodlama da standrat olmadığından, RIP yapılan Pc deki kodekleri kullandığından cihazların bunları %100 açması beklenemez..

Biraz karışık oldu ama sanırım üstü kapalı demek istediğim anlamıssınızdır..

Çin malı All in One /herşeyi açarım mantığı olmuyor bu Marka ürünlerde..biraz lisans, biraz patent vs konuları var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 3 Ocak 2019; 0:3:56 >

• istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    Merhaba Dostum, Altyazıyı Not defteri olarak açıp, Farklı kaydet dediğimde en alt sağda UTF-8 seçtim ve kaydet dedim. TEXT olarak yani. Bu şekilde MKV filme mkvtoolnix ile gömülü hale getirip izlediğimde Türkçe karakterler düzelmişti. Bir de sanki eski DUNE modellerinde MKV film ile aynı isimdeki harici ses dosyasını gömülü yapmadan da kumandadan ses menüsünden seçebiliyorduk. Aslında bu özellikleri de ekleseler hiç TR ses eklemekle falan uğraşmayız, ne güzel olur. TEŞEKKÜRLER.
    *Standart Dune Player için yazıyorum..4K modellerindeki Android versiyonları farklı olabilir, denemekten zarar gelmez, mantık aynı çünkü

Bahsettiğiniz Kumandadaki Altyazı tuşu, yanılmıyor isem, DVD, BluRay gibi Orjinal disklerdeki Altyazı veya Dil seçeneklerini ekrana getirmek için..
    Divx meşhur olduğu günlerde Sony Playerler için bir program ile Altyazı menusunde çıkacak şeklide diller ekliyordum.

Mkv içine birden fazla dil gömebilirsiniz ama kumandadaki Altyazı tuşu bu dilleri ekrana getirir mi biraz da MKV formatı ile alakalı sanırım..

MkvToolnix ile Türkçe,İngilizce dillerde altyazı ve "Ses Dosyası" ekleyip deneyebilirsiniz..Kumandadaki ses/altyazı tuşu ile seçilebilmesi gerek

**Şöyle bir uygulama var ama eskiden denemiştim Dune veya Sony mi emin değilim, deneyebilirsiniz

Altyazıları şuna benzer yapıyorsunuz..Diyelim bir filim var, ismi orman olsun , altyazılar şuna benzer denemek lazım

Orman.Mp4 (MKV,Avi....)
    Orman.Tr.srt (Türkçe srt uzantısı, srt gizli gözükmüyor anlaşılsın diye yazdım)
    Orman.En.srt (İngilizce...)
    Orman.Fr.srt (Fransızca...)
    ...
    ...
    veya
    Orman-1.srt
    Orman-2.srt
    Orman-3.srt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 4 Ocak 2019; 22:23:22 >

• Sayın arkadaşlar,
    Neo 4K da film oynatırken(kendi Player'ı ile),alt yazıyı otomatik olarak seçme durumu yokmu acaba?
    Yoksa her seferinde dosyadaki alt yazıyı seçip oynatmak mı gerekiyor?
    Teşekkürler.
  • HD pro 4k netflixte hdr ve Dolby atmos desteği sunuyor mu acaba.

• Sanırım dune kullanan pek kalmamış . Neredeyse 1aydir konuda hareket yok. Cevap yok. Zidoo gerçekten almış götürmüş demek ki..

• quote:

Orijinalden alıntı: saheemr

Sanırım dune kullanan pek kalmamış . Neredeyse 1aydir konuda hareket yok. Cevap yok. Zidoo gerçekten almış götürmüş demek ki..
    Dune hd 4k pro geçen yaz ilk çıktığında almıştım.
    Çok iyi bir cihazdı görüntü kalitesi, stabilite vs.
    Ama daha yeni cihaz olduğundan yazılımında bazı sorunlar vardı.
    Şu anda eminim halledilmiştir bunlar.
    Ben acele edip sayyım ve apple tv 4k aldım.
    Onu da sattım ve şu anda zidoo z9s kullanıyorum
    Dune ın tek dezavamtajı fiyatıç
    Yoksa görüntü kalitesi bence zidoo dan iyi.
    1-2 güncelleme sonra dune tekrar almayı düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutx

Dune hd 4k pro geçen yaz ilk çıktığında almıştım.
    Çok iyi bir cihazdı görüntü kalitesi, stabilite vs.
    Ama daha yeni cihaz olduğundan yazılımında bazı sorunlar vardı.
    Şu anda eminim halledilmiştir bunlar.
    Ben acele edip sayyım ve apple tv 4k aldım.
    Onu da sattım ve şu anda zidoo z9s kullanıyorum
    Dune ın tek dezavamtajı fiyatıç
    Yoksa görüntü kalitesi bence zidoo dan iyi.
    1-2 güncelleme sonra dune tekrar almayı düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    Tamam işte tam bana lazım kişisin . Şöyle düşün ikisinide aynı fiyatlara alma imkanım var. Dune 100tl gibi pahalı ve ikinci el ama temiz. Yoksa sıfır z9mu. İkisinide kullanan biri olarak. Görüntü ve ses z9 ile ne dersiniz.

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.