Şimdi Ara

DUNE Android TV Box - neo 4k - sky 4k - pro 4k (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
783
Cevap
13
Favori
39.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: akancaym

Merhaba Arkadaşlar, yeni güncelleme geldi ve 4K UHD Bluray full menu olayı başladı. Baya bişeyler olmuş sanki. İşte detaylar:
    https://dune-hd.com/firmware/pro4k_tv292a/
    ben full br menü de sıkıntı görmemiştim önceden sadece full menüde harici tr altyazı çalışmıyordu..
    sahneler, audio ve dahili altyazılar seçilebiliyordu..
    lite menü ile full br filmde harici altyazı çalışıyordu..

neyse detayları okuyalım dune sayfasından..

tşk ler.. yükleyelim şimdi

** netflix e 5.1 gelmiş

önceki sigma modellerde olup yeni realteklerde olmayan bir takım eski özellikler eklenmiş..

ses-altyazı sync düzelmemiş.. yani hatasız altyazı bulmanız gerekiyor..
    dahili player ile full menü bdr açarsanız harici altyazı çalışmıyor mecbur lite açmanız lazım..yani önce ek özellikleri full menü ile açıp seyredip sonra lite menü ile tr altyzılı açmanız lazım seyretmek için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 21 Nisan 2019; 22:29:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozguradam1

yeni güncellemeyle beraber kodiyi kullanamıyorum.program sürekli kendi kendine kapanıyor.aynı sorunu yaşayan var mı?
    Kodi, en son Pc de kurcaladığımda birçok ad-on çalışmıyordu..Kodi, farklı platformlarda farklı perfonmans veriyor

Pc
    TV
    Cep Tel (Android)
    ..
    ..
    Duneyi Android Box sınıfına sokarsak, pek perfonmans vereceğini sanmıyorum..Kodi yerine diğer Media boxların kullandığı XBMC (Önceki veya Light Kodi sürümü) var sanırım.

Android tekelleşmeye doğru gittiğinden Web Browserler bile iç açıcı olmuyor bu Android Boxlarda, Youtube,Netflix gibi paralı uygulamalardan izlememizi istiyor google amca

Bunda da sanırım Önbellek, hafıza olması etken ama ben Pc de en son denemelerimde çok şey çalışmıyordu..Bu da destek veren Ad-On eklentilerin desteğini çekmesi veya isim değiştirmesi olarak çalışmama sonucunu çıkartıyor..

Media Player olarak Tv-Cep-Tablet arasında ağ ortamında Klasör paylaşımından izlemek güzel ama online içerikler ya çok kötü kaliteli ya da çoğu açmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 22 Nisan 2019; 18:43:15 >

• istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    Tv destekliyorsa ses sistemi takıntınız yoksa en iyisi cep ten açıp tv ye yansıtmak.

Şahsen ben 5.1 ve en az 1080p seyretmek için media player kullanıyorum.

Stereo seyretcek olsam herşeyi cepten tv ye yansıtırım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hemen hemen tüm fw lerden sonra sorunları bildiren mail yolluyorum dune a,
    özellike altyazı ses senkronizasyonunun düzeltilmesi konusunda,
    şu anda Türkçe altyazı seçme sorunu %99 düzeldi..mesela bende ki dosyalardan sadece 1 tanesi kötü,
    ayarı değiştirince düzeliyor. ama ayarla oynamadan düzgün gösterebilmeli 1 adet bile olsa.
    hatalı olanlar neden hatalı büyük ihtimal altyazı dosyasının
    Türkçe olduğunu cihaza tanımlayan bir şeyler eksik.

harici altyazıyı otomatik başlatma zaten düzeldi.

durumdan haber olduklarını ama hangi fw ile düzeleceği henüz belli değil diye cevap verdiler.

Hello!

Thanks for your email.
    We are aware of these issues. We are working to eliminate them. Improvements will be included in future firmware
    However, the timing of the release of firmware is not yet clear.
  • Arkadaşlar selamalar,

Benim en son yazılımda netflix'te yaşadığım bir sorun var. Film veya dizi izlemeye başlıyorum. Ancak sonrasında uygulamadan dışarıya atıyor ve uygulamayı tekrardan başlat şeklinde bir hata alıyorum. Bu sorun ile karşılaşmış bir arkadaş var mı ? 2 defa resetleyip sıfırdan kurulum yapmama rağmen aynı sorunu yaşıyorum. 5.1 ses desteğinden sonra bu sorunu yaşamaya başladım.

Herkesi iyi forumlar.

Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angerfirst

Arkadaşlar selamalar,

Benim en son yazılımda netflix'te yaşadığım bir sorun var. Film veya dizi izlemeye başlıyorum. Ancak sonrasında uygulamadan dışarıya atıyor ve uygulamayı tekrardan başlat şeklinde bir hata alıyorum. Bu sorun ile karşılaşmış bir arkadaş var mı ? 2 defa resetleyip sıfırdan kurulum yapmama rağmen aynı sorunu yaşıyorum. 5.1 ses desteğinden sonra bu sorunu yaşamaya başladım.

Herkesi iyi forumlar.

Saygılar.
    netflix kullanmadığım için bir şey diyemeyeceğim.
    ama 5.1 i kapatıp stereo seçme gibi bir ihtimal varsa, stereo seçin ve yine yapıyor mu gözleyin.
    dune support a durumu yazabilirsiniz ama maile tüm ayarlarınızın kayıt edildiği bir dosya yollamanız lazım.

önce pro 4k ı kullanarak sorunun tekrar oluşmasını sağlayın-bekleyin.. oluştuktan hemen sonra debug-dump file dediğimiz rapor oluşturmanız lazım.. bunu yapmak için kumanda üzerindeki "rew" geri sarma tuşuna 3 kere üst üste basın. az sonra pro 4k ya bağlı harici disk veya bellekte bu dosya oluşturulur.
    support@dune-hd.com a o dosyayı eklenti olarak göndermeniz lazım. içeriğine de sorunu yazabilirsiniz.
    https://dune-hd.com/firmware/feedback/

• quote:

Orijinalden alıntı: mdmrx

netflix kullanmadığım için bir şey diyemeyeceğim.
    ama 5.1 i kapatıp stereo seçme gibi bir ihtimal varsa, stereo seçin ve yine yapıyor mu gözleyin.
    dune support a durumu yazabilirsiniz ama maile tüm ayarlarınızın kayıt edildiği bir dosya yollamanız lazım.

önce pro 4k ı kullanarak sorunun tekrar oluşmasını sağlayın-bekleyin.. oluştuktan hemen sonra debug-dump file dediğimiz rapor oluşturmanız lazım.. bunu yapmak için kumanda üzerindeki "rew" geri sarma tuşuna 3 kere üst üste basın. az sonra pro 4k ya bağlı harici disk veya bellekte bu dosya oluşturulur.
    support@dune-hd.com a o dosyayı eklenti olarak göndermeniz lazım. içeriğine de sorunu yazabilirsiniz.
    https://dune-hd.com/firmware/feedback/

Alıntıları Göster
    Merhaba,

Ses modu hangisi seçilir ise farketmeksizin aynı hatayı alıyorum. Debug oluşturup firma ile paylaşacağım.

• Merhabalar. Dune hd pro 4k da tüm filmleri zoom yapamıyoruz. Zoom özelliği tam anlamıyla çalışmıyor. Ekranın alt ve üstünde çıkan siyah sinamaskop görüntüyü sevmiyorum. Dunenin eski versiyonlarında ekran genişletme seçeneği çalışıyordu. Yazılımla düzelirmi..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • escapee_bay E kullanıcısına yanıt
    Vallahi ne diyelim zevk meselesi demek ki. 8, 10 yıldır dune sahibiyim zoom u hiç kullanmadım. Siyah kısmı ekrana sığdır gibi yapsanız resimler uzar, orantılı yapsanız sağ ve sol kenarlardan görüntü kaybedersiniz. En iyisi orjinal kaynaktır. Bu dedikleinizi tv deki ekran ayarlarından da yapabilirsiniz. Zamanla fw ile düzelecektir, eski tip cihazlarından daha az özelliğe sahip olmayacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 3 Haziran 2019; 14:6:52 >
  • yeni beta fw çıkmış, bayramda kontrol edememiştim şehir dışındaydım.. neler değişti dosyasını henüz okumadım ama yükler yüklemez ilk denediğim şey ses altyazı senkronizasyonuydu..

ve YAPMIŞLAR.. son beta fw ile altyazı-ses arasındaki farkı(kaymaları), kumanda daki altyazı(subtitle) tuşundan gideceğiniz setup da sağ-sol ok tuşları ile düzenleyebilirsiniz.

DUNE pro 4k yeni güncellemeleri ile adım adım en iyi olma yolunda ilerliyor.
    son chipset e sahip olmak değil sorunsuz olmak bence daha önemlidir diye düşünüyorum.

*** fw yazısını okudum, değişiklikler;
    -realtek işlemci, sanırım çekirdek komut dosyaları yenilenmiş. bunlar video oynatımında ufak tefek sorunlar yaratabilir ama ilerki fw lerle düzeltilecek denmiş.

-(mesela bu yazılım değişmesi ile) bir video başına 256 adet gömülü ses dosyası, 256 adet gömülü altyazı dosyası, 64 adet harici altyazı dosyası eklenebiliyor.

-avi dosyaları sorunsuzca dahili player la seyredilebilecek, önceden spmc ye yönlendiriliyordu

-DSD oynatımı destekleniyor(iso,dsf,dff dosyaları).. max 67 dk üst sınırı var

- *.pptx uzantılı power point sunumlarını artık seyredebilirsiniz.

diğer geliştirmeler diğer modellere özgü ve yine bazı geliştirmeler ve bugların giderilmesine çalışılmış
    http://dune-hd.com/firmware/pro4k_tv292a/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 11 Haziran 2019; 20:12:49 >

• mdmrx M kullanıcısına yanıt
    Merhaba üstadım, dediğiniz gibi altyazı sorunlarını çözmüşler,altyazı senkronizasyon problemi kumandadan hallediliyor,gecikmeler ayarlanamıyordu game of thorones da sıkıntılar yaşamıştım şimdi ileri geri sıkıntı yok.
    Daha önce size bahsetmiştim hatta görüntüde göndermiştim, bazı filmlerdeki altyazıları belli bir altyazı sırasından sonra görmüyordu,örneğin breaveheart tr altyazı, ama şimdi o da çözülmüş
    süper bir cihaz oldu bence
    DUNE Android TV Box - neo 4k - sky 4k - pro 4k

• Aynı sorunu bende yaşıyorum. 5.1 desteğinden sonra, 5.1 dil seceneğine sahip içeriklerde, ya birkaç dakika içinde netfilix uygulamasından atıyor, yada "Bu içerik oynatılamıyor" şeklinde hata kodu veriyor. 5.1 seceneği ile içerik açabildiğim zaman seslendirme seçeneğinden, netfilixten uygulaması sonlanmadan stereo seçebilirsem izleye biliyorum.Bir de cihaz ilk açılışta medyaplayer ana menüsü yüklendikten kısa bir süre sonra ekran kararıp tekrar açıldıktan sonra kullanım aktif hale geliyor.Son bir aydır sürekli aynı problemleri yaşıyorum.Yeni beta yazılımları ile sorunu gideremediler hala.
    Siz yada aynı sorunu yaşayıp çözüm bulabilen var ise yardımcı olursa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arif4393 -- 12 Haziran 2019; 14:47:14 >
  • arif4393 kullanıcısına yanıt
    Ekran kapanıp açılması yarım saniyelik olay cihazın ekranda hala "load" yazar yani aslında yükleme tamamlanmadan ana ekran görüntüsü geldiğinden oluyor. Ana ekranın tv ye yüklenmesini geciktirip dune yazısı devam ettirseler farkına varmazsınız :)

Güç ayarlarından hazırda beklet seçerseniz her seferinde uzun açılıştan kurtulur ve dediğiniz ekran kırpılmasını görmezsiniz.

Netflix olayını bilmiyorum.
    Deneme için bedava hak verdiler yine
    Alırsam denerim. Yukarıda bu durumu yaşayan arkadaş destek e yazacaktı. İllaki düzelir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 12 Haziran 2019; 14:51:43 >
    Stereo seçebilecek kadar uygulamada kalabiliyor isem, yada uygulamayı açabiliyor isem. evet içeriği oynatıyor.
    İnşallah düzelir. 1500 tl ve üstü bir ücret ödeyip aldığın bir cihazın, netfilix uygulamasını 500-600 tl lik android box yada roku gibi cihazlar kadar stabil çalıştırmaması üzücü. Böyle devam ederse elden çıkarmayı bile düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arif4393

Aynı sorunu bende yaşıyorum. 5.1 desteğinden sonra, 5.1 dil seceneğine sahip içeriklerde, ya birkaç dakika içinde netfilix uygulamasından atıyor, yada "Bu içerik oynatılamıyor" şeklinde hata kodu veriyor. 5.1 seceneği ile içerik açabildiğim zaman seslendirme seçeneğinden, netfilixten uygulaması sonlanmadan stereo seçebilirsem izleye biliyorum.Bir de cihaz ilk açılışta medyaplayer ana menüsü yüklendikten kısa bir süre sonra ekran kararıp tekrar açıldıktan sonra kullanım aktif hale geliyor.Son bir aydır sürekli aynı problemleri yaşıyorum.Yeni beta yazılımları ile sorunu gideremediler hala.
    Siz yada aynı sorunu yaşayıp çözüm bulabilen var ise yardımcı olursa sevinirim.
    Merhaba,

Ben başka bir forumda da aynı sorunu yaşayan birilerini buldum. Dune'den bir netflix apk sı yayınlanmış onu yükleyince sorun düzeldi. Ancak en son çıkan beta sorunsuz çalışıyor. Yükleyin muhtemelen düzelecektir. Düzelmez ise bana pm atın yardımcı olurum.

• Merhaba arkadaşlar. Netflix uygulamasında 5.1 ses sorunu yaşıyanlar aşağıdaki linkten apk yı indirip flash diske atıp dune üzerinden kurulum yapsınlar. Netflix uygulamasını güncelledikten sonra cihazı yeniden başlatmayı unutmasınlar. Bende işe yaradı. Umarım sizde de çalışır.
    http://files.dune-hd.com/tmp2/netflix.6.2.1.2019_04_30.apk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escapee_bay -- 14 Haziran 2019; 0:0:17 >
  • Netflix uygulamasını silip menüdeki TV uygula

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Netflix uygulamasını silip menüdeki TV uygulamasını açınca netfilixi kendisi kurdu ve 5.1 deki kapanma sorunu ortadan kalktı. Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.
    DUNE Android TV Box - neo 4k - sky 4k - pro 4k

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mdmrx

yeni beta fw çıkmış, bayramda kontrol edememiştim şehir dışındaydım.. neler değişti dosyasını henüz okumadım ama yükler yüklemez ilk denediğim şey ses altyazı senkronizasyonuydu..

ve YAPMIŞLAR.. son beta fw ile altyazı-ses arasındaki farkı(kaymaları), kumanda daki altyazı(subtitle) tuşundan gideceğiniz setup da sağ-sol ok tuşları ile düzenleyebilirsiniz.

DUNE pro 4k yeni güncellemeleri ile adım adım en iyi olma yolunda ilerliyor.
    son chipset e sahip olmak değil sorunsuz olmak bence daha önemlidir diye düşünüyorum.

*** fw yazısını okudum, değişiklikler;
    -realtek işlemci, sanırım çekirdek komut dosyaları yenilenmiş. bunlar video oynatımında ufak tefek sorunlar yaratabilir ama ilerki fw lerle düzeltilecek denmiş.

-(mesela bu yazılım değişmesi ile) bir video başına 256 adet gömülü ses dosyası, 256 adet gömülü altyazı dosyası, 64 adet harici altyazı dosyası eklenebiliyor.

-avi dosyaları sorunsuzca dahili player la seyredilebilecek, önceden spmc ye yönlendiriliyordu

-DSD oynatımı destekleniyor(iso,dsf,dff dosyaları).. max 67 dk üst sınırı var

- *.pptx uzantılı power point sunumlarını artık seyredebilirsiniz.

diğer geliştirmeler diğer modellere özgü ve yine bazı geliştirmeler ve bugların giderilmesine çalışılmış
    http://dune-hd.com/firmware/pro4k_tv292a/
    2012de aldığım dune 303 altyazı senkron olayını aldığım günden beri yapıyor. Yıl olmuş neredeyse 2020 yani şimdi size ne desem bilemedim

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.