Şimdi Ara

Dune kitabını okuyan gelsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dune serisi çok sağlam roman serisidir. 10.191 yılında, başka bir gezegende geçen 2 soylu hanedan arasındaki çarpışmayı ve gezegende sussuz yaşayıp ona göre adepte olmuş, giydikleri özel elbise ile tekrar kendi ter ve idrar sularını kullanan özgür halk ile ilişkilerini anlatıyor. okumayanlara öneririm ancak kitap çok kafa yoruyor. Kitap hakkında yazılan Türkçe kaynak Yok diyecek kadar az. Son satır spoiler içeriyor

Ben Bene gesserit denen topluluktan bir şey anlamadım. o toplulukta yetişen kızların amaçları ne? anladığım kadarıyla büyük hanedanların başındakilerle ilişki kurup çocuk doğurtmak ve topluluktaki rahibelerin o çocuğu yönlendirmek galiba.

Spoiler..... İmparator neden Dük leto'nun ölümüne yardımcı oldu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paul Muaddib -- 23 Ağustos 2017; 23:40:49 >

• İmparator Dük Leto'nun ölümüne katkı yapıyor gibi bir şey ben tam olarak okumamıştım kitapta. Ama İmparator Atreideslere karşı. Yani Baron'un yanında.

Kitaptan (İthaki Yayınları Sayfa 504);

quote:

"Padişah İmparator, Atreides Hanedanı'na karşı düşman oldu, çünkü Dük'ün savaş liderleri Gurney Halleck ile Duncah Idaho, neredeyse Sardaukarlar kadar iyi, küçük bir ordu eğitmişti. Bu askerlerden bazıları Sardaukarlardan bile iyiydi. Ayrıca Dük ordusunu büyütüp İmparator'unkiyle boy ölçüşür hale getirebilecek durumdaydı.

"Arrakis'te en ağır yaşam koşullarına alışmış insanlar var. Bunlar iyi askerlere dönüştürülebilir."

"Fremenleri kastediyorum."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drybeansandrice -- 28 Ağustos 2017; 22:26:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Drybeansandrice

İmparator Dük Leto'nun ölümüne katkı yapıyor gibi bir şey ben tam olarak okumamıştım kitapta. Ama İmparator Atreideslere karşı. Yani Baron'un yanında.

Kitaptan (İthaki Yayınları Sayfa 504);

quote:

"Padişah İmparator, Atreides Hanedanı'na karşı düşman oldu, çünkü Dük'ün savaş liderleri Gurney Halleck ile Duncah Idaho, neredeyse Sardaukarlar kadar iyi, küçük bir ordu eğitmişti. Bu askerlerden bazıları Sardaukarlardan bile iyiydi. Ayrıca Dük ordusunu büyütüp İmparator'unkiyle boy ölçüşür hale getirebilecek durumdaydı.

"Arrakis'te en ağır yaşam koşullarına alışmış insanlar var. Bunlar iyi askerlere dönüştürülebilir."

"Fremenleri kastediyorum."

Spoiler

İmparator 4. Şaddam sardokarlarla yardım gönderiyor dolaylı yoldan dükün ölümüne katkıda bulunuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.