Şimdi Ara

DUNE Serisi - Kitap Hakkında Bilgi, Okunmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni üyeyim aranıza yeni katıldım merhaba.

Arkadaşlar DUNE serisine başlamak istiyorum hazırda seriyi İthaki Yayınları yeniden basıyor bende başmaya karar verdim. Uzun zamandır okumak istiyordum fakat kafamda sorular oluşmaya başladı. Seriyi okuyan varsa bana yardımcı olabilir mi?
    Öncelikle Silmarillion kitabı gibi ağır mı? Olaylar, yer, mekan, karakter ve olay döngüsü bakımından nasıl. Mesela dili ağır mı, insan okurken olaylar karmakarışık bir hal alıyor mu, okuduğun satırları tekrar okuma gerekliliği oluyor mu, olay döngüsü karışık mı, karakter fazlalığından ''ya bu kimdi şimdi'', ''bu da nereden çıktı'' gibi kafayı karıştıran unsurlar oluyor mu. Yer, mekan fazlalığından kafalar karışıyor mu.

1. Çöl Gezegeni Dune
    2. Dune Mesihi
    3. Dune'un Çocukları
    4. Dune'un İmparator Tanrısı
    5. Dune Sapkınları
    6. Dune Rahibeler Meclisi

Sadece bu 6 kitabı okumak istiyorum diğerlerini sanırım 'Frank Herbert' yazmamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Don Atari -- 9 Kasım 2016; 6:24:22 >

• LÜTFEN YARDIM EDİN
  • Yardım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karakter yoğunluğu fazla değil. Hatta kitap karakterler üzerine değil pek, gezegen üzerine daha çok. Silmarillion tipi bir kitap değil kesinlikle. Hafif aksiyon ve dram üzerine kurulu. Benim en sevdiğim kitapların başında gelir ama senin okuma zevkini bilemeyeceğimden yorum yapamam.
  • İlgilendiğin için teşekkür ederim kafamda azda olsa kafamda sorular azaldı.
    Asıl merak ettiğim kitap karşık bir hale geliyor mu. Gezegen isimleri yer mekan
    adları çok kafayı kurcalıyor mu, olay döngüsü bakımından karışık mı. Kısaca şunu diyeyim rahat okuyabileceğim bir kitap mı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Don Atari

İlgilendiğin için teşekkür ederim kafamda azda olsa kafamda sorular azaldı.
    Asıl merak ettiğim kitap karşık bir hale geliyor mu. Gezegen isimleri yer mekan
    adları çok kafayı kurcalıyor mu, olay döngüsü bakımından karışık mı. Kısaca şunu diyeyim rahat okuyabileceğim bir kitap mı.

birkaç gezegen ve birkaç mekan var sadece, onlar kafa karışıklığı yaratmaz. dediğim gibi kitabın felsefi ve dram yönü ağır basıyor. çok akıcı değil ama okunması da zor değil.

• Teşekkür ederim. Kafamda fikirler oluşmaya başladı seriye dair biraz önyargılıydım lakin düşüncem değişti seriye başlayacağım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.