Peygamber Muhammet Mustafa hangi cemaatten idi? hangi imamı izliyordu? Söyler misin ehli sünnet dediklerin ile hangi cemaatinin alakası var? Sünnet ehli dediklerin ile ben pek Peygamberin hayatını pek bağdaştıramadım. Peygamber Muhammet Mustafa mesela terlikleri artık dikiş tutmayacak hale gelene kadar giyerdi... ama senin sünnet ehilicilerinde pek göremiyoruz. Peygamber Muhammet mustafa mesela sofradan aç kalkar, karnına fazlalık koyardı ki fazla yiyip de israfa düşmesin diye bunu yapardı. Senin ehlicilerin maşallah tosuncuk gibi hepsi obezler. devam edeyim mi? Ali ile Ayşe bir birine nasıl girdiler? biri diğerini sünnete uymamakla kafirlikle suçlayarak. yani turan dursun'un bu iddasını okumuştum. adam buna bakarak mesela ateist olmuş. ben ise bu şirkçilerden ne kadar uzak kalınırsa, aslında dinin insanı nasıl terbiye edebileceğine kanaat getirdim. elimden geldiğince sabah namazlarını kılarım sünneti ile. işte sünnet bu dur. sünnet "kara köpek öldür" palavrası değildir. bilmem hangi dergah hocasına "el verdi" değildir. Kendi kızına bile faydası olmayacağını söyleyen son Peygamber, senin dergahta şeyhine mi el vermiş? Çok şükür bilgi çağındayız. okumayı bilmeyen ya bağnaz oluyor ya yoldan çıkıyor, aklının kullanan ikisinden de uzak duruyor. sen yeni çeri ocaklarını aldıysan öyle algıla. fatih meselesi, 31 mart meselesi, orta asya'da ulu bey'in türbesini yıkmaya varacak o devirde oğuz yagbuları zayıflatan dinci selefi ayaklanmaları olsun, babali isyanları vs olsun. yani çok şükür aklım var. IQum yüksek. koskoca selçukluları yediler, oguzları yediler, osmanlıyı yediler... şimdi sıra Türkiye cumhuriyetinde herhalde ... Atatürk'e şükranla ... |
Bildirim