Şimdi Ara

Dünya hakkında saçma sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Günlerdir aklıma takılıyor bide size sorayım dedim

1- Mesela Dünya'nın en üstünde bulunan biri toprağı kazarsa uzaya ulaşmaz mı, veya Dünya'nın en altında olduğunu düşünün, toprağı kazarsa direk boşluğa düşmez mi ? Veya bir uçak uzaya Dünya'nın en üstünden kalkarak çok rahat ulaşamaz mı ?

2- Mesela Felix, bu adam nerden bildi havaya düşeceğini ? Yani Dünya'da su, kara diye birşey var adam Dünya'ya girmeden toprağa nasıl çakılmadı veya bir okyanusda boğulmadı ?

3- 1. ve 2. sorularda çelişki yok mu ? Felix uzaydan Dünya'ya girebiliyor ama biz niye Dünya'dan uzaya çıkamıyoruz ?

4- Bu bir dünya fotoğrafı  Dünya hakkında saçma sorular Biz okyanusda yüzerken neden uzaya düşmüyoruz ?
    Yani sonuçta okyanus uzaya doğru bakıyor değil mi ? Okyanusun ya üstü uzay ya da altı uzay değil mi ?

5- Ateş küre, çekirdeği falan var Dünya'nın, peki bunlar nerde, bize fen hocası hep çekirdeğe yaklaşırsanız sıcaktan ölürsünüz kimse dayanamaz falan demişti ? Ekvatordakiler zaten çekirdekte değil miler, onlara birşey olmuyorsa çekirdek nerede ?

Dünya ile kafamı bozdum galiba, cevaplarınızı bekliyorum

Edit : 6.soru geldi : Dünya dönünce bizim evimizde gerçekten dönüyor mu ? Yani biz hissetmesek bile dönüyor mu ? Dönüyorsa nasıl sabit kalıyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathMark -- 22 Haziran 2013; 14:33:31 >

• Bir coğrafyacı olarak seni kınıyorum
  • Yas?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ηihat

Yas?

16
  • Dünya yuvarlak biliyosun değil mi ?
  • Çok büyük olduğu için düzmüş gibi algılıyoruz, yer çekiminin etkisi ile düşmúyoruz.
  • g yi 10 al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atılgan 3 -- 22 Haziran 2013; 14:32:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Green Hell

Dünya yuvarlak biliyosun değil mi ?

O manyak laf manyak laf
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaçak Yolcu

quote:

O manyak laf manyak laf

Alıntıları Göster
    Abooov
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaçak Yolcu

quote:

O manyak laf manyak laf

Alıntıları Göster
    Ne farkediyor yuvarlak olması mesela Dünya tamamen hava olsa kara yok su yok siz üstünden atlasanız en altından çıkmaz mısınız ? Yani düz bir çizgi gibi düşünün yuvarlağı üstünden kesip altından çıkıyor ? İşte dediğimde kara varken toprağı kazıp çıkamaz mıyız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathMark -- 22 Haziran 2013; 14:39:43 >

• Dostum soruların çok fena cahillik içeriyor.Yeni doğmuş bebeğe konuşma yeteneği verseler böyle sorular sormaz.Neyze belki trol geciyorsun belki gercekten bilmiyorsun ama sorular cevap verilecek gibi degil kusura bakma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathMark

Ne farkediyor yuvarlak olması mesela Dünya tamamen hava olsa kara yok su yok siz üstünden atlasanız en altından çıkmaz mısınız ? Yani düz bir çizgi gibi düşünün yuvarlağı üstünden kesip altından çıkıyor ? İşte dediğimde kara varken toprağı kazıp çıkamaz mıyız ?

Hepsinin cevabı yerçekimi. O Felix midir nedir onun nasıl dünyaya yanmadan girdiğini bilmiyorum. Kaç metreden anladığını da bilmiyorum zaten cevap vermeme gerek yok.
  • O degilde tum sorularinin cevabi ayni
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chromosty

O degilde tum sorularinin cevabi ayni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalgücü -- 22 Haziran 2013; 14:50:36 >
  • quote:

Çekimin Yeri
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackkedi

Dostum soruların çok fena cahillik içeriyor.Yeni doğmuş bebeğe konuşma yeteneği verseler böyle sorular sormaz.Neyze belki trol geciyorsun belki gercekten bilmiyorsun ama sorular cevap verilecek gibi degil kusura bakma.

Dostum cevaplarını bilmeme rağmen mantığıma sığmıyor bunlar, onun için soruyorum.

quote:

Sebepsizce güldüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathMark -- 22 Haziran 2013; 14:51:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kartalgücü

hop! wiz abi
  • Bu yaşına kadar bunları nasıl öğrenmedin Ciddi olduğunu düşünmüyorum ama yine de anlatacağım. Neyse anlatmaya başlıyorum.

1. Yer çekimi denen şey dünyanın her noktasında geçerlidir. Uzayda çekim olmadığı için dünyanın alt kısmından düşme olmaz. Üstteki yer çekimi neyse alttaki de odur hiç fark etmez. Uzayda zaten alt üst diye bir kavram da yoktur.

2. Ne sorduğunu tam anlamadım ama nereye düşeceğini falan planlayarak çıktı oraya.

3. Cevap yine yer çekimi (yer çekimi diye bir şey duymadın mı bu yaşına kadar )

4. Uzayda çekim olmadığı için alt üst kavramı yoktur. Aslında dünyada da alt üst diye bir kavram yoktur. Asıl önemli olan dünyanın merkezindeki çekirdek kısma doğru olan yer çekimidir. Yer çekimi daima seni dünyanın ortasındaki çekirdeğe çekmeye çalışır resimdeki alt kısma değil.

5. Ekvator demek dünyanın görüntü olarak ortasındaki yerlere denir. Dünyanın etrafından bir çember geçir ve dünyayı ortadan sarsın. Ekvator budur. Çekirdek ise farklı bir kavramdır derindedir. Dünyayı bir elma olarak düşünürsen elmanın ortasındaki çekirdeklerin bulunduğu kısım gibidir. Ekvator ise elmanın dışında şu kırmızı yüzey varya onu saran hayali çemberdir.

6. Dünya dönüyor ve bunu hissetmiyorsun bunun nedeni yine yer çekimidir. Yer çekimi yer yüzeyinin savrulmasını engellemektedir. Nasıl araba ile 100 km hızla giderken arabanın içinde geriye doğru uçup camdan dışarı fırlamıyorsan dünyanın dönüş sistemi de o şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamburak -- 22 Haziran 2013; 15:02:47 >

• Insan maymundan geliyorsa şimdi ki insanlar neden maymun olmuyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.