Şimdi Ara

Dünya hakkında saçma sorular (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: iamburak

Bu yaşına kadar bunları nasıl öğrenmedin Ciddi olduğunu düşünmüyorum ama yine de anlatacağım. Neyse anlatmaya başlıyorum.

1. Yer çekimi denen şey dünyanın her noktasında geçerlidir. Uzayda çekim olmadığı için dünyanın alt kısmından düşme olmaz. Üstteki yer çekimi neyse alttaki de odur hiç fark etmez. Uzayda zaten alt üst diye bir kavram da yoktur.

2. Ne sorduğunu tam anlamadım ama nereye düşeceğini falan planlayarak çıktı oraya.

3. Cevap yine yer çekimi (yer çekimi diye bir şey duymadın mı bu yaşına kadar )

4. Uzayda çekim olmadığı için alt üst kavramı yoktur. Aslında dünyada da alt üst diye bir kavram yoktur. Asıl önemli olan dünyanın merkezindeki çekirdek kısma doğru olan yer çekimidir. Yer çekimi daima seni dünyanın ortasındaki çekirdeğe çekmeye çalışır resimdeki alt kısma değil.

5. Ekvator demek dünyanın görüntü olarak ortasındaki yerlere denir. Dünyanın etrafından bir çember geçir ve dünyayı ortadan sarsın. Ekvator budur. Çekirdek ise farklı bir kavramdır derindedir. Dünyayı bir elma olarak düşünürsen elmanın ortasındaki çekirdeklerin bulunduğu kısım gibidir. Ekvator ise elmanın dışında şu kırmızı yüzey varya onu saran hayali çemberdir.

6. Dünya dönüyor ve bunu hissetmiyorsun bunun nedeni yine yer çekimidir. Yer çekimi yer yüzeyinin savrulmasını engellemektedir. Nasıl araba ile 100 km hızla giderken arabanın içinde geriye doğru uçup camdan dışarı fırlamıyorsan dünyanın dönüş sistemi de o şekilde.

Hocam ben bu soruların cevabının hepsini anladım biliyorum, ama mantıklı gelmiyor bu yüzden sordum yine de teşekkürederim

• quote:

Orijinalden alıntı: DeathMark

quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

Bu yaşına kadar bunları nasıl öğrenmedin Ciddi olduğunu düşünmüyorum ama yine de anlatacağım. Neyse anlatmaya başlıyorum.

1. Yer çekimi denen şey dünyanın her noktasında geçerlidir. Uzayda çekim olmadığı için dünyanın alt kısmından düşme olmaz. Üstteki yer çekimi neyse alttaki de odur hiç fark etmez. Uzayda zaten alt üst diye bir kavram da yoktur.

2. Ne sorduğunu tam anlamadım ama nereye düşeceğini falan planlayarak çıktı oraya.

3. Cevap yine yer çekimi (yer çekimi diye bir şey duymadın mı bu yaşına kadar )

4. Uzayda çekim olmadığı için alt üst kavramı yoktur. Aslında dünyada da alt üst diye bir kavram yoktur. Asıl önemli olan dünyanın merkezindeki çekirdek kısma doğru olan yer çekimidir. Yer çekimi daima seni dünyanın ortasındaki çekirdeğe çekmeye çalışır resimdeki alt kısma değil.

5. Ekvator demek dünyanın görüntü olarak ortasındaki yerlere denir. Dünyanın etrafından bir çember geçir ve dünyayı ortadan sarsın. Ekvator budur. Çekirdek ise farklı bir kavramdır derindedir. Dünyayı bir elma olarak düşünürsen elmanın ortasındaki çekirdeklerin bulunduğu kısım gibidir. Ekvator ise elmanın dışında şu kırmızı yüzey varya onu saran hayali çemberdir.

6. Dünya dönüyor ve bunu hissetmiyorsun bunun nedeni yine yer çekimidir. Yer çekimi yer yüzeyinin savrulmasını engellemektedir. Nasıl araba ile 100 km hızla giderken arabanın içinde geriye doğru uçup camdan dışarı fırlamıyorsan dünyanın dönüş sistemi de o şekilde.

Hocam ben bu soruların cevabının hepsini anladım biliyorum, ama mantıklı gelmiyor bu yüzden sordum yine de teşekkürederim

Fizik dersine ağırlık ver derim anca orada anlarsın uygulamalı bir şekilde

• Yer çekimi.
  • 16 yaşında bu sorulara takıldıysan senin işin zor genç. Allah yardımcın olsun.
  • Adam dünyanın en üstü en altı var falan sanıyor. Ohooo nereden başlayalım anlatmaya sana kardeşim senin ilacın burada değil. En temelden başlaman lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu kafadaki biriyle başka bi konuda farketmeden muhattap olmak istemem beyler, anladınız siz...
  • fizik 0 kitapları var onlardan başla sen.bir de coğrafya 0 ek olarak yardımcı olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlık çok yerinde olmuş
  • eğer dünyanın bir yerinden kazmaya başlarsan(magmadan yanmayacağını kabul edelim) merkeze ulaştığında çekim tersine dönecektir ve sen yukarı kazmaya devam edeceksin.bu yüzden alttan dünyanın diğer tarafına çıkarsın

ayrıca bunları yazmanın 3 sebebi olabilir
    1.yaşın 16 değil
    2.kafan(!) çok güzelmiş güle güle kullan
    3.dalga geçiyorsun
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.