E güneş uzaklaştığı için karanlık oluyor gece oluyor işte, o yüzden Avustralya gündüz iken burası gece. Yörünge kütle çekimi olduğu için mi mangal dumanı veya uçan balon yükseliyor tam anlayamadım? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Dünya küre ise eğim nerede? (40. sayfa)
-
-
Güneş ışığı okyanustaki derinliklere de ulaşamıyor sonuçta, sebebi bu olabilir, güneş hareket ettikçe uzaklaştığı yerler kararıyor.
Tamam kütle çekimi diye birşey var diyorsun, merkez kaç kuvveti var diyorsun da mangal dumanı neden yükseliyor da yerçekimi mangal dumanını bile çekemiyor, bu yerçekimi nasıl birşeyde kafasına göre takılıyor herhalde bazı cisimleri çekiyor bazılarına da gücü yetmiyor çekemiyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İkinci paragrafta anlattığım haberleşme uydusu. Anlamamazlıktan gelme.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu imkansız yani güneş. Önünde engel olması lazım ışığın gelmemesi için. Düz dünyada böyle bir engel olmadığına göre, üstelik karanlık aydınlık çizgisi dünyanın yuvarlaklığıyla hareket ettiği için senin tez çuvallar.
Havanın kaldırma kuvveti sayesinde de olabilir yani sonuçta uçak da havada uçuyor bu düz dünyaya aykırı birşey değil de bu yerçekimi mangal dumanını neden çekemiyor bu yerçekimi tonlarca okyanusları çekiyormuş ama dumanı çekemiyor ona ne diyorsun mesela?
Duman bir gaz. Gazların yoğunlukları farklı. Yoğunluğu azsa hele sıcaksa havaya gider. Yerdeki hava yoğunluğu fazladır yer çekiminden dolayı.
Bence imkansız değil sonuçta okyanus derinliğine güneş ışıkları ulaşamıyor mesela. Ayrıca güneş varken gündüzün olmadığı yerler var kuzey kutup bölgelerinde
Eee yoğunluk olsun ne olmuş? Yerçekimi çekemiyor mu yoğunluk farklı olunca? O zaman ben yerçekimi yok derim kimse de aksini ispat edemez, ben derim ki bir cisim havadan hafifse uçar ağırsa düşer yerçekimi diye birşey yok, cisimlerin yere düşüp düşmemesi havadan ağırlığına veya yoğunluğuna göre değişir yerçekimi yoktur bu kadar açık ve basit.
Uyduların sabit yörüngede nasıl durduğunu anlattım. Dünya yuvarlak ve yerçekimi olduğu zaman ancak bu gerçekleşir.
Duman meselesi şu, yerçekimi elbet var. Ama tüyü nasıl çekiyorsa dumanm kütlesi çok çok az olduğu için çekim kuvveti çok az. Havaya göre yoğunluğu az oluncada havaya doğru gider.
Yerçekimi, iki cismin kütlesiyle oluşur. İki cismin kütlesi ne kadar büyükse çekim kuvveti o kadar çoktur. Kütlesi büyük olan şeyin ağırlığı bu yüzden çoktur.
Dostum sen yerçekimi diye birşeyin varlığını ön kabul edip bunun üzerinden senaryo yazıyorsun, tıpkı kitapların papağan gibi yazdığı şeyler copy paste tarzı.
Bu arada yerçekimi adını verdiğin şey dumanı çekmiyor, sen duman için yerçekimi kuvveti çok az çekiyor demişsin ama var dediğin yerçekimi dumanı hiç çekmiyor.
Bana yerçekimini ispatlayan bir örnek verebilir misin? Ya da ben vereyim direkt konu uzamasın.
Mesela havaya taş attın taş yere düştü, sen dedin ki yerçekimi var o yüzden taş yere düştü. Ben de dedim ki taş havadan ağır olduğu için yere düştü.
Hangimiz haklı?
Senin haklı olman için senin önce yerçekimi diye birşeyin varlığını ispat etmen gerekmiyor mu?
Havayıda çekiyor yer çekimi. Deniz kıyısında hava boldur. Basınç yüksektir. Yukarı çıktıkça basınç azalır. Havanın yoğunluğu azalır. Duman yukarı doğru bu yüzden çıkar. Yoğunluk havayla eşitlenince orada kalır. Bulutlar su buharının göğe yükselmesiyle oluşur. Belli seviyeye gidince orada durur. Bulutları oluşturur.
Haberleşme uydularına, gece gündüze, mevsimlere diyeceğin bir şey yok galiba. Ben var olan gerçek şeyleri söylüyorum. Kitaplarda olup olmamasını değil. Demekki kitaplarda doğrusunu söylüyor, benimle hem fikir. Onları rehber edin.
Duman yerde mangal yakarken bile yukarı çıkıyor hocam yapma hiç mi mangal yakmadın, mangal dumanını bile çekemiyor ama adı yerçekimi:))) bu arada yerçekimi su buharını da çekemiyor, su buharı da yükseliyor neden acaba ?su buharının da havadan hafif olduğu için olabilir mi.
Taş noldu hocam taş? Yerçekimini ispat etmene gerek yok mu? Biri sana yerin altında büyücü var o çekiyor taşı dese göster büyücüyü ispatla dersin ama sana yerçekiminin taşı çektiğini ispatla deyince ses yok. Ama ben sana barometre ile havanın ağırlığını ölçüp tartı ile de taşın ağırlığını ölçüp bak taş havadan ağır o yüzden taş yere düşüyor diye ispatlarım ama sen bana yerin taşı çektiğini ispatlayamazsın.
Uyduya cevap verdim havanın kaldırma kuvveti olabilir,.mevsime de cevap verdim, gece gündüze de sen okumuyorsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 19 Eylül 2024; 23:35:47 >
Hani havadan ağır şey yere düşüyordu. Koskoca metal uydu yere düşmüyor hava kaldırıyor. Tutarlı ol biiraz. Dumanıda açıkladım anlamak istemiyorsun. Gece gündüze yanıtın ne? Işığın gücü yetmiyor diyorsun. Böyle saçma şey olabilir mi?
Ee peki ağırlık nedir biliyormusun? Ağırlık çekim kuvveti çarpı kütledir. Sen ayda farklı ağırlıktasın dünyada farklı. Bütün evren çekim kuvvetiyle ayakta duruyor. Biraz geniş düşünebilsen herşeyi görücen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 19 Eylül 2024; 23:45:12 >
Yazdık ya havanın kaldırma kuvveti olabilir diye.
Dumanı nasıl açıkladın? Ben mangal dumanı diyorum. Havaya yükselince diyorsun mangalı yerde yakıyorsun dumanı yukarı çıkıyor yerde nasıl çekemiyor senin o tonlarca okyanusları çeken yerçekimin? Dumanı, su buharını çekemiyor, taş ne oldu bak hala cevap yok.
Gündüz dediğin şey güneşle oluşan birşey değil, kutuplarda güneş olmasına rağmen gündüz olmadığı günler var. Gökkubbe denilen birşey var, sun dog yaz gökkubbeyi gör artık herşeyi de ben mi koyayım buraya, sun dog yaz gökkubbeyi gözlerinle gör. Buraya videosunu da attım, atılan roketler gökkubbeye çarpıyor parçalanıyor, uzaya da gidilmedi astronotları da mı görmedin hepsi soytarılık yapıyor saçına fön çekiyor biraz da sen araştır ya da yalanlarla yaşa ne diyeyim.
Yoğunluğu düşük işte havadan ve yükseliyor. Eşitlendiği yerde duruyor bulut oluyor. Hadi at uyduyu havaya yerde güm diye yere düşer. Yörüngede hava kaldırıyor. Yerde yeremi düşüyor. Gene neden hava kaldırmıyor.
Yok ya bütün insanlık zekasıyla alay ediyorsun.
Çekim kuvvetini ispatla diyorum bak sana kaç mesajdır değil mi? Neden ispatını yapmıyorsun?
İspatını yapamadığın şeyin formülünü veriyorsun, yerçekimi diye birşey yok ki bana formül koyuyorsun.
Tamam kardeşim yoğunluğu düşük işte o yüzden yükseliyor yerçekimi diye birşey yok cisimler yoğunluğa ağırlığa göre düşüyor veya yükseliyor yerçekimi diye birşey yok.
Çekim kuvvetinin ispatı işte uydular. Dünyanın yuvarllklığınında kanıtı. Ama sen kabul etmek istemiyorsun. Yapabileceğim birşey yok.
Ya işte yerçekimi olduğu için yerdeki hava yoğun, ve duman bu yüzden yükseliyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X