Şimdi Ara

Dünya küre ise eğim nerede? (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
871
Cevap
5
Favori
15.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gök yüzüne baktığında gördüğün o yıldızlar yolu, işte saman yolu galaksisi. Ama içinde olduğumuz galaksiyi, diğer galaksiler gibi çekebilme imkanı yokk doğal olarak.

Artı. Gökten düşen meteor yere çarptığı anda müthiş bir patlama oluyor. O kraterler onun izi. O patlamada herşey toz duman yok oluyor. Geriye patlamanın şiddetiyle krater kalıyor. Yani o yüzden kraterler hatasız yuvarlaktır. Merkezden dışa doğru muazzam bir patlama. Krateri araştırırsan. Meteorun parçalarınıda bulabilirsin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Birde gök yüzünde her şey yuvarlak. Düz bir gök cismi varmı , yok arkadaşım. Biz niye bir tek düzüz yahu ozaman.

• Ay neden hilal oluyor da düz tepsinin gölgesi aya düşmüyor. Dünyanın gölgesi aya yuvarlak şekliyle düşüyor. Demekki dünya yuvarlak.

• Miraclescape kullanıcısına yanıt

Milyarlarca km uzaktan düşüyor o göktaşları ama çukur elle çizilmiş gibi yusyuvarlak, böyle bir düşüş şekli yok. Ayrıca göktaşı 90 derecelik açıyla dimdik mi düşmüş hiç sürtünme olmamış, mantıklı mı sence?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Novagate N kullanıcısına yanıt
    Patlama meydana geldiği anda merkezden yanlar doğru eşit şekilde patlıyor. Krater oluşuyor. Düzgün bir yuvarlak şekil alıyor. Yandan düşmesi fark etmez.

Yandan düşmesi nasıl farketmez? Açıyla düşüyor dimdik düşmüyor, açıyla düştüğüne göre o çukurun uzunlamasına olması gerekiyor. Bu açıdan düşününce göktaşı o şekilde iz bırakmaz. Fazla tartışmaya gerek yok sen istersen kabul etmeyebilirsin, milyarlarca uzaktan dünyaya belli bir açıyla çarpan göktaşının izi o şekilde olamaz. Ayrıca göktaşının kendisi nerede? Patlamış diyorsun, patlasa o çukurun öyle olması mümkün değil. Dünyaya göktaşı düşmesi koca bir uydurma

• Kardeşim merak etme ben düz dünyanın tillahını biliyorum bak ben bilimsel doneler makaleler sunuyorum yok video yok resim yok zart yok zurt diyorsun, Bana bilimsel donelerle gel deney yapılıp ispatlanan şeylerle gel, Astronotun elindeki kalem düştü diyorsun o videoyu canlı izledin mi ? izlemediysen yapay zekayla yapılma ihtimali var mı ? evet. Ben sana ne diyorum bak bütün ilimlerden kanıtlar sundum. Dünya sabit değildir. Yine söylüyorum, Deprem olayını bilirsin yer altında fay kırılır kıtalar birbirine bağlanır, Göktaşı seneler boyunca aynı noktada beklemez zaten bigbangde düştüğü an bütün yaşam formlarını öldürdü. Hayatında hiç uçağa bindin mi en yüksek irtifa noktasından bir dünyaya baksana Allahını seversen bak eğer dünya düz olsa tamam mı bir uçak Okyanusu 8 saatte geçemez daha kısa mesafede geçer, dünya düz olsa zaten bir uçtan bir uca 1.5 saatte gidersin. Konik dünya da ise dünyanın eğimli olması yuvarlak olması bak ben demiyorum ağa dünyanın kabuğu eğik diye bu mümkün değil bunla ilgili bir video varrdı bulursam atıcam. Dünyanın düz olma teorisi tamamen insanları boş işlerle uğraştırıp bazı gelişmelerden ırak tutmak, Uzaylılar meselesis Amerika doğruladı başka ülkeler doğruladı, Diğer yuvarlak gezegenlerden gelen dünya dışı evrenin vatandaşları dünyamıza uğruyor ve bilmem kaç ışık hızı uzaklıktan geliyor. Biz başka bir şekilde bilim yapamaz olduk sayenizde ortaçağ zihniyetli arap coğrafyalarında hala öküz çekiyor dünyayı diyorular dostum bırak bunları dünya düz falan değil gel senle uzayı evreni tartışalım, astronotlar ile ilgili Alper Gezeravcı dan rendevu al anlatsın sana

Dostum arkadaş o kadar bilgiye kapalı ki anlatıyoruz anlatıyoruz anlamıyor yapacak bir şey yok, Modern dönemin en büyük problemi dünyanın düz olduğu bakın bunun ispatını bundan bin, iki bin sene önce yapmış insanlar ben daha bir şey diyemiyorum böyle böyle dünya gündeminden uzaklaşıp, okumaktan ve fikir üretmekten uzaklaşıyorlar keşke kardeşimiz bizi bir dinlese de kitalar versek okusa dünyanın düz olma ihtimali kenttrilyon da bir biz kalıplaşmış bilgilerimizi bir kenara bırakalım ve doğrunun yanında olalım Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ne demiş ? '' Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin '' demiş. Ah Atam ah zamanında Cumhuriyeti tabana yayabilseydik keşke ömrün yetseydi de şu an çok farklı şeyler konuşuyor olurduk Atam.

• Yine anlaşamadık.
    Konuyu okumadan küre dünya ispatları diye konuya giriyorsunuz.

Küre dünya ispatı diye okyanusta gidenler geminin önce gövdesi sonra direkleri görünmez diyorlar. Hâlbuki konunun daha ilk mesajında kocaman gözlemsel videosu var, gemiye zoom yapıyorsun geminin tamamı görülüyor.
    Arkadaşlar konuyu okuyun sonra gelip küre dünya ispatı diye linkler berint.

Göktaşı mevzusu. Milyarlarca km uzaktan dünyaya düşen göktaşının çukuru böyle yuvarlak olmaz, akıl mantık var o göktaşı düştüyse uzunlamasına bir çukur olur. Ayrıca bu göktaşı nerede dedim hala cevap yok.
    Astronotun elindeki zımbırtı nasıl yere düşüyor dedim hala cevap yok.

Uzaya da gidilmedi, NASA uzaydayız diye dünyada film çekiyor işte daha kaç tane ispa var astronotun saçına fön çekmişler insanlığı kandırıyorlar kaç tane gözlem videosu var daha ne yapalım amuda mı kalkalım.

• Bazı pratik bilgilerin uygulanması gerektiği yerlerde dünyanın düz ve hareketsiz olduğu yazılıdır.

Dünya küre ise eğim nerede?

• BuyukAltay14 kullanıcısına yanıt

Hocam kendisinin öyle bir sözü yok bu arada. Bak ne kadar büyük yalanlara kandırılıyorsunuz bir kez daha anla.

İnsanları kandırmak çok basit, uyandırmak ise bir o kadar zor. Ben sizi uyandırmak istiyorum ama siz diyorsunuz ki yok biz yalanlarla mutluyuz, siz bilirsiniz.

Bak konuda zilyon tane üstelik senin gibi yazı yazıp geçerek değil gözlemli ve bilimsel ispatlı videolarla örnekler var, tut birinden alıntı yap cevap ver küre dünyaya bu kadar inanıyorsan madem.

• Hocam asıl uyanması gereken ben değil sensin, ben onları inceledim diyorum sana bunların bir tanesinin bilimsel bir dayanağı yok senin en son attığın matematiksel ve balistik ile ilgili yazı kendi alanında bir dayanak ve gerekçeye göre denmiştir. Bak yine bir örnek vereceğim, Starlink uydu internetini biliyorsun demi bunun dünyayı durmadan dolaşan bir dağıtıcısı var bizim ülkemizde de arada görülüyor. Pekala nasıl oluyor bunu bir açıkla rica edeceğim. İkinci olarak ben sana bilimsel makale de göndereyim

Dünya küre ise eğim nerede?www.dogrulukpayi.com
    Fotoğraf Dünyanın Düz Olduğunu mu Kanıtlıyor? | Doğruluk Payı
    https://www.dogrulukpayi.com/dogruluk-kontrolu/fotograf-dunyanin-duz-oldugunu-mu-kanitliyor

Dünya küre ise eğim nerede?tr.wikipedia.org
    Dünya'nın şekli - Vikipedi
    https://tr.wikipedia.org/wiki/D%C3%BCnya%27n%C4%B1n_%C5%9Fekli

Normalde wikipedia dan örnek göstermem ama yazıyı inceledim makale formatında yazılmış ve birinci el kaynaklar kullanılmış.

• https://www.cografyasever.com/FileUpload/ks38474/File/9.1.4._(2020-2021).pdf

• Dünya küre ise eğim nerede?
    Dünya küre ise eğim nerede?evrim ağacı
    Dünya'nın Dönüşünü Neden Hissetmiyoruz? - Evrim Ağacı
    https://evrimagaci.org/dunyanin-donusunu-neden-hissetmiyoruz-871

Dünya küre ise eğim nerede?quora
    What is the formula for Earth’s curvature?
    https://www.quora.com/What-is-the-formula-for-Earth-s-curvature

Dünya küre ise eğim nerede?evrim ağacı
    Dünya'nın Eksen Eğikliği ve Mevsimler: Mevsimler Nasıl Oluşur? Dünya Güneş'e En Uzak Konumdayken Neden Yaz Yaşıyoruz? - Evrim Ağacı
    https://evrimagaci.org/dunyanin-eksen-egikligi-ve-mevsimler-mevsimler-nasil-olusur-dunya-gunese-en-uzak-konumdayken-neden-yaz-yasiyoruz-9805

• Konu uzasın popüler olsun da dünya muz şeklinde olsun konumuna geldi. Arkadaş bırakmıyor. Yukarıda formül paylaşmış sadece istediği yerleri gösteriyor. Geri kalan yerler yok.

Bak burada düz dünyanında formülü var , Küre şeklinde olan dünyanında formülü var. ( https://acikerisim.kku.edu.tr/xmlui/bitstream/handle/20.500.12587/17520/185100.pdf?sequence=1 )

iki ülke savaşta olduğunda neye göre hesaplama yapacaklar ? Merminin uzağa gitmesi için düz dünyayı mı ? baz alacaklar yoksa küre dünya yı mı ? Çünkü çok fark çıkıyor.

Bende senin gibi bir fotoğraf paylaşayım . ( 2 . 3 ayda bir şeyler paylaşın arkadaşlar. kendi kendine yazsın çizsin)

• BuyukAltay14 kullanıcısına yanıt

Hocam buradaki gözleme dayalı videolardan hangisini inceledin de inceledim bilimsel dayanağı yok diyorsun onu anlamıyorum? Okyanusta yarısını gördüğün gemiye kmlerce zoom yapıyorsun geminin hepsini görüyorsun, e hani eğim nerede hani dünya küreydi? Bu gözlemin neresi bilimsel değil açıklar mısın?

Balistik füze bilgilerinde de adam balistik füze atıyorlar, atarken dünyanın düz ve sabit olduğuna göre atıyorlar, adamlar kmlerce uzağa füze atıyor ve atarken dünyanın eğimini ve hareketini hesaba katmıyoruz diye açık açık yazmışlar işte,neden? Çünkü dünya düz ve sabit, bu kadar basit.

Starlink uydusu elbette gökyüzü belli bir seviyeye kadar yüksek, burada mevzu gökyüzünde belli bir yükseklikten sonrasına çıkılamıyor, starlink bu sınırın altında konumlanabilir.

Senin demene göre yani havadan ağır olan şey düşer diyorsun. Peki haberleşme uyduları nasıl havada kalıyor. İplemi bağlılar bir yere. Peki bu gökteki gördüğün herşey neden aşağa düşmüyorda havada asılı. Hadi bir tane insan göster tepsi dünyanın kenarına gittim diyen. Kenarımı yok. Diyorsinki yasak gidilmiyor. Etrafta buz var. Peki güneş heden londrada farkli saatte batıyor ve doğuyor. Dünyanın herhangi bir yerine göre. Namaz saatleri bile farklı. İslam alimleri bile güneşin dünyanın farklı saatlerinde güneşin doğup battığını kabul ediyor. Peki neden mevsimler var. Kuzey yarım kurede yaz, güneyde kış var. Ekvatorda ise yok. İsveç de gece saat birde bile güneş batmıyor.

İnadından vaz geç, dünya küre.

• Dünya küre ise eğim nerede?

Hocam buraya bakabilirsin. yani bu konuda düz dünyaya göre ve küre dünyaya göre hesaplamalar var. Sence savaş halinde hangisini kullanıyorlar. Rusya düz dünya , Çin Küre dünya ya göre mi hesap yapiyor :D

( https://acikerisim.kku.edu.tr/xmlui/bitstream/handle/20.500.12587/17520/185100.pdf ) OKU OKU OKU ! ! !

İyi de bu seni yani yerçekimini yanlışlamaz mı? Yerçekimi varsa uyduları neden çekmiyor? Bulutları neden çekmiyor? Mangal dumanını neden çekmiyor? Uçan balonu neden çekmiyor?

Dünyanın kenarı neresi şu an bilinmiyor, şu an bilinmiyor diye dalga mı geçmek lazım veya göktaşı düştü dünya küre veya uzaya gittik diye yalan söyleyen cenah gibi illa birşey mi uyduralım dünyanın kenarında şu var diye? Şu an bilinmiyor, Antarktika yasağını kaldırsınlar gidelim bakalım hep beraber gerçeği öğrenelim o halde kaldırın yasağı.

Güneş Londra'da farklı saatte doğup batıyor çünkü bizden ileri konumda güneş oraya sonradan varıyor.

Güneşin farklı saatte batıp doğması düz dünyada mümkündür, gözünün önüne düz dünya sistemini getir anlarsın zaten.

Yaz kış mevsimler konusu güneşin yılın belli aylarında yukarı aşağı konum değiştirmesi. Dünyanın 23.27 eğik olduğuna inanıyorsun da düz dünyada güneşin konum değiştiğine neden inanamıyorsun?

İnat diye birşey yok, gözlemler videolar ortada, astronotların sahtekârlıkları ortada, yoksa dünya küre ise küredir üçgense üçgen beşgense beşgendir, insanlığa doğruları söylesinler.

Işığın önündeki engel ne peki avustralya gündüzken burada gece, düz dünyaya göre. Işığın gücümü yetmiyor buralara gelmeye. Üstelik tam bir meridyen çizgisinde oluşuyor saat farkı. Bu dünyanın küreselliüini kanıtlar.

Yörünge kütle çekimi diye bir şey var. Merkez kaç kuvveti diye bir şey var. Bir cismi belli hızda döndürürsen dışa doğru kaçma eğilimi gösterir yani kuvvet uygular. Burada eğer bu kuvvetle belli yörüngede dünyanın çekim gücünü eşitlersen yere göre sabit duruyormuş gibi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 19 Eylül 2024; 15:28:6 >
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.