Şimdi Ara

Dünya'nın en büyük heykellerinden 'Cengiz Han'ın Atlı Heykeli' (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
2
Favori
5.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jeodempp

Çok sayıda Türk ü katleden Cengiz han ile övünen Türkler var

Kulaktan dolma bilgilere inananlar var hepsinin kökeni Türk.Güçlü olan kazanır yukarıda bir arkadaş yazmış doğru söylemiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: iskandinav.

quote:

Orijinalden alıntı: brk-bjk

quote:

Heykel yaptıklarının yanında sönük kalmış. Gurur duyuyorum.

Pardon ama neden gurur duyuyorsun ki

Atalarımın başardığı büyük işler yüzünden. Emir Timur, Cengiz Han, Attila, Mete, Alp Arslan, Ataman Beğ, Fatih Sultan Mehmet.. Böyle kudretli insanların soyundan gelmek gurur veriyor. Yapay din kardeşliği yerine, kan kardeşliği ve bunun ortak değerleri oldukları için atalarıma derin saygım var.

Bu arada, Cengiz Han ve Müslüman olmayan atalarımız adına Osmanlı tarafından hutbe okutulduğunu biliyorsundur umarım. Türk olmadığını, Türk katlettiğini falan söylüyorsun da, bunu ordunun %85'inin Türklerden oluştuğunu bilerek mi söylüyorsun? Moğollar ve Türklerin binlerce yıldır bir arada yaşadığını, kültürlerinin aynı olduğunu, Moğol devletinin büyük bir Bozkır Konfederasyonu olduğunu bilerek mi söylüyorsun?

Şunu da söyliyim, muska, cevşen, nazar boncuğu kullanıyoruz, ölünün 7sinde, 40ında dua okuyoruz, lohusa geleneğimiz devam ediyor, şahşahalı mezarlar yaptırıyoruz, dilek ağaçları, türbeler, çaputlar vb... Bunların hepsi İslam'da olmayan, Tengrici Türk inanışından kalan şeyler. Hala devam ediyoruz, çünkü zorla Müslümanlaştırıldık. Bu yüzden tamamen benimsemedik(ne kadar inkar edilse de). Ve o benimsemediğin ATAMIZ CENGİZ HAN'ın devrinden beri gelenekleri bu gün yaşatıyoruz. Zorla yapıldığından eskiyi koruyup yeniyi kullanmaya çalıştık. Günümüzde bizden başka örneği olmayan bir şekilde müslümanlığı yaşıyoruz. 1900lü yıllarda Osmanlı halifesinin Şeriat çağrısına neden araplar uymadı sanıyorsun?

Not: Bu arada Osmanlı'nın kurucusu Ataman Bey de Cengiz Han gibi Tengrici idi.

quote:

Orijinalden alıntı: butze

Anadoluya giren onun torunu hülagü han. Cengiz han öyle bir şey yapmadı

Anadolu'ya giren Baycu Noyan'dır.

Bravo kardeşim seni takdir ettim mükemmel tarih yazmışsın kafandan. Çok güzel sallamışsın. Kafan güzelmiş güle güle kullan.

• Yanlış olan yerleri düzeltseydin de bilgilenseydik by "Tarihçi"
  • quote:

Orijinalden alıntı: brotherarcher

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: brotherarcher

quote:

quote:

quote:

Yanlış biliyo olmayasın?

Yav he he.Turker muslumanlar tarafindan katledildikleri icin İslamiyet i Avrupanin ortasina kadar yaydi degil mi

Pardon sen cengiz hanı müslüman mı sanıyorsun

Ne alaka ya ben cengizhan hk. bi sey mi soyledim videodan bahsediyorum musluman araplarin turk katliami diye vi sey uydurulmus ona lafim yoksa cengiz han saman in tekiydi bize ne

K.b mobilde video gözükmüyor ama yukarıda gerçekten cengizhan ı müslüman sananlar var

Onlar ban sebebi zaten

• Hocam yapin iste bir din,siyaset,tarih bolumu biz de rahatlayalim siz de sigamiyoruz konu disina

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brk-bjk -- 24 Temmuz 2013; 18:46:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deadman87

quote:

Orijinalden alıntı: Ottoman_PoweR

Beyler elzemsin kız olabilir.

Evet bayan bir üye,avatar resmide kendisi.

shh.. be quiet honey
  • Cengiz Han ın altın heykeli diye okudum
  • Bu adamla değil ama bunun oğlu Hülagü hanın ellerine sağlık.
  • sen daha ölmedin mi ya hazel?

• quote:

Orijinalden alıntı: Erchamion

quote:

Orijinalden alıntı: 21indeyim

quote:

Orijinalden alıntı: beyaZZencii

quote:

Orijinalden alıntı: Erchamion

quote:

Orijinalden alıntı: GR33K

quote:

Orijinalden alıntı: 21indeyim

atalarimla gurur duyuyorum

mogol musun ?

nasil bir dunyada yasiyorsunuz kardesim benim mogol olma ihtimalim yok mu sizin koyde hep ayni soydan gelen insanlar mi var nasil bir magarada yasiyorsunuz

Ne alaka lan? Adı Greek olan biri senin Türklüğünü sorgulamış, ona gülüyorum ben.

• brk-bjk B kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın zamanında çok canımız yandı.
  • of keşke en büyük yapmak yerine biraz güzel bir şeyler yapmaya kassalarmış
  • Hitler heykeli yapmak gibi bir şey bu.
  • quote:

Yanlış olan yerleri düzeltseydin de bilgilenseydik by "Tarihçi"

1)Cengiz Han Türk değildir.

2)Cengiz Han Müslüman değildir. Osmanlı Müslüman olmayan diğer devlet mensuplarına hutbe okutmaz. Aynı şey Attila, Mete, Teoman gibi isimler için de geçerli. Osmanlı bu kişileri kabullenmez. Böyle kişilerin Türk olduğu ve tarihimize dahil edilmesi TTK'nın kurulmasından sonradır.

3)Osmanlı ve Timur İmparatorluğu her zaman çatışma içinde olmuştur. Bu yüzden Osmanlı'nın Timur için hutbe okutması gibi bir durum söz konusu olamaz.

4)Ataman Bey yani Osman Bey olarak tanıdığımız kişi deden beri Müslümandır.

5)Baycu Noyan olayına gelelim. Noyan=Komutan. Baycu Noyan, büyük Han'dan emir almadan kafasına göre Anadolu topraklarına girebilecek bir yetkide değil. Sadece bir komutan.

• quote:

quote:

Yanlış biliyo olmayasın?

Acikcasi videoda oldugu gi i dusunmuyorum sacma geldi ozellikle arpalarin turk kizlarina tecavuz etmesi hadi kole olarak alirda tecavuz sacma olay fark sekilde diye hatirliorim ama arastirmak gerekir

• Cengiz Han, her yeri yakan, tahrip eden bir politika sürmüştür. Kendisini sevmem. Gereksiz bir heykel olmuş.
  • güzel görünüyor heykel ha
  • heykel guzelde temsil ettigi kisi icin ayni sey soylenemez

• Turkler islami hosgoruyle degil katliamla kabul etmistir. Hatta sadece turkler degil. Tum kavimler. Araplar hosgoruden anlamaz.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.