|
Dünya rekoru olabilir: Tesla’nın Türkiye’de ne kadar sattığı belli oldu (13. sayfa)
-
-
Saydın mı? Saymadın mı?
Var mıymış? Yok muymuş?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
@Nat Alianovna yalan yanlış bilgi verenlere cevap verince ceza puanı veriyorsunuz. Nasıl olacak bu iş?
Doluyor muymuş? Öğrendin mi?
Youtuber lara para ödendiğini biliyorum. Zaten günümüzde TV reklam verilmesi saçmalık.
Togg'un para verip reklam yaptırdığı birkaç adet YouTuber istiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venomboy_85 -- 10 Eylül 2023; 17:34:43 >
Youtube dan kim TOGG fabrikasının içine girip videosunu çekmiş ise işte reklamını o yapmıştır. Bunlar bilinen şeyler zaten. Mesela İBB nin biri üretim tesisine gidiyor ve üretim videosu çekiyor. Bunu kimse hayrına yapmıyor ve kurumsal iletişim ajansı üzerinden paralarını alıyorlar.
Kayıtları şu adres de kurumsal iletişim ajansından kimlere para verilip verilmediğini sorabilirsin.:)
Senin için iyilik yaptım ve instagram adresine girdim. Takip ettikleri kişilerde Hakkı da var. LA abisi olan var ya. İşte o.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BalkanGöçmeniBirBey -- 10 Eylül 2023; 18:51:44 > -
TOGG fabrikasına önüne gelen herkes davet edilmiyor. İnsanlar TOGG fabrikasını görebilmek için can atıyor. Yani oraya gidip video çekmek için para almak değil davet edilmek bile kendilerine ekstra etkileşim. İBB ile kıyaslaman saçma olmuş. Alakasız. İBBnin reklama çok ihtiyacı var.
Yorumlarında gerileme var. Bana Hakkı diyorsun. Çok ilginç
Tabi ki de önüne gelen herkes davet edilmiyor ve belirttiğim ajans sayesinde içerik üreticileri ile iletişime geçiliyor ve davet ediliyor. Sen orada ajans ın izni olmadan tanıtım yapamazsın ve içerik üretemezsin.
İBB ile kıyaslamamın sebebi ise karşıt görüştekilerin de aynı yöntemle tanıtım yapması.
Hakkı dememin sebebi ise TOGG un tanıtımını yapan kişi oldugu ve ajans ın da instagramda onu takip etmesini vurgulamak istedim.
-
Reklam ve reklam çeşitlerini detaylı açıkladım ama silinmiş zannedersem.
Reklam çeşitleri;
*TV bant reklam
*TV reklam
*TV ürün yerleştirme
*TV dizi/film sponsor araç
*Radyo tanıtım
*İnternet siteleri banner, link
*Video oynatım platformları ara reklamlar
*Haber siteleri video öncesi reklamlar
vs vs
İBB ile TOGG kıyas yapamazsın. Ajans vs konusunda aynı kefede değiller.
Konudan bağımsız olarak yazarsam bizim ülkede marka takıntısı var.
-
İBB ile TOGG u kıyaslayamam tabi. İBB yi içine almamın sebebi karşı görüşteki yönetimin de ajanslar yolu ile iletişime geçiyor. Ya da ister istemez kıyasladım.
Mesela şu sitede sosyal medya reklamcılığını facebook reklam formatını şu şekilde yer verilmiş.
- Link tıklama reklamları
- Video reklamları
- Video içi yayın reklamları
- Görsel reklamları
- Çoklu görsel reklamları
- Slayt gösterim reklamları
-
Link tıklama bahsettiğim gibi internet sitelerinde banner vs
Video reklamlar bahsettiğim gibi videoların başında ortasında çıkan reklamlar (internet ortamı ve sostyal medyadan bahsediyorum)
Video içi yayın reklamları bahsettiğin youtuberların yapmış olduğu "arkadaşlar bu videonun sponsoru vpn hizmeti veren şu programdır" tarzı reklamlardır
Aynı şeyden bahsediyoruz aslinda ama neyse 🙂🙃
TOGG bu reklam tiplerinin hiçbirinde olmadı. Anlaşamadığımız konu bu
-
Birakın birbiriniz yemeyi tesla global mahkeme açıldı vadedilen menzil ile çalışırken ulaştığı menzil farklı diye araç 240 geçemiyor 500 yazıyor bu bir gerçek kullanan biliyor 240 gitti mi öp başına koy hele otobanda hız klima ancak 240 varıyor neden mi %20 kaldı mı şarj şarj diye başının etini yıyor yeter ulan arabı mı kullanacağiz yoksa saat başı nerde bu istasyon diye dünya haritası mı takib edeceğiz. 1000 km menzil gelmeden bu iş çok zorlayacak veya benzin 100 200 tl yapacaklar işte o zaman sende seve seve veya sevee seve çok severek elektriği yiyeceksin yoksa bu anda ben elektrik hiç almıyorum durum bu.
-
Sen önce Türkçe'yi, noktalama işaretlerini öğren.
120 km/s ile 400 km civarı yol gidebiliyor Tesla Model Y. Boş boş konuşma, aç biraz gerçek hayat testlerini izle. Cahil cahil sağa sola elektrikli araç yorumu yazma, kepaze olma. Kullananlar biliyor ne olduğunu.
Yok 240 km gidiyormuş da, hede hödö. Ne boş adamlarsınız siz ya, cehaletten gebereceksiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jay jay justified -- 26 Eylül 2023; 3:3:56 > -
ötv kalkarsa cari açıktan türkiye 3 ayda batar. hala boş boş ötv kalksın diyenler var. ya ekonomiden anlamıyorsun ya da ülken umrunda değil.
-
Türk Lirası karşısında Doları 1.2TL den 35 TL seviyelerine getiren , senin savunduğun sistemi getiren , ben ekonomistim diyenler :)
Boş boş demiyoruz. Dolu dolu diyoruz. Zamanında geçici olarak getirilen verginin kaldırılması gerektiğini savunuyoruz. Cari açığın artmasını vergilerle önleyemezsin, özelleştirme adı altında elindekileri satarak da önleyemezsin, üretim yaparak önlersin. Yatlar , Mücevherler .. vb. asıl Özel Tüketim olan şeylere vergi getirilmesi gerektiğini savunmayıp , elzem olan şeylere getirilen faiş kazık vergileri savunanlar ne çocuklarının geleceğini ne de bu ülkeyi zerre düşünmüyorlar.
Ekonomiyi yönetmekten kolay ne var , önemli olan istemek. Ha vergiyi de 1 günde kaldırsın demiyorum. Bir taraftan üretime destek verirsin diğer taraftan da vergileri makul seviyelere çekersin. %220 vergi ne demek ? Vergi matrah listesi koyuyor , listeye uyan hiç bir araba yok başlangıç vergilerinde... %80 den başlıyor. Elektrikli tarafında ise, 2. bir motorla fiyatı sadece 3000$ (100.000 TL) pahalı diye , fiyatı +1.800.000 TL artıyorlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X