Şimdi Ara

Dünyada ilk defa ortaya çıkan PC sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • HP Pavilion dv6 3100et bilgisayarımı 2010'da aldım ve ilk defa arızadan dolayı geçen yıl gittigidiyordan güya orjinale yakın bir fan alıp değiştirdim bunun yanında açmış iken birde termal macunu yenilemek adına iyi bir marka araştırıp macunu da yenileyip PC'yi kapattım açtığımda gayet güzel çalışıyor fakat fan hemen cpu ya yük binmiş gibi hızlanıyordu. Sıcaklık değerlerine baktığımda CPU1 - 45/ CPU2 - 50 derece felan o aralarda düşüp yükseliyorken CPU 85 derecede sabit kalıyor. her ne yaptıysam oyunda açsam, işlem yapmadan da dursa ne yükseliyor ne de düşüyordu. her neyse ben bu şekilde pc yi 2-3 ay kullandım sonra uzun zamandır da ağırlaştığını düşündüğüm için format atmaya karar verdim böylece düzelebileceğini düşündüm fakat ne olduysa formattan sonra oldu. PC hiç işlem yapmasa da her yarım saatte bir (saat aralığı hiç değişmiyor hep 30dakika) kendini korumaya alıp kapatarak açılışta;

Startup Error - System Temperature 90E

hatasını vererek açılıyor, işin garip tarafı kaldığı yerden yani indirme, video her nerede kalmışsa devam ederek açılıyor yani tam uykuya geçiyor. İnternet araştırmalarında hep "90B" hatası var onları da uygulamama rağmen (güç ve performans ayarlarını düşürme-yükseltme vb.) sonuç değişmedi. Konya'da ikamet ettiğim için oranın en iyi tamircisi olan en çok parça temini yapabilen, 3-4 yeri dolaştırsam da her biri bir hafta inceledi fakat soruna biri ekran kartının chipseti dedi değiştirdi olmadı ekran kartının kendisi olabilir dediler birisi HDD ölü dedi fakat hiç biri çözemedi ve para almadan iade ettiler.

Şuan bu yazıyı da bilgisayarımdan yazıyorum, sadece kendim 4-5 defa farklı windows sürümü yükledim ve benim gözlemim CPU 85 derece de sabit iken işlemci 30 dakikada bir performansı %100 yapıyor ve o sabit sıcaklık 85 den 111 dereceye çıkıyor bazı sıcaklık uyarı proğramıyla anladım bunu da hep 111 dereceye çıkıyor ve bilgisayar kendini uykuya alıyor. bunları tamircilere anlatsam da durum anlaşılmadı hatta HP telefon teknik serviside sorunun fandan olabileceğini söyledi orjinal olmadığı için ama bana mantıklı gelmedi öyle bir şey olsa ilk değiştirdiğimde 3-4 ay kullandırmazdı.
    Arkadaşlar biraz uzunca bahsettim ama eğer bir fikri olan çözümü olan varsa paylaşırsa sevinirim teşekkürler.
     Dünyada ilk defa ortaya çıkan PC sorunu

• demekki götürdüğün yerler öyle çokta iyi bilgisayarcı değillermiş .O laptopa bakabilsem yorum yapardım ama gözlemlemeden bu söylenenler ile olacak iş değil. kayseride tanıdığım iyi bir servis var oraya yollayın isterseniz baksınlar .
  • ANAKART SORUNLU GİBİ.......... elk. dağıtımını tam yerine getiremiyor olabilir işlemciye iş yapmadığı halde elk verirse ısıya yol açıp pcyi resetleyebilir yada uykuya geçirebilir,................... başıma buna yakın bir şey geldi ;
    .
    masaüstü pc m de de 4 çek. işlemci aşırı ısındı, zaten pc de kendini kapatıyordu, işlemci başka anakartta sorunsuz buz gibi çalışıyordu, sorun anakartta idi bende önce vga düşünmüştüm, pci-ex yuvalar çabuk ölüyor, takılan bir ekran kartı sorun çıkarabiliyor yada ekran kartı sorunlu ise de sistemde çökmelere yol açabiliyor sanmıştım ama bu ekr. kartı başka anakartta düzgün çalışıyordu.................. hdd yi DVD-rw ı powerı da değiştirdim sonuç değişmedi........... kısaca sorun anakartta idi
    .
    .
    heleki laptopta tüm elk. yük anakarta bağlı, hani masaüstünde vga ya ayrı elk verirsin powerdan monitöre ayrı elk verirsin prizden, ses sistemine hdd lere DVD lere de powerdan verirsin direkt ........ ama........ laptopta direk pilden(bataryadan) veremezsin. işte anakarta çok fazla yük bindiğinden çabuk iflas ediyor yada can çekişerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VLCplayer -- 10 Ekim 2015; 19:59:47 >

• mouse imlecinde takılma, pencereleri sürüklerken kısacık donmalar filan oluyor mu ?
  • Işlemciyi al bilgisayarcılarda aynı modelden olanı bulup başka bi pcde dene normal kullanırmış gibi kullan izle ne oluyor sorun yoksa fandan yada anakartında olabilir. Donmalar hdd dende olabilir arada tık tık yapıp takılmalar olursa ama işlemciyi ısıtacagını pek sanmıyorum.
    Fanı iyi sıkıştırmamışta olabilirsin yada gevşemiş olabilir onada bak bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anakart sorunu olsa biri bulurdu o kadar bilgisayarcı bunun farkına varabilir gibime geliyor bence değil ama yinede saolun cevabınız için
  • hayır hiçbir donma yok gayet normal kullanıyorum
  • ati1919 kullanıcısına yanıt
    banada işlemciden gibi geliyor ama işlemcinin bu şekilde arıza vermesi normal mi bilmiyorum fan anakarta sabitleniyor ve evet fan yerine tam oturmuş durumda kapanma rasgele zamanlarda olsa gene dediğiniz gibi fan diyeceğim ama her yarım saatte bir olması bu ihtimali düşündürmüyor
  • işlemci sıcaklığının 85 dereceyi görmesi...
    soğutma problemi olduğunu gösterir...
    işlemci üzerine macun uygulanır...
    diğer yan yüzeylere ped uygulanır...
    hepsine macun sürdüyseniz soğutma sorunu düzelmez...
    pedleri de değiştirmek gerekir...

birde soğutma borusu içindeki...
    ısı transfer gazı zamanla kaçabiliyor...
    ne kadar macun sürsen para etmez....
    boruyu ve fanı değiştirmeyi deneyin...

pc yi HP ye gönderin...
    size nobel ödülü versinler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtnsvr -- 10 Ekim 2015; 18:14:26 >
  • vtnsvr kullanıcısına yanıt
    ne yazıkki keşke dediğiniz gibi basit olsada düzeltsem PC de ısınma sorunu yok fan arızalandığında bilgisayarımın nasıl ısındığını biliyorum ama şuan pc de gram ısınma yok gösterge kendini 85de hemen sabitleyip kalıyor arada 86 olsa yine hak veririm ama yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: afatsum42

anakart sorunu olsa biri bulurdu o kadar bilgisayarcı bunun farkına varabilir gibime geliyor bence değil ama yinede saolun cevabınız için

anakartın sorunu yazılımsal da olabilir bazen yapılan değişiklikler kaydedilmiyor kafasına göre takılıyor anakart
    CMOS sıfırla diyeceğim ama, jumper var mıdır o anakartta bilmiyorum , yada biosu sıfırla eğer yapmadı isen
    (pili çıkarıp bekle 4-5 dk.)
  • Öncelikle iyi günler dostum senin muhtemel problemin ayman açık belli kendin bile söylüyosun

1. Laptoplar tasarımları gereği fanları özel yapılır ve hiçbir fan diğerinin muadili olmaz.

2. muadil dediğimiz fanlar anakrttan gelen sıcaklık uyarılarını dikkate almazlar sebebi ise sensözler fabrikasyon olarak aynı firkansları yollmaz.

yani şimdi senin yapacağın tek birşey var anakrtı fln kurtcalama senin makinanın aynısından arızalı bir adet bul ve fanı set olarak al sorunun %100 düzelecek
  • yaptım kardeş biosu güncelledim pili çıkardım hepsini 2-3 defa yaptım pili çıkarınca sadece bios saati tarihi sıfırlıyor başka numara yok :(
  • erayhan06 E kullanıcısına yanıt
    sizede iyi günler iliginiz için teşekkür ederim orjinal fanı hala bende onu takar denerim ama cpu nun resimdeki gibi yarım saate bir %100 olma nedeni de mi bu sizce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afatsum42 -- 12 Ekim 2015; 22:14:53 >
  • öncelikle özür dilerim uzun süreli bir iş yoğunluğundan formu ziyaret edemedim ama %100 durumun fan sıkıntısı
  • erayhan06 E kullanıcısına yanıt
    önemli değil teşekkür ederim cevap için fanın orjinalinden farklı olduğundan mı yoksa bozuk olduğundan mı acaba
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.