Şimdi Ara

Dünyadan Focus 2008 manzaraları..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selam, bir çok değişik başlık altında, hani ülkede nasıl bir focus var hangi özellikleri standart, hangi özellikler Türkiye de yok gibi soruları gördüm, ve dünyadaki ford sitelerini dolaşıp bunların cevabını almaya çalıştım. Elde ettiklerim burada:

Ford İngiltere.
    - Tipleri bizdekiler ile aynı.
    Modeller:
    - Studio
    - Zetec
    - Econetic
    - Style
    - Titanium
    - ST
    - ESP standart
    - Bu Bahar Titanium larda Sesli kontrol ve Bluetooth geliyor.
    - Motor çeşitleri:
    1.6 Duratec 100 PS Stage IV, 4 Speed Automatic
    1.6 Duratec 100 PS Stage IV, 5 Speed Manual
    2.0 Duratec 145 PS Stage IV, 4 Speed Automatic
    2.0 Duratec 145 PS Stage IV, 5 Speed Manual
    1.6 TDCi 109 PS Stage IV + DPF, 5 Speed Manual
    1.8 TDCi 115 PS Stage IV, 5 Speed Manual
    2.0 TDCi 110 (DPF), 6 Powershift
    2.0 TDCi 135 PS Stage IV, 6 Speed Manual
    2.0 TDCi 135 (DPF), 6 Powershift
    2.0 TDCi 136 PS Stage IV + DPF, 6 Speed Manual

Opsiyonlar: (bizde olanlar olmayanlar karışık)
    17 inç aluminyum jant.
    2 yollu elektrikli ayarlanabilir sürücü koltuğu
    6 yollu elektrikli ayarlanabilir sürücü koltuğu
    Adaptif aydınlatma sistemi
    Ayarlanabilir pedallar
    Geliştirilmiş Navigasyon sistemi 6lı cd changer ile.
    Bluetooth, USB port
    İletişim paketi
    Hız kontrol
    Isıtmalı sürücü ve yolcu koltuğu
    İç stil paketi.
    Anahtarsız sistem- Ford power düğmesi ile. (500 paund yalnız :))
    Arka park sensöreri
    Elektrikli Katlanabilir aynalar.
    Dokunmatik ekranlı navigasyonlu CD çalar.
    Güneş yansıtmalı ön cam.
    Sunroof
    Bi-Zenon farlar.
    Arka led lambalar.
    Zenon farlar.

RESİMLER
    http://www.ford.co.uk/spg/getImage.asp?imageName=SPG_3_28_0_33482.jpg
    http://www.ford.co.uk/spg/getImage.asp?imageName=SPG_3_28_0_36546.jpg

Ford Amerika
    - Tipleri bizdekilerden çok farklı :)
    Modeller
    Focus S Coupe
    Focus SE Coupe
    Focus SES Coupe
    Focus S Sedan
    Focus SE Sedan
    Focus SES Sedan
    Motor Seçenekleri
    Duratec 2.0 132 ve 140 beygirlik benzinli 2 ayrı model.
    Opsiyonlar
    İngilteredeki bütün opsiyonlar mevcut.
    Bunlara ek olarak:
    - Uydudan direk dijital radyo yayına alabilme özelliği.
    - 8 inçlik bir subwoofer lı ses sistemi seçebiliyorsunuz.
    - Göz seviyesinde ekstra yol bilgisayarı gösterge paneli
    - 7 renk seçeneği ile iç ambiyans yaratma özelliği
    - Krom egsoz çıkışı

En bombasıda Microsoft tarafından geliştirilen SYNC özelliği
    Araca bindiğinizde sadece SYNC butonuna basıyorsunuz o kadar. Ondan sonra aracınızda bluetooth u açılmış cep telefonu yada araç içindeki USB porta takılmış herhangi bir mp3 çalar veya zune aygıtı ile aracınız senkron oluyor. bu aşamadan sonra sadece ses komutları ile bu aygıtlarınıza erişebiliyorsunuz.
    Yani sadece Tarkan dan vay anam vay ı oynat diyorsunuz ve SONY cd çalarınız mp3 çalarınızdaki parçayı bulup size dinletiyor. Üstelik mp3 çalarınızın ekstra bir özelliği olmadan.
    Bunun dışında bir çok desteklenen se komutu ile aracınızı kontrol edebiliyor, telefon rehberinizdeki herhangi birisini ses komutunuzla arayabiliyor yada çağrılara cevao verebiliyorsunuz.

Amerikada full artı full bütün opsiyonlar ile beraber herşey dahil 3 yıl garantili 4 kapılı sedan manual vitesli focus için aldığım fiyat ise: 22.000 USD :)

RESİMLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whiteee_shadow -- 27 Nisan 2008; 3:27:31 >

• Kayıt dışı ekonomiyi kayıt altına alın, vergileri de adam gibi herkesten alın, ÖTV'yi de kaldırın, aynı aracı bizde alırız 22.000 USD'ye.... VOLVO S-40 Dizel'in Türkiye giriş fiyatı 15.020 Euro arkadaşlar, gerisi bizleri yönetenlerin bizlere kaz muamelesi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: aldeniz83

Kayıt dışı ekonomiyi kayıt altına alın, vergileri de adam gibi herkesten alın, ÖTV'yi de kaldırın, aynı aracı bizde alırız 22.000 USD'ye.... VOLVO S-40 Dizel'in Türkiye giriş fiyatı 15.020 Euro arkadaşlar, gerisi bizleri yönetenlerin bizlere kaz muamelesi...

Volvo S-40'ı tam 20 bin ytl kazık yiyerek alıyoruz...
    20 bin ytlyede ne araçlar alınır
    Valla

• bu nasıl focus yaw çin arbası gibi
  • Ben aracımı 40.000 YTL ye aldım, fatura ortada 24.000 YTL araç değeri, gerisi ÖTV artı KDV :(
    Bu da yetmiyomuş gibi Nisanda almama rağmen aracı 6 aylık MTV nin tamamını da aldı bende devletimiz :(
    Peki bunların karşılığı???
  • quote:

Orjinalden alıntı: whiteee_shadow

Ben aracımı 40.000 YTL ye aldım, fatura ortada 24.000 YTL araç değeri, gerisi ÖTV artı KDV :(
    Bu da yetmiyomuş gibi Nisanda almama rağmen aracı 6 aylık MTV nin tamamını da aldı bende devletimiz :(
    Peki bunların karşılığı???

Yahu durmak yok işte devam zamma...
  • Diyecek laf bulamıyorum. İşte verdiğimiz vergiler LALE olarak bize dönüyor.
  • makul vergi, etkin tahsil bu kadar. kimse o zaman vergi kaçıracam diye uğraşmaz. ama habire vergi icat edip boğazımızı sıkarlarsa o zaman hertürlü üçkağıt olur. devlet zarar eder, biz zarar ederiz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: @NTARES

Diyecek laf bulamıyorum. İşte verdiğimiz vergiler LALE olarak bize dönüyor.

• quote:

Kayıt dışı ekonomiyi kayıt altına alın, vergileri de adam gibi herkesten alın, ÖTV'yi de kaldırın, aynı aracı bizde alırız 22.000 USD'ye.... VOLVO S-40 Dizel'in Türkiye giriş fiyatı 15.020 Euro arkadaşlar, gerisi bizleri yönetenlerin bizlere kaz muamelesi...

Focusunda gelişi 10.000 Euro diyorlar doğru mu? Eğer doğruysa bi 5000 de otosan kar koyuyor her arabaya sonra vergi falan coştukça coşuyor fiyat.

Birde benim çok sinirlendiğim bir konu var, arabanın fiyatına ÖTV ekleniyor, sonra ÖTV li fiyattan KDV ödüyoruz. Yani verginin vergisini ödüyoruz. Bu nasıl bir sistem!
  • quote:

Orjinalden alıntı: murtleb2

quote:

Focusunda gelişi 10.000 Euro diyorlar doğru mu? Eğer doğruysa bi 5000 de otosan kar koyuyor her arabaya sonra vergi falan coştukça coşuyor fiyat.

Birde benim çok sinirlendiğim bir konu var, arabanın fiyatına ÖTV ekleniyor, sonra ÖTV li fiyattan KDV ödüyoruz. Yani verginin vergisini ödüyoruz. Bu nasıl bir sistem!

buna türk vergi sistemi deniyor. Türk olmanın ayrıcalığı işte. Yazık ya bu millet bunu hakedecek ne yaptı ya.. Resmen soyuluyoruz.

• Arkadaşlar diyorum ya Focus 2008 TDCI Ghia araç fiyatı 24000, benim faturada yazan bu, karını düşün 10.000 euro doğru bir rakam gibi :)
    Amerikada kaldım ben biraz oradaki fiyatları da biliyorum ama söylemeyim sonra fordları geri verirsiniz :D

quote:

Orjinalden alıntı: murtleb2

quote:

• quote:

Lale devri kütü sonuçlandı. Bu sefer ne olacak bakalım hadi hayırlısı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: x_ir

quote:

Lale devri kütü sonuçlandı. Bu sefer ne olacak bakalım hadi hayırlısı.

İstanbul olarak laleleri çok sevdik ya işmizi gücümüzü biraktik parklarda lalerle baharın gelişini kutluyoruz

• öyle demeyin canım, çalışıyo devlet. aç kalınca yeriz lale soğanlarını
  • Buyrun size 2008 model Focus 1

Sadece Brezilya da üretiliyor..

• Bu da diğer kataloğu

• bi bakayım anlarsam...donanımları neler miş :))

ooooo motoru güçlüymüş

105,2Hp 148Nm ..bizim focus I'lerden güçlü :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA_Y_C_A -- 13 Mayıs 2008; 21:14:21 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.