Şimdi Ara

Dünyanin En iyi İşlemci Soğutucusu Seçilmiş ? [sm=alala.gif]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
5.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşlemci soğutucunun adı: Khan Gaming Blackwolf...

Bu işlemci soğutucusu Dünyanın en iyisi seçilmiş diyolar ama o kadar aradim taradim bir Allahın kulu veya test sitesi incelemeye sokup test etmemiş hayret ettim.

Ne diyorsunuz arkadaşlar gerçekten var mi böyle bişiy... Hepsiburada.com bile bi kaç site ismi vererek Dünyanın en iyi cpu soğutucu seçildiğini yazıyor doğru mu bu... Noctua D 14 u bile geçmiş ki En iyisi seçildi diyebiliyorlar... Sizlere sormak istedim.. Sizce Noctua değilde bunu mu almalı... Mesela biraz noctuayi inceledim Noctua hep 2009 2010 yıllarında yapılan testlerde 1. olmuş internette hiç 2011 veya 2012 yılına ait testlerde 1. olduğuna dair bir şablon liste siralama fln filan bulamadım... Acaba gerçekten Noctuadan daha mi iyi..

Bilgisi olanlar lütfen cevap verebilir mi arkadaşlar... ona göre bu hafta İşlemci soğutucu alicam belki birini alicam... HB'de ve Bildiğimiz Diğer alışveriş sitelerinde şuan 170 180 TL'e satıyorlar normalde fiyatı 230 tl falanmis...

Birde lütfen cvp verecek olanlar basitçe Şunu al şunu o daha iyi gibi fanboyluk yaparak değilde varsa test verileriyle site bilgileriyle cvp verirse ben ve benim gibi karamsar kalan, bilgilenmek isteyen o.c. meraklılarına daha net cevaplar vermiş olurlar...

Konuyu Lütfen cevapsiz bırakmayalım arkadaşlar.. Şimdiden Hepinize Teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 16 Nisan 2012; 14:18:23 >

• kım secmıs testı nerde khan dedıgın yerlı malı uretım sogutucu varsa boyle bır ıddaaları testını koysunlar frozeen cpu gıbı sılelere sample gondersınler ıncelensın bızde gorelım performansını oyle satıs sıtelerıne en ıyısı odullusu yazdırmakla olmuyor bu ısler
  • Daha iyimi bilemem ama cok iyi oldugunu duydum
  • nasil google kullaniyorsunuz bilmiyorum ki en tepede cikiyor asagidaki konu.konunun icinde testi de var.

http://forum.donanimhaber.com/m_54742311/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alagan

http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleID=2521

Kullanan bir üyenin mesajları da var;
    http://forum.donanimhaber.com/m_54742311/tm.htm

Teşekkürler..

@ Lazeran...; Evet bende çok iyi olduğunu duydum o yüzden Kapsamlı şekilde incelemiş bir Türkçe site bulamadım...

@ .45 ACP..; Arkadaşım Dikkat ettiysen zaten o konunun farkındayım hatta o konuya yorumumu da yazmış olduğumu konuya girersen görürsün... O konu beni tatmin etmedi...

•  Dünyanin En iyi İşlemci Soğutucusu Seçilmiş ? [sm=alala.gif]

bu kadar geniş CPU var mı ki ?(var)

normal işlemcilere büyük gelir bu SB-e gibi geniş işlemcilere iyi gider gerçi d14 ve arrow varken böyle bir soğutucuya o kadar para vermem o ayrı mesele

• Hocam işlemciye temas edecek tabanı o kadar da büyük değildir, sanmıyorum..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En kaliteli PSU üreticisi?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 5x8mm demiş bence gözüktüğü kadar geniştir 2500K'ya 4 adet 8mm boru bile fazla geliyor
  • Ben hangi marka model işlemci sogutucusunu alirsam alayim 2600k da kullanicam... Ben ilk ciddi şekilde Noctua d14 almaya karar vermiştim... Sonra internette dolaninca bu sogutucuyu gördüm.. Yabancı forumlarda ciddi ciddi kullananlar ve performansini beğenenler de varmış.. hatta Noctuadan da fazla beğenilmiş...

Araştirinca Noctua'nin 2010 ve 2011 yilinin başlarinda yapilan testlerden sonra test sonucunda birinci olduguna dair siralama gibisinden fln bişiy bulamadim...

Bilmiyorum valla benim çok hoşuma gitti ama tereddutlerim de yok değil tabi ki.. bide az buz para değil.. Görünüşü fln çok hoşuma gitti..
  • Soğutucu fena değil ama bir noctua da değil. Noctua yı da kullandım ve ikisini de aynı model çift fan kullanarak test ettim. 4.8 Ghz 2600K yük altında noctua 4 derece daha düşük sıcaklıkta tutmayı başardı.

Tabanın geniş olması iyidir. İşlemcinin tabanı tamamen kaplaması gerekmiyor. Geniş taban sayesinde daha çok veya kalın ısı borusu yardımıyla tabandaki ısıyı uzaklaştırmak daha kolay olur.

Yeni soğutucular çıktı. En son incelemeleri bilemem ama benim bildiğim en iyi hava soğutma Phanteks PH-TC14PE...

http://www.overclockersclub.com/reviews/phanteks_ph_tc14pe/4.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle58 -- 16 Nisan 2012; 16:49:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eagle58

Soğutucu fena değil ama bir noctua da değil. Noctua yı da kullandım ve ikisini de aynı model çift fan kullanarak test ettim. 4.8 Ghz 2600K yük altında noctua 4 derece daha düşük sıcaklıkta tutmayı başardı.

Tabanın geniş olması iyidir. İşlemcinin tabanı tamamen kaplaması gerekmiyor. Geniş taban sayesinde daha çok veya kalın ısı borusu yardımıyla tabandaki ısıyı uzaklaştırmak daha kolay olur.

Yeni soğutucular çıktı. En son incelemeleri bilemem ama benim bildiğim en iyi hava soğutma Phanteks PH-TC14PE...

http://www.overclockersclub.com/reviews/phanteks_ph_tc14pe/4.htm

O zaman büyük ihtimal Rota D14 hocam....

Bu arada linkini verdiginiz ürünü inceledim de o da çok bomba bir ürüne benziyor ve Çok güzel görünüyor... Acaba nerden temin edebiliriz biliyor musunuz ? Türkiye'de bulabilirmiyiz..

Hatta Şu adreste Türkçe incelemesi Yapilmiş...http://www.pckoloji.com/phanteks-ph-tc14pe-cpu-cooler-review/3/ En iyi performans Ödülünü vermişler.. Testlerde Noctua'yi da az da olsa geçmiş..

Sanirim bu önümüzdeki yillarda hava sogutma Ciddi şekilde kizişacak çünkü her geçen gün yeni ve daha iyi performans veren ürünler çikiyo.. Noctua bile D14'den sonra yeni ve daha kalitelı Sogutucular üretmek için hareket geçti diye okudum bi sitede.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 16 Nisan 2012; 18:10:26 >

• Sedat arkadaşımız, benden işlemci sogutucu hakkında yorumlarımı istemiş bugün gördüm attığı mesajı ben montajını kendim yaptım işlemci sogutucusunun daha ilk defa işlemci sogutucu montajı yaptıgım ve içinden kurulum adına herhangi bir katolog cıkmadıgı ıcın bıraz urastırdı acıkcası benı. montaj asamasında hiç resim çekmek aklıma gelmedi malesef ama şu andaki güncel halini sizlerle paylaşa bilirim.O.c siz durumda kullanıyorum şu anda işlemciyi işlemci 2600k 3.4 ghz herhangi bir test programı ile test edip, sonucu burada paylasabılırım.Programın ismini verirseniz iyi olur adam gibi bir program bulamadım.Kasaya takılı halinden bir kaç resim ekledim.sag tarafındaki mavi ledli fan kendi fani diğeri akasa viper aldıgım zaman akasa nın tek fanı kalmıstı stokda mecburen tek almak zorunda kalmıstım. bence bu sogutucu akasa falan ıle olaganüstü performans vericektir. İşçilik çok kaliteli her yapragın üstündü hafayı tutmaya yarayan kabarcıklar var.Ayrıca sogutucu epey buyuk,işlemciye temas eden yüzeyi epey geniş ama benimkinde ortalama kenarlardan 3 mm kadar taşmalar oldu yanlıs hatırlamıyorsam birebir kitap gibi yüzeyini öpmedi.ama performans kaybı yasatacagını dusunmuyorum zaten cok fazla genıs yeterınce, ayagı ıslemcıye temas edıyor durumda.O.c çalışmalarımda yeterınce tatmın edici geldi bana herhangı bır sıkıntı yasamadım sogutmadan dolayı.Şu anda pek o işe ayıracak vaktim olmadıgından çok fazla uğraşamıyorum o.c ile falan...Ama sizi sogutma konusunda tatmin edeceğinden şüpheniz olmasın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnginSr11235 -- 17 Nisan 2012; 21:53:54 >

• Sedat. hocam soğutucu hakkındaki fikrimi sormuş, çok detaylı olmasa da bir şeyler yazayım
    Öncelikle Noctua kullanmadığım için performansını bilmiyorum, Khan gaming soğutucunun performansı tatmin edici,
    Noctua kadar iyi olmasa da tahminim arasında 2-4 derece vardır. Ben Hepsiburadadan 140TL'ye almıştım.
    Bu paraya hakkını veren bir ürün, şu an için bu fiyata noctua alınamaz ama 2-3 derece için iki katı parayı da vermeye değmez diye düşünüyorum.
    Şu aralar pek vaktim olmuyor ama müsait bir günde incelemesini yapar sizlerle paylaşırım inşallah.
  • Ben de Venomous-x var çok memnunum.
  • Aldım iade ettim. Hiç içime sinmedi. Allahtan iade aldılar.
    Bu ürünü hiç bir şekilde tavsiye etmem. Kendi adıma söyliyeyim; İncelemesi Türkiyede yapılmamış bir ürünü almakla büyük bir hata yaptım.

İyi forumlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.