Şimdi Ara

Dünyanın en iyi ünilerinden yüksek lisans

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet bu ünilerde yüksek lisans ıcın ne yapmak Lazım Galatasaray üniversitesinde okuyorum suan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mani yok maalesef burslu okuyamazmiyım

• Bende yüksek lisans düşünüyorum şu an 4. sınıftayım 3.61 genel ortalamam var dediğin gibi para ve ortalama önemli bunun yanında ALES puanın gerçekten çok önemli bir de iyi ünilerde yapmak için YDS denen yabancı dil diye bir illet var allah kahretsin :D :) tabi çalışırsan herşey olur. Burs konusunu gerçekten bende merak ediyorum burada tecrübeli, deneyimli akademisyenler varsa bir el atsa :D
  • adam dünyanın en iyileri demiş ALES diyen olmuş iyi güldüm :D Evet boğaziçi vs. için öyle onları dünyanın en iyileri sayarsak ki değil. ABD okullarında burs bulmak daha kolay kabul almak zor, AB ülkelerinde ise kabul almak kolay ama burs yok. ABD de kabul alırsan cep harçlığına kadar alırsın ama AB de okul ücretini verme hemşerim derse çok iyi. AB için jean monnet var ama başvurduğun bölüm için limitleri vs. leri var. belli konularda çalışman gerekiyor, max 1 sene sürmeli vs. Bunun dışında hükümet bursları oluyor onlara bak. Türkiyede atıyorum 2016 eylülde başlamak için başvurular en erken 2016 nisan da başlar ağustosa kadar sürer. bu seni kandırmasın. yurt dışı için başvurular kasımda bile başlar hatta ekimde gördüm ingilterede.

Mühim şeyler
    1 dil dil dil. Ne kadar yüksek skor o kadar rahat kabul/burs demek.
    2 ortalama. İngilterede bazı okullar 3.7 altının başvurusunu bile almıyor. Bu yüzden öncelikle başvuru koşullarını iyi oku çünkü okullar senden başvuru ücreti isteyebilir, türkiyedeki gibi beleş değil.
    3. GRE gibi bizdeki ALES in bir benzeri sınavlar istenebiliyor. Bölümün istiyorsa büyük ihtimalle alt sınır koymaz ama alabildiğinin en iyisini almalısın.
    4. referanslar. Hocalarının senin için yazdıklarını önemsiyorlar iyi referans almaya bak.
    5. niyet mektubu. İşte dananın kuyruğunun koptuğu yer. Yabancı okullar niyet mektubuna önem verir. Etkilemeni beklenir. Hele sosyal bilimlerdeysen uuuu
    6. iyi bir cv. bugüne kadar alana dair yayının varsa asistanlığın varsa vs vs bunlar cv ni güçlendirir.
    7. Skype mülakatları

Bunlara sahipsen, ne kadar iyisine sahipsen o kadar çok kabul alma ihtimalin vardır. ABD de çoğu okul kendi finansman sağlıyor ama yinede sen bak dış finansman sağlayan kurumlara. Kabul alırsan burs daha rahat ama önemli kısım kabul almak, nice efsane cv ler geri döndü (PS dünyadaki iyi okullar diyorsun bu yüzden nice efsane cv lerin red aldığı iyi okulları belirtiyorum. yoksa tırt okullardan kabul almak tabi daha kolay nispeten). AB ülkelerinde ise iğne ile kuyu kazarcasına burs aramalısın çünkü okul sana büyük ihtimalle ücret muafiyeti bile vermeyecektir. Hükümet bursları + jean monnet bu alanda en çok tercih edilen burs kurumlarıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ManikD -- 29 Haziran 2016; 13:20:29 >

• sciences po, sorbonne, ecole nationale superiuede yl yapma şansın bence daha fazla. sciences po ve ens fransanin en iyi butik okulları

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.