Şimdi Ara

Dünyanın en iyi ve en kötü icatları sizce nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    en iyisi : telefon

• quote:

Orjinalden alıntı: JanbO

her icat iyidir..ancak kullanımı yanlış yapılan icatlar zararlıdır.

benim düşüncemde böle icat iyi şeyler için kullanacan kötü amaçlı kullandın mı kötü icat olur mesala bilgisayar faydali birşey için kullandın mı iyi ama zararlı birşey yaptin mi kötü bir icat oluyor bu bilgisayarla az mı can yakıldı haberlerde görüyoruz
  • En iyisi: Bilgisayar
    En kötüsü: Bilgisayar
  • en iyisi = çatal-kaşık-bıçak üçlüsü
    en kötüsü = karar veremedim ama herhalde davul fırındır
  • quote:

Orjinalden alıntı: KagyaL

En iyisi: Bilgisayar
    En kötüsü: Bilgisayar

• quote:

Orjinalden alıntı: Black Stocking

Bence

En iyisi;Elektrik

En kötüsü;Ateşli Silah

yemin ederim ki başlığı okudum ve konuya girmeden bu cevabı vermiştim içimden
  • quote:

Orjinalden alıntı: mr.logic

elektirik icad edilmemiş keşfedilmiştir doğada mevcuttur. ateşli silahlar konusunda da söylemek gerekirse en büyük icadlarda ateşli silahların izine rastlamak mümkündür.

Madem öyle tartışalım . Keşif nedir İcat nedir ?

Bence dünyanın en kötü buluşu sigaradır. Diğerleri hep güzel olmakla birlikte kötü kullanılarak kötü yönleri öne çıkmış olabilir. Ama sigara için böyle bir şey söz konusu değil. Tabi eğer bundan vicdanınız sizi rahatsız etmeden milyarlar kazanmıyorsanız

• Matbaa
  • En iyisi Elektrik
    En Kötüsü Sigara ( İcad demek garip olacak ama )
  • Dünyanın en güzel icadı bence Helikopterdir istediğiniz yere istediğiniz zaman pat pat pat gidersiniz inmesede inecek yer olmasada alcalır siz yine inersiniz
    En kötü icat ise Mayındır dünyanın en kahpece icadıdır.İcat edeni lanetliyorum
  • en kötü icad paradır
    en iyisi ise yazıdır
  • en iyi icat : internet

en kötü icat die bişey bence sözkonusu olamaz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: etusch

quote:

elektirik icad edilmemiş keşfedilmiştir doğada mevcuttur. ateşli silahlar konusunda da söylemek gerekirse en büyük icadlarda ateşli silahların izine rastlamak mümkündür.

Bence dünyanın en kötü buluşu sigaradır. Diğerleri hep güzel olmakla birlikte kötü kullanılarak kötü yönleri öne çıkmış olabilir. Ama sigara için böyle bir şey söz konusu değil. Tabi eğer bundan vicdanınız sizi rahatsız etmeden milyarlar kazanmıyorsanız

"İcat daha önce bulunmayan bir şeyin insan çabasıyla geliştirilmesidir; oysa keşif daha önce varolmakla birlikte bilinmeyen bir şeyin öğrenilmesidir."

Örneğin telefonun icadı, Amerika kıtasının keşfi...
    Umarım açıklayıcı olmuştur

• En iyi icat elektrik . Çünkü o olmasaydı insanlar bilgisayar veya diger elektrikle çalışan eşyaları bulmayı denemiceklerdi .

En kötüsü : Nükleer Enerji
  • en iyi tekerleğin bulunmaıs
    en kötüsü:kesinlikle nükleer faaliyetlerin anası olan atomun parçalanabileceğinin ispatı
  • En iyi kişiden kişiye değişir. Bir terziye göre en iyi icad dikiş makinesidir. Sanayide çalışan birisi için leğim makinesidir ,tornavidadır vs vs..

En kötüsü tartışmasız sigaradır diye düşünüyorum. Herhangi bi faydası olmayan fakat dünya üzerinde bu kadar büyük bi piyasası olan başka bişey bulamazsınız..
  • Zamanını tam hatırlıyamıyorum,bütün dünyada çok büyük bir ankette en iyi icat olarak tuvalet kağıdı birinci olmuştu
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: etusch

quote:

"İcat daha önce bulunmayan bir şeyin insan çabasıyla geliştirilmesidir; oysa keşif daha önce varolmakla birlikte bilinmeyen bir şeyin öğrenilmesidir."

Örneğin telefonun icadı, Amerika kıtasının keşfi...
    Umarım açıklayıcı olmuştur

Telefona şöyle bakabiliriz. Adamın biri sesin nesnelerde titreşim yaptığını farkeder. Bu bir keşifdir. Zira bu var olan bir durum. Hatta belki de herkesin bildiği bir durum. Ama birisi bu titreşimlere uygun şekilde elektriğin akması sağlanabildiğinde sesin elektiriksel sinyallere dönüştürülebileceğini keşfeder. Sonra bunun için var olan metal, kömür vs yi birleştirir. Daha sonra daha da karmaşıklaşarak bu durum devam eder. Sani birisi santrali bulur. Nasıl örneğin İstanbul'dan Kayseri arandığında ilk kod olan 352 yi işaret eden sinyalin algılanması ile Kayseri santraline bağlantının aktarılmasını sağlamak vs vs. Peki bunlar gerçekten icat mıdır ? İlk bakışta Amerika'nın keşfinden daha karmaşık olmalarımı bu biraraya gelebillrlikleri bulmayı icat yapar?

• Bilgisayar + google
  • bi gazetede okumuştum yüzyılın buluşları diye ilk sırada da hiç tahmin etmeyeceğim bişi vardı "Tuvalet Kağıdı"
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.