Şimdi Ara

Dünyanın ilk 128 katmanlı tüketici SSD sürücüsü satışa çıkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dünyanın ilk 128 katmanlı tüketici SSD sürücüsü satışa çıkıyor

Depolama pazarında ana unsur olma adına atılımlarına devam eden SSD teknolojisi aynı zar alanında daha fazla yoğunluk sunabilmek adına katman sayısını çoğaltıyor. Artık 128 katmanlı bellekler ana akım olacak.

SK Hynix Gold P31 özellikleri ve fiyatı

SK Hynix Gold P31 SSD modeli; sektörün tüketiciye sunulan ilk 128 katmanlı sürücü olma özelliğine sahip. Ayrıca SK Hynix markasının ABD pazarına sunacağı ilk tüketici SSD ürünü de olacak.

Ayrıca Bkz.iQOO 5 serisi tanıtıldı: Snapdragon 865, 50MP kamera, LPDDR5 RAM

M.2 2280 formatında ve tek taraflı olan Gold P31 modeli; destek devresini bellek hücrelerinin altına yerleştiren 4D NAND modülünü temel alıyor. Okuma hızlarında 3500MB/s, yazma hızlarında 3200MB/s seviyesine ulaşabilen sürücü; 1.5 milyon saat de hatalar arası zaman değeri sunuyor.

Kontrolcü firmanın kendi imzasını taşıyor. Ayrıca LPDDR4 4266MHz DRAM birimi de mevcut. 750TB yazma ömrü olan SK Hynix Gold P31 SSD sürücüsü 500GB kapasite 75$, 1TB kapasite 135$ olarak satışa sunulacak.

Kaynak:https://www.techpowerup.com/271092/sk-hynix-to-expand-united-states-market-presence-with-the-launch-of-the-worlds-first-128-layer-nand-consumer-pcie-nvme-ssd

• Zamanında GB 1$ kısmı konuşulurdu artık GB'ın 1TL olmasını gözlemliyoruz. Bugünkü dolar kuruna göre 1TB olan için geçerli. Diğer yönden katman konusunda youtube da çeşitli videolar var. Aramadan üşenenler için bir zamanlar izlediğim güzide video:
    https://www.youtube.com/watch?v=5Mh3o886qpg

SSD layer diyince çıkıyor zaten.
  • bu ssdler sürekli katlanıyor katlanıyor, nereye gidiyor bunlar katlana katlana, amaç nedir .üst üste çıka çıka daha fazla veri mi yazılıyor, eğer öyleyse neden hala terabaytlıklar bu kadar pahalı.

• Tüm dünya olarak Şimdiye kadar çok şeyler yaşadık.
    Henüz deneyimlemediğimiz tek bir şey kaldı.
    o da güneş parlaması olasılığı! :(

* yeraltı madenlerindeki google arşivleri bile silinecek
    Çünkü; yerden yükselen yıldırım etkisinden dolayı !!!
    Tüm elektro-kimyasal ve manyetik veriler sıfırlanacaktır.

!!! topraklama koruması; ters paratoner (ters yıldırım çekme) etkisine neden olur !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 19 Ağustos 2020; 11:8:52 >
  • 128 katman dediklerinin açılımı ne oluyor

• Gerçekten yazmak istemezdim ama yazıyı okurken zorlandım. Birkaç yerde virgül mü kullanılmamış yoksa yazılan cümle mi tuhaf kullanılmış halen çözemedim.

Örnek:

"Kontrolcü firmanın kendi imzasını taşıyor."

"...ulaşabilen sürücü 1.5 milyon saat de hatalar arası zaman değeri sunuyor."

Birinci örneği halen çözemedim. Kontrolcü kelimesinden sonra virgül mü olacak nedir.

Bu ikinci örnek şöyle yazılsa daha anlaşılır olurmuş. 

"...ulaşabilen sürücü 1.5 milyon saat hatalar arası zaman değeri de sunuyor."

• Zamanında GB 1$ kısmı konuşulurdu artık GB'ın 1TL olmasını gözlemliyoruz. Bugünkü dolar kuruna göre 1TB olan için geçerli. Diğer yönden katman konusunda youtube da çeşitli videolar var. Aramadan üşenenler için bir zamanlar izlediğim güzide video:
    Branch Educationyoutube
    How do SSDs Work? | How does your Smartphone store data? | Insanely Complex Nanoscopic Structures!
    https://www.youtube.com/watch?v=5Mh3o886qpg

SSD layer diyince çıkıyor zaten.

• clarq26 kullanıcısına yanıt
    Hocam SSD içerisindeki hücreleri bir pil gibi düşünebilirsiniz. Şarj edince 1 deşarj edince 0 değeri temsil ediliyor. Bu noktada mühendisin birisi diyor ki ben bu hücreyi %0, %33, %66, %100 gibi değerlerde şarj edip bunu ölçerek tek hücrede 4 farklı değeri (00, 01, 10, 11) tutabilirim diyor ve katman olayı başlıyor. Bu sayede sadece dolu boş demek yerine ne kadar dolu olduğuna göre de değer saklanabiliyor. Bu da hücre başına saklanabilen veri miktarını artırıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ulan Musk

Hocam SSD içerisindeki hücreleri bir pil gibi düşünebilirsiniz. Şarj edince 1 deşarj edince 0 değeri temsil ediliyor. Bu noktada mühendisin birisi diyor ki ben bu hücreyi %0, %33, %66, %100 gibi değerlerde şarj edip bunu ölçerek tek hücrede 4 farklı değeri (00, 01, 10, 11) tutabilirim diyor ve katman olayı başlıyor. Bu sayede sadece dolu boş demek yerine ne kadar dolu olduğuna göre de değer saklanabiliyor. Bu da hücre başına saklanabilen veri miktarını artırıyor.

bilgilendirme için teşekkür ederim.

• Fiyatların Türkiye de pahalı olması, yasalar ve kendilerine gelince halkın kasasından bol bol yiyip yiyip doymayan yönetimdekilerin, kamu kurum ve kuruluşlarını elden çıkarmış olması, devletin ticaret düzenini üretim değil de sürekli tüketim odaklı hale getirmesinden kaynaklı. Halkın temel ihtiyaçlarını sağlamak için bile özel şirketlere muhtaç ve piyasası dolara ayarlı bir ülkede, o ülkenin parasının değer kaybetmemesi beklenemez. Özellikle temel ihtiyaçları karşılayan kurum, kuruluşların devlete (kamuya) ait olmaması durumunda, adalet ve fırsat eşitliği konusunda geriye doğru gitmek kaçınılmaz oluyor. Söz, doğa ve canlı düşmanı sermye sahiplerinin; susmak ise halkın. Gerçek olan bu. Bu gerçeği de değiştirecek olan, derhal anayasal haklarını öğrenip bu duruma tepkisini gösterecek olan halkımızdır. Bunlar ekonomik boyutu. Bir de insanı boyutu var. Komşu ülkeleri karıştırıp o ülkelerin insanlarına ne acılar verildiği ise, insanlık suçu konusu. Bu insanlık suçlarından önce doğal olarak zor durumda olan işçi-emekçi kesim aç kalmamak için ekmeğini düşünürken, tüm bunlara rağmen aç gözlü, fırsatçı, doymak bilmeyen bir takım ve fanatikleri ise sadece ceplerini düşünüyor. Tarihte fanatikler, faydalandıkları mevcut olan fırsatçılık durumunun kalıcı olduğunu sanmıştırlar. Fakat, çöküş onların her zaman mutlak gerçekleşecek kabusları olmuştur. Devranın böyle gideceğini sanarak yemeye devam edip, zaten şişko olan göbeklerini büyütmeye devam etsinler. Şimdilik...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.