Şimdi Ara

Dünyanın ilk açık kaynak depolama motoru kullanıma sunuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Bugün kullanılan pek çok depolama sürücüsü motorunun temeli HDD zamanlarında atıldığı için yeni nesil NVMe yani kalıcı bellek medyalarına yönelik olarak performans artışı veya gecikmeyi azaltma gibi mimarileri sağlamakta yetersiz kalıyor. Micron kendisine ait olan heterojen bellek depolama motorunu (HSE) sektörle paylaşma kararı aldı.

HSE nedir?

Sektörün ilk açık kaynak depolama motoru ünvanını alan HSE özellikle tamamen flash yapılar ile çalışan geliştiricilere yönelik farklı senaryolarda iyi bir alternatif olmayı amaçlıyor. Performans ve dayanıklılığı arttıran HSE ayrıca akıllı veri yerleşimi sayesinde büyük veri parçalarının işlenmesini de hızlandırıyor.

Ayrıca Bkz.6 çekirdekli Ryzen işlemcili Lenovo IdeaPad 5 satışa çıkıyor

HSE teknolojisi belirli depolama uygulamalarında 6 kata kadar daha hızlı veri aktarımı, 11 kata kadar gecikmenin azaltılması ve 7 kata kadar da SSD dayanıklılığının arttırılması değerlerine imza atıyor.

HSE ayrıca farklı medya sınıflarının ardıl kullanımında da avantaj sağlıyor. Örneğin 1 adet Micron X100 NVMe SSD ve 4 adet Micron 5210 QLC SSD sürücüsünden oluşan bir sette veri çıkışı ikiye katlanıyor ve okuma gecikmeleri de 4 kat azalıyor.

HSE teknolojisi en popüler NoSQL veri tabanı MongoDB ile entegrasyon sağlıyor. Ayrıca diğer NoSQL veri tabanları ve nesne depoları ile de entegre olabiliyor. Böylece modern bellek ve depolama teknolojilerinin avantajından yararlanıyor. Yine Nesnelerin İnterneti, 5G, yapay zeka, yüksek performanslı bilgisayar ve nesne depoları gibi geniş bir yelpazede sektörlere çözümler sunuyor. Micron kısa süre içerisinde HSE teknolojisini GitHub üzerinde erişime açacak.

Kaynak:https://www.techpowerup.com/266314/micron-unveils-worlds-first-open-source-storage-engine-designed-for-ssds-and-storage-class-memory

• Çok mantıklı. Şu ana kadar kimsenin bunu düşünememiş olması tuhaf : )

• Hali hazırda kullandığımız SSDlere bir driver ile yansıyacak mı yoksa bahsedilen firmware chipset ile alakalı bir durumda yeni ürünlerde mi kendini gösterecek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: c36ab7c4

Çok mantıklı. Şu ana kadar kimsenin bunu düşünememiş olması tuhaf : )
    Dusuneme degil hayata gecirememe
    Su an binlerce okuyucu
    Srfsizim benim aklima gelmisti modundadir..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sething kullanıcısına yanıt
    4+2 yıllık üniversite mezunuyum iş bulamamışım aklıma gelse bir fikir fark edilmeyiz bile,eminim bunu düşünmeyen teknoloji sever yoktur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • eror1 E kullanıcısına yanıt
    Bende buna dikkat cekmeye calistim.
    Sadunun pipisini operken hintlinin akkina da gelmis olabilir.
    Hayattaki milyarlarca senaryoyu yasayanlar 1 veya bir kaci dusunup hayata gecirecek imkani bulunca urune donusuyor.
    Bende 2000 de cift gpu lu tek grafic karti dusunmustum.
    Hocalarimdan hsktr lani yiyince susup kaldim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar alırken ihtiyacımıza göre seçebilsek, ben 128gb slc 512gb tlc ve 1tb da qlc istiyorum diye, güzel olurdu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • düşündüklerimizi birileri gündeme sunmuş
  • Zaten elindeki bütçeye göre bir seçim yapıyorsun, az kapasiteli ama yüksek fiyatlı ssd modelleri büyük ihtimal SLC'dir

• İşletim sistemini ve logları SLC disk üzerine atarsın, veriyi de RAID üzerine atarsın otomatik yer belirleme haricinde benzer bir çözüm ortaya çıkar gibi geliyor bana. Tabi 4 kat olmaz ama ömür ve hızı bir miktar planlamış olursun.

• NEKADARLIK BİR KAPASİTE BU DEPOLAMA MOTORU.
  • quote:

Orijinalden alıntı: raxetul

Zaten elindeki bütçeye göre bir seçim yapıyorsun, az kapasiteli ama yüksek fiyatlı ssd modelleri büyük ihtimal SLC'dir
    Ben de diyorum ki,

Tutup bilmem ne SSD'si şu kadar TB imiş fakat 64 GB SLC'si varmış, SLC'leri yüzde bilmem kaç doluluk oranında bilmem ne kadarlık bir yazma bufferı sağlıyormuş, SLC bilmem şu kadar hızlıymış ama QLC'se düşersen şu kadar hızlı yazıyormuş. Bunları cımbızla seçip kafamıza göre bir SSD'yi doğru zamanda doğru fiyata bulmaya çalışana veya f/p diye SSD alıp pişman olana kadar, seçelim beğenelim alalım.

Zaten doğru bilgi bulmak da zor internette. Çoğu güya teknoloji editörü çok büyük bir iş başarmış gibi CrystalDiskMark ile 1GB'lık dosya üzerinden uyduruk bir test yapıp inceleme yaptım diye paylaşıyor. Sonra saniyede 2GB yazma performansı beklerken 30. GB'tan sonra bir bakmışsın saniyede en fazla 90-96MB yazabiliyorsun.
    Thermal Throttling ve aşırı ısınma dolayısıyla mavi ekran meselelerine girmiyorum bile.

• Fiyatlar bize serilerin arasında bir fark olabileceği ön bilgisini veriyor. Son tahlilde profesyonel kullanıcı illaki spec lere bakacaktır. Cımbızlamak, okumak şart. Zaten çoğu zaman bu yüzden kaybediyoruz ülkece, ayrıntılara önem vermemekten.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.