Şimdi Ara

Dünyanın yuvarlak oluşü hangi yıl kanıtlandı ? Düz dünyacılara SS'li kanıt (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
0
Favori
7.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kenara çekilmekle geçti yıllarım, baktım en yakınımdakiler bile bildiğini okumaya devam ediyor, 1 senedir buraya takılırken ben de hatalı olduğumu anladım zaten.

Bazı ayetler gerçekten de zor ve ikna olmak hiç kolay olmamıştı bende.
    Nüzul sırası denen sıra ile okumak ile Muhammed'in bilgisiz bir adamken ilerletildiğini daha kolay anlıyorsun. Kademe kademe ilerletiyor Allah bilgisiz bir adamı.

Hükümlerden bazıları ise gerçekten de ilginç, eğer insan kafasına o ayetleri aşırı takarsa Allah'ı bulamaz, eğer o ayetleri sona bırakır geri kalan ile bu kitap Allah'tan mı diye karar vermek isterse de bence bulur.

Ben hayatımda böyle absürd bir kitap okumadım açıkçası. Çok bilinçli bir yazım tekniği var ve isteyen istediğini anlayabiliyor. Bir insan bu kadar ince düşünemez.
  • gokuba kullanıcısına yanıt
    21 yıllık din araştırma tecrüben mi var?

O zaman bana aynı şekilde Muhammed'in g.tünden uydurduğunu iddia ettiği kitaptan aynı sayıda güzel öğüt içeren ayet yaz.

Bu kitaptan sen hep aynı ayetleri yazıyorsun bence sen bu kitabı hiç adam gibi okumadın.

Soruma da cevap ver. Senin soruma vereceğin cevap benim de sana cevap vermemi sağlayacak çünkü.
  • Düz dünyacılara göre dünya yuvarlaktır, küre değildir
    Bu harita düzcüleri yalanlamaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünya düzse, kenarından niye düşmüyoruz?
  • torlofan T kullanıcısına yanıt
    Sevgili çocuklar ülkemizdeki suriyeli araplar dinini benden öğreniyor, bakın bu insanların öz dili arapça ve aynen benim söylediğim gibi dinlerini onaylıyorlar, aynen senin dediğin gibi diyorlar ve bizdeki türkçe mealleri onlara gösterdiğimde mesela islam dini sevgi ve barış diniymiş, işte fetih saldırı size saldıranlara karşı yapılırmış, islam dininden olmayan öldürülmezmiş ( bizim mealleri öyle çarpıtmışlar ya :) ) Kur-an'da öyle yazıyormuş filan dediğimde türklere popoları ile gülmeye başlıyorlar, fetih ayetlerini onlarda bildiklerini dindeki yayılmacı politika nedeniyle bu ayetleri olduğunu söylediler, sizleri aptal yerine koymuşlar, sizler bir tür türk islamı geliştirmişsiniz diyorlar, bunlar arap arap, islam dininin yazıldığı kültüre ve dile sahip insanlar kime akıl verdiğinize dikkat edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 1 Ocak 2020; 0:4:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Herattaa

Hocam merak ettim, Galileo'nun Say Yayinlarindan cikan "Fikir Mimari" serisi hakkinda ne diyebilirsiniz? Galileo'yu da alacaktim sonradan ama okuyucuyusunu bulmusken sormamazlik edemedim :S O kulliyattin cogu uretimi durmus. Einstein,Hume,Ibn-Sina gibi kitaplarida var ve almaya niyetlendim bu kulliyat ilgimi cekti ama hicbir yerde bulamadim.(2.elde baya ucuk fiyata satiliyor)

Konuyu boluyorum kusura bakilmasin.

Alıntıları Göster
    Güzel bir seri. Neden basılmıyor ben de anlamıyorum ama kitap fuarlarında ve sahaflarda da şansınızı deneyebilirsiniz. Ben bir fuardan almıştım galiba aslında tam olarak nereden aldığımı hatırlamıyorum üzerinden çok zaman geçti. Bu seriden bende bir bu kitap var, bir de Sokrates'inki. Öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: gokuba

Bu mesaj silindi.
    Sen peygamber miydin ya bilmiyordum.

Yalnız ben Muhammed'in kitabından öğüt ayeti yaz madem iddia ediyorsun dedim. Senin kitabını git inanmak isteyenlere tebliğ et
    Nasıl beğendinmi kutsal dinimin ayetlerini? İnkar edemezsin bunlar tanrının sözü, yoksa boynunu vururm kafir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 31 Aralık 2019; 23:48:12 >
    Buyur gel seni bekliyordum ben de
    Ayetleri beğendinmi? Hiçde zorlanmadım yazarken, bir iki küfür hakarette ekledim nasıl olsa ben tanrıyım kimse bir şey diyemez :)

10 üzerinden kaç puan verirsin bu ayetlere? tutarmı sence?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 31 Aralık 2019; 23:51:12 >
    Barış Manço sandın beni galiba ah garibim ah.

Meraktan soruyorum yılbaşı gecesi fazla mesai veriyorlar mı sana?
    İsrail ajanıyım hacı ben, 006 munafık aziz kodum, aylık 3000$ alıyorum
    6 yaşında olduğunu anlamalıydım. Monopoly paralarınla kendine gofret almayı unutma.
    Bu arada yukarıda yazdığım ayetler muhammedin kitabından zaten işte beyin yıkanmışlığı böyledir, saçmalık önünde durur ama göremezsin... Bu arada aynı küfürleri hakaretleri ayetlerin ismini yazarak ekliyorum hiç bir şey olmuyor,

ayetlerin ismini sildim, islam dininden olmayanlara edilen küfürleri, müslümanlara küfür ediliyormuş gibi yazdım donanım haber beni hakaretten banladı, düşün işte içinde olduğunuz ahm.klığı ve yanılgıyı o derece kaybolmuş ve sefil bir haldesiniz. Ulan evrenin yaratıcısı küfür edermi bu kadar basit ulan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 16 Ocak 2020; 22:21:9 >

Evet hayal dünyanın geniş olduğu yaşından belli, bizim göremediğimiz şeyleri senin görmen normal çocuğum. Hadi sen artık sütünü iç de uyu.
    Küfürbaz evrenin yaratıcısı :)

Tevbe/28

Ey iman edenler! Müşrikler ancak bir pisliktir.

Araf/179

bunlar hayvan gibidir, hatta hayvandanda aşağılıktırlar

Bakara/65

İçinizden cumartesi günü azgınlık edip de, bu yüzden kendilerine: Aşşağılık maymunlar olun! dediklerimizi elbette bilmektesiniz.

A'RAF-166

kendilerine yasak edilen şeylerden vaz geçmeyince onlara; Aşağılık maymunlar olun! Dedik.

Bakara/171

Kafirlerin( dinimizden olmayanların) durumu, sadece çobanın bağırıp çağırmasını işiten hayvanların durumuna benzer. Çünkü onlar sağırlar, dilsizler ve körlerdir. Bu sebeple düşünmezler. ( Sadece dinimizden olanlar düşünen ve akıl edenlerdir :) )

Araf/176

Onun ( dinimize inanmayanların) durumu, üstüne varsan da, kendi haline bıraksan da, dilini sarkıtıp soluyan köpeğe benzer. İşte ayetlerimizi yalanlayan ( dinimize inanmayan ) topluluklar böyledir.

Muhammed/12
    Kafirler ( Dinimizden olmayanlar, bizim tanrımızın yarattığı bize ait olan Dünya'da zevkle yaşayıp) Dünya'dan zevkle faydalanırlar ve hayvanlar gibi yerler...

Bunlar evrenin yaratıcısının sözlerimi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 1 Ocak 2020; 0:13:17 >

• Dünyanın düz olduğu zaten uzman bilim adamları tarafından kanıtlanmıştır. Nerede dünya yuvarlak diyen bilim adamı varsa araştırın kendisi de yuvarlaktır. O yüzden dünya düzdür adaleti yoktur.

• Millet uzaya araba fırlatırken tartıştığınız şeye bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HighDynamicRange

Millet uzaya araba fırlatırken tartıştığınız şeye bak.
    Uzaya uzay fırlatsınlar öyle konuşsunlar,araba da neymiş
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.