< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Duran arabaya çarpma (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Evet, yalnız 50 bin lira üstüne çıkmasının imkanı mümkünatı yok.
-
Teşekkür ederim cevabınız için peki bu gerçek değer kaybını biz nasıl öğrenebiliriz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Gzm.02Teşekkür ederim cevabınız için peki bu gerçek değer kaybını biz nasıl öğrenebiliriz?
bunun için aracın geçmiş durumumu öğrenmeniz lazım. Bazısı araba boyalı olsa bile parça değişmedi diye orjinal diyor. Herkesin anlayışı farklı. Bence 93 modelse muhtemelen bir tur boyası vardır.
Sahibindeni açarsınız bakarsınız 5 tane benzer nitelikte aracın fiyatının ortalamasını alırsınız. Sonra benzer şekilde en ucuz 5 tane içinde kaputuda içeren 1-2 değişenli aracın fiyatına bakar ortalamayı alırsınız. İki değerin farkı olur.
tabi burada kazaya karıştığınız şahsın beyanının doğruluğunda önemli. daha önce değişmiş bir parçanın değer kaybı olmaz çünkü. Ben bu kısımla ilgili bir yorumda bulunmuyorum. O da onun vicdanı çünkü. Belki vardır, belki yoktur.
benim bu olayda size verebileceğim en iyi tavsiye, sizin karşı taraftan daha anlayışlı olmanız. Çünkü en çok canı yanan taraf karşı taraf ve suçsuz. Eğer kötü niyetli biri değil ise, sizde ona karşı yaşattıklarınızdan dolayı bir takım şeyleri vicdanen vermeyi kabul ediyorsanız(çünkü yasal olarak birşey alamıyor) olayın şoku geçtikçe orta yolda bir yerde buluşursunuz.
konudaki bazı arkadaşların dediği gibi “yok hurda, yok prese girsin vs” yaparsanız kavga eder durursunuz. Helalleşmek sizin için önemli ise helalleşemezsiniz.
tabi bunları karşı tarafın vicdanlı, iyi niyetli biri olduğunu farzederek söylüyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Acımayın
Alıntılamadığınız için cevabınızdan haberim olmadı. Yeni fark ettim. 2023 güncel trafik sigortası teminatı 120bin oldu. Siz daha önce yaptırdıysanız da güncellendi bu bedele. En temizi tutanağı işleme koyun. Expertiz gelsin değeri, hasarı belirlesin o zaman ekstra ödeme için konuşursunuz
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Konuda gerçekten komik yorumlar var , 30 yaşında arabada orijinallik mi kalır ne demek yahu ? Şaka mısınız yoksa normal haliniz mi bu ? Adam gözü gibi bakmıştır bu zamana kadar , arabanın kaç yaşında olduğu kimi ilgilendirir. Kusura bakmayın da arabayı pert etmişsiniz bu nasıl bir vurma ? Akan trafikte vursanız araba bu hale gelmez ki siz duran arabaya vurup bu hâle getirmişsiniz. Cidden araba sahibine üzüldüm valla , Allah yardımcısı olsun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
50.000 teminat kalmadı en azı 120.000 tl diye biliyorum ki zaten o kadar tutmaz. 8 de 8 babanız kusurlu olsa dahi tamamını sigortanız ödeyecektir. Elden para verilecek bir durum yok
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Aracın duvar tarafındaki arka kısmınada zarar vermişssiniz ama oranın fotosu yok. Araç sizin araçla duvar arasında pres olmuş.
Orjinallik konusunda bakan ustalar hasarlı parçaların ve aracın genelinin orjinal olup olmadığını size söyleyebilir. Araçta değişecek parçalar orjinalse ( 1993 model düşükte olsa olabilir) en azındna kaliteli parçalar ve magdurun güvendiği tamirci için anlaşarak bir fark vermeniz insani açıdan uygun olur.
Ama araç boyalı, değişenli vs ise normal prosedürü uygulayın, teminatın üsütünde bir masraf çıkarsa zaten sigorta farkı sizden isteyecektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 25 Mayıs 2023; 8:55:22 > -
İhtiyari mali mesuliyet (imm) sigortasının önemi adlı çalışma!
Geçmiş olsun. Sanki sizden 20 bin koparmak istiyorlar hocam. Tufaya düşmeyin.
Konudan bağımsız 93 model 30 yaşında bir arabanın 300 bin TL!!! olması, ben böyle ağır küfür duymadım hayatımda.... Birileri bizimle çok ağır dalga geçiyor ama neyse:)
Boyle mal bi piyasa iste gecen hafta 375 bin e sifir panelvan fiorino aldik
İMM ile ne alakası var bu durumun? İMM, trafik sigortasının karşıladığı tutardan fazla hasar olursa devreye giriyor.
2022 ilk 6 aylık trafik poliçeleri araç başına 50.000TL,
Sonrasındaki poliçeler araç başına 120.000TL hasara kadar karşılıyor zaten.
-
Babanızın park hali deki çarptıgı aracın şasesinde hasar varsa eğer sigortanız hasarı karşılamaya yetmeyebilir.
Demek istediğim karşı taraf premium bir araç olaydı senaryo çok daha farklı olacaktı. Sigortanın karşıladığı 120.000 çerez parası...
Buna %100 katılıyorum. Bu sene 3400TL'lik kaskomun 500.000 İMM'sine ek 900TL'ye sınırsız İMM yaptırdım. 30 yıllık arabaların 250.000TL yaptığı ülkede 120.000TL hasar ödemesi çok komik.
Kaskosuz araç sahipleri ömürlerinin geri kalanını çarptıkları araç sahibine köle olarak geçirebilirler.
-
aracın arka tarafında hasar var demişsiniz ama fotograf yok eksik bilgi var arka tarafı görsek daha sağlıklı cevaplar alırsınız
her ne olursa olsun sizin hatanızla karşı taraf magdur olmuş belki 20 gün belki 1 ay arabasız kalacak ortada magduriyet var
arabanın kendisi 90 bin zaten, masraf çok demiş.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X