Arkadaşlar bugün öğlen gibi bir hata almaya başladım bilgisayarımda. Sebebini bilmiyorum bilgisayar açılır açılmaz ekranda çıkıyor. Bu hatayı aldıktan sonra internetten video bile izleyemez oldum. Ortalama 1 dakikada bir şiddetli takılmalar oluyor. Hatayla ilgili görseli yükledim. Bunun haricinde ekran kartı driver ımda hata vermeye başladı. Sağ altta Nvidia dirver has stopped gibi bir hata çıkmaya başladı. Bunun haricinde anlamadığım bir şekilde kasma çok şiddetli olunca ekranım kararıyor geri geldiğinde ise ekran parlaklığını en düşüğe alıyor. Bana yardımız dokunursa çok mutlu olurum.
quote:
Orijinalden alıntı: klaus32
Arkadaşlar bugün öğlen gibi bir hata almaya başladım bilgisayarımda. Sebebini bilmiyorum bilgisayar açılır açılmaz ekranda çıkıyor. Bu hatayı aldıktan sonra internetten video bile izleyemez oldum. Ortalama 1 dakikada bir şiddetli takılmalar oluyor. Hatayla ilgili görseli yükledim. Bunun haricinde ekran kartı driver ımda hata vermeye başladı. Sağ altta Nvidia dirver has stopped gibi bir hata çıkmaya başladı. Bunun haricinde anlamadığım bir şekilde kasma çok şiddetli olunca ekranım kararıyor geri geldiğinde ise ekran parlaklığını en düşüğe alıyor. Bana yardımız dokunursa çok mutlu olurum.
Ekranın karaması ekran akrtından kaynaklı. diğer problemleride ekran kartındandır diye tahmin ediyorum. Son zamanlarda yüklediğiniz bir programdan kaynaklı olabilir. yada ekran kartının driver ı çökmüş olabilir. Bilgisayarı geri tarihe alıp deneyin. olmadı ekran akrtının driverını güncelleyin. Kasa açıkken ekran akrtına bir bakın ayrıca fanı çalışıyormu diye.
quote:
Orijinalden alıntı: taygunseran
quote:
Ekranın karaması ekran akrtından kaynaklı. diğer problemleride ekran kartındandır diye tahmin ediyorum. Son zamanlarda yüklediğiniz bir programdan kaynaklı olabilir. yada ekran kartının driver ı çökmüş olabilir. Bilgisayarı geri tarihe alıp deneyin. olmadı ekran akrtının driverını güncelleyin. Kasa açıkken ekran akrtına bir bakın ayrıca fanı çalışıyormu diye.
Ekran kartı driver ı güncel daha bugün güncelledim ve güncelledikten sonra böyle oldu nedense. Kasa açamam çünkü notebook kullanıyorum. Son zamanlarda bir program yüklemedim tek yüklediğim ekran kartı driver güncellemesiydi onu da otomatik yaptı zaten. Onun dışında birkaç crack dosyası indirmiştim. Virüs olabilir diye tarama yaptım olumsuz bir sonuçta çıkmadı. Şu an driver ı silip en baştan yğklemeyi deneyeceğim.
klaus32
kullanıcısına yanıt
tamam ekrankartının driverını kaldır ve tekrar kur. virüs taramasınıda safe modda yap birde. benim tavsiyem avira antivirus kullanman. çok basit ve etkilidir.
klaus32
kullanıcısına yanıt
O hata bilgisayarına kurduğun torrent programından kaynaklı.
quote:
tamam ekrankartının driverını kaldır ve tekrar kur. virüs taramasınıda safe modda yap birde. benim tavsiyem avira antivirus kullanman. çok basit ve etkilidir.
Avira yı indirip deneyeceğim. Driver ı sildim yükledim olmadı. Silince bilgisayar hızlanıyor. Tahminimce Nvidia driver ı hatalı. Yeni sürümle düzelir gibi. Şimdi virüs programı nı indiriyorum bir de ona bakacağım.
klaus32
kullanıcısına yanıt
Safe mode da yapmayı unutma taramayı.
quote:
Safe mode da yapmayı unutma taramayı.
Safe mode da avira yı açamadım bir türlü nasıl açılacak bu program?
klaus32
kullanıcısına yanıt
panelden açabilmen lazım. yada programlarım dpsyasından .exe ye tıkla açılır
quote:
Sorunu buldum bitcoinminer. gen diye bir virüs bulaşmış bilgisayara. İnternetten çözümünü buldum şu an onu yapacağım umarım sorun çözülür.
quote:
quote:
Sorunu buldum bitcoinminer. gen diye bir virüs bulaşmış bilgisayara. İnternetten çözümünü buldum şu an onu yapacağım umarım sorun çözülür.
Umarım düzelir. Sonucu yazarsan sevinirim.
quote:
quote:
quote:
Umarım düzelir. Sonucu yazarsan sevinirim.
Bulduğum çözüm işe yaradı. Ekran kartı driver ı da artık sorun çıkarmıyor. Virüsleri de sildi. Hatta sadece o değil bir kaç tanesini daha sildi
klaus32
kullanıcısına yanıt
avira mı buldu virüsleri ?
quote:
Avira sadece bitcoinminer.gen virüsünü buldu ama silemedi. Diğer kullandığım programlar başka virüslerde buldu ve hepsini yok etti. Bilgisayar şu an güzel durumda.
quote:
quote:
Avira sadece bitcoinminer.gen virüsünü buldu ama silemedi. Diğer kullandığım programlar başka virüslerde buldu ve hepsini yok etti. Bilgisayar şu an güzel durumda.
avirada virüs u bulunca üstüne geliceksin. sağ tık yapıp delete demezsen silmez sadece karantinaya alır. Düzeldine sevindim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme