Şimdi Ara

DURDUK YERE FPS DÜŞTÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lolde vede csgoda durduk yere fps düştü eskiden 300-250 fps hatta 300 ün üzerine çıkıyordu şimdi 150-100 vede kasmaya başladı bunun sebebini bilmiyorum 2 defa format attım düzelmedi bilgisayarı kompresör ile tozlarını aldım vede bu kasmalar sadece oyunlarda değil internette gezerkende oluyor bu arda ekran kartım zotac gtx960 4gb amp bu arada ekran kartının 2 ay falan önce fanından 2 yaprak kırdım yanlışlıkla onu japon ile yapıştırdım bunun yüzünden olabilirmi bilmiyorum lütfen bilen kişiler yardım ederse sevinirim. DURDUK YERE FPS DÜŞTÜ

• Stylines S kullanıcısına yanıt
    Virüs var büyük ihtimalle. Virüs olmadığına eminsen işlemcinin macununu yenilemen gerekir böyle sorunlar da genelde. Oyun esnasında işlemci Ekran kartı sıcaklığını paylaşırsan daha kapsamlı yönlendirilirsin.
  • 30 dk lık bir oyun attım ekran kartı da işlemcide en fazla 70 dereceyi gördü ss de aldım  DURDUK YERE FPS DÜŞTÜ
  • Sıcaklıklar da sorun gözükmüyor. Şimdi internette gezerken de oluyor arada demişsiniz o yüzden emin olamadım. İnternette gezerken bilgisayar ekran kartını kullanmaz ciddi şekilde. Oyunlar da grafik gerektiren yerler de kullanır daha doğrusu. HDD mi kullanıyorsunuz SSD mi ?
  • Driver problemi de olabilir bir süre önce bende yaşadım. Yeni güncellenen beta driver yüzünden anlık kasmalar ve fps düşüşleri vardı. Temiz sistem kurulumu yapıp kararlı sürüm bir driver yükleyince sorun ortadan kalktı.
  • windows 10 redstone mu kullanıyorsun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hdd kullanıyorum
    win 7 ultimate 64 bit
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Durduk yere PC kapanıyor
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Belki HDD ile ilgili de olabilir. HDD de bad sektör taraması yap istersen. Ayır , birleştir kontrol et belki düzelebilir. HdTune diye bir program var onunla HDD ' de hataları görebilirsin.
  • dediğiniz taramayı dün yaptım hiçbir sorun çıkmadı full taradım sizce sorun hangi parçadan kaynalanıyo olabilir vallahi sıkıldım bu işten eski aldığım hakkım olan fps yi geri istiyorum sadece.
  • Hocam yani görmeden incelemeden en fazla bu kadar yönlendirebiliriz. Geriye PSU ve ekran kartı kalıyor. Ya PSU'nuz gerekli enerjiyi karşılamıyor ya da ekran kartınız arızalanmış. Nasıl diye sormayın elektronik işi şans işidir önlem almazsanız. Örnek veriyim evde elektrik dalgalanması olur UPS kullanmazsanız bilgisayarınıza zarar verir. Ben bunu yaşadım o yüzden örnek verdim.

Bu arada PSU'nun markası modeli nedir ?

Sorunu anlamanın en iyi ve böyle durumlar da son yolu deneme yanılmadır.

1. Sağlam bir ekran kartı alırsınız bilgisayarınıza takar denersiniz. Eğer FPS düşmesi devam ediyor ise sorun sizin ekran kartın da değildir.
    2. Sağlam bir PSU alırsınız bilgisayarınıza takar denersiniz. FPS düşmesi devam ediyor ise sorun sizin PSU'da değildir.

Çevrenizde ekran kartı ve PSU temin edebilceğiniz bir yer var ise bunları deneyin derim.

Bunları denediğiniz takdirde sorun devam ederse (ki ben pek sanmıyorum sorun sanırım ekran kartın da) o zaman diğer bileşenleri kontrol etmeniz gerekir. İşlemci, ram ve anakart.

Özetle benim düşüncem sorun ekran kartında. Değilse PSU'da. O da değilse anakartta.

• Yardımınız için saolun sorun büyük ihtimal ekran kartında psu da olduğunu düşünmüyorum eğer sorun psu da olsaydı 5-6 aydır aynı sistemi kullanıyorum sorun çıkarmadı ekran kartından dolaylı bir sorun olduğunu zannediyorum yapılacak en iyi iş ekran kartını servise göndermek tekrar yardımınız için sağolun.
    Hocam yanlız o kadar emin olmayın.. Dediğim gibi bir elektrik atlaması olduysa PSU'dan bir parça götürmüş olabilir.
  • Bence de servise göndermeden önce sorundan emin olun. Servisler de şöyle bir durum var. Takacak servis kartı görüntü geldi. 2-3 test programıyla
    test edecek. Baktı donma vs... yok kart sorunsuz diye geri yollayacaklar. Bu yüzden böyle durumlarda sorundan emin olduktan sonra hareket etmek
    daha sağlıklı olacak. Şüphelenilen parçalar psu ve ekran kartı. Farklı bir psu ile deneyin derim ben de. Baktınız aynı psu'yu elersiniz. Diğer
    şüphelenilen donanıma geçersiniz. Umarım çözersiniz. Ben de 3-4 sene önce 1 ay kadar bir sorunla uğraşmıştım. Az kalsın kasayı camdan
    sallayacaktım. O duruma gelmiştim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bullseye_00 -- 1 Eylül 2016; 16:00:34 >
  • Ben bu ekran kartını alalı 6-7 ay oldu kasayıda değiştirdim kasayı z3 plus aldım psu fanı kasanın altına bakıyor fanın önünde toz için sineklik tarzı birşey var onu çıkardım vede psu fanının tozlu olduğunu gördüm acaba bu sorun psu dan kaynaklı olabilir mi?
    Toz filtresi o. Yeni modelli kasaların çoğunda var. Orada toz birikmesi normaldir fakat bileşenlerde toz olması sağlıklı değildir. Yeterli soğutma yapamadığında aksaklıklar meydana gelmeye başlar.
  • Oyunlara girdiğimde bilgisayar kendi kendi kendine reset atıyordu. Deneme yanılma ile buldum sorunu ve tam 3 ayımı aldı hocam siz yine erken bulmuşsunuz sorunu Anakartı gönderdim servise , ekran kartını gönderdim servise sorun yok dediler gönderdiler. En son PSU'yu söktüm başka bir PSU deneyerek çözdüm sorunu. Gönderdim servise direk para iadesi yaptılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xanax70 -- 3 Eylül 2016; 8:37:00 >
  • Bugün bilgisayar kendi kendine kapandı sonra açmaya çalıştığımda açılmadı biraz bekledim soğuması için sonra pcyi hemen kapattım sorun psudamı sizce dediğim gibi psunun fanı yere bakıyor kasanın 3 cm falan ayakları var acaba kasma olayı pc nin kapanması psu nun tozlanmadından nı oldu yoksa işlemciyi alalı 4-5 yıl oldu hiç termal macun değiştirmedim stok fanı var intelin hiç çıkarmadım fanı bunlardan dolayı mı oldu acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Kardeşim bak yazmışım konunun ilk başında da. Göremediğimiz birşey için tahmin yürütüyoruz burada ve ihtimalleri söylüyoruz sana. Herşeyi adım adım uygulaman gerekir. Bu işlerden anlayan insanlar bile böyle durumlar da nokta atışı yapamaz. 4 5 yıldır macun yenilemedim diyorsun. Önce işlemcinin macununu yenilersin. Sonra sorunu kontrol edersin. Sorun devam ediyor ise adım adım diğer işlemleri uygularsın. Ha bu arada çoğu kişinin PSU'sunun fanı aşşağı bakıyor bu sorun değil. Sorun olan ekipmanların havayı fan'dan sağlıklı çekebilmesidir. Senin sorunun ya işlemci'den kaynaklanıyor , ya ekran kartın arızalı ya da PSU arızalı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.