Şimdi Ara

Duş Sonrası Aşırı Kaşıntı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
18.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 23 yaşıma geldim geçmiş senelerde böyle bir durumum olmadı, geçen yaz çok hafif vardı umursamadım, yaz ayına girdik gireli, ne zaman duş alsam aşırı böyle yanmalı ve hafif kızartılı bir kaşıntı oluyor 20 dakka sürüyor, sonra yavaş yavaş geçiyor

Günlük hayatta, deney yaptım acaba dedim sıcak güneş vs mi yapıyor, spora gidiyorum mesela sırılsıklam terliyorum bişey yok, ama evdeyken bi anda kızarıklık oluyor ufak ufak kaşıntı oluyor hemen geçiyor, en çok duştan sonra oluyor

Sabun değiştim şampuan değiştim fayda etmedi, liflendikten sonra kaşıntı baya oluyor, sadece kese yapayım dedim, daha beter etti çok aşırı oldu kaşıntı, sonra ne kese ne lif hiçbirini yapmadım sabunlanıp çıktım kaşıntı daha az oldu çok rahatsız etmedi

Ne olduğunu anlayamadım biraz araştırdım böyle duştan sonra kaşıntısı olanlar oluyormuş ama net birşeye ulaşamadım

Aranızda var mı böyle bir durumda olan, yada birinden duyan

Teşekkürler

• Bende de oluyordu, psikolojik muhtemelen. 1-2 haftaya geçer.
  • Yaşadığın yerin suyu çok sert ..lif yapmadım azaldı diyorsun...kese ve lif cildi kurutuyor.. banyodan sonra vucuduna losyon sürmen gerekiyor... cildin kuruluktan kaşınıyor.
  • alerjin var deri hassas hacı kestine diye hap var ondan yut geçiyo bendede aynı sorun var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de var son 2 senedir. Ama 3-4 dk sürüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4goodlife -- 30 Haziran 2012; 17:28:36 >
  • Aynısı bende var fakat fazla değil.
  • Hamama git kese attır ardından nemlendirici krem kullan.Kendimden biliyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kirya

Yaşadığın yerin suyu çok sert ..lif yapmadım azaldı diyorsun...kese ve lif cildi kurutuyor.. banyodan sonra vucuduna losyon sürmen gerekiyor... cildin kuruluktan kaşınıyor.

hocam istanbulda yaşıyorum, yaz ayında oldu işte anlamadım, losyon derken özel birşeyimi var yoksa normal nemlendirici felan mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: cantona10

alerjin var deri hassas hacı kestine diye hap var ondan yut geçiyo bendede aynı sorun var

hocam alerji olabilir de neye karşı alerji, soğuk havalarda neden olmuyor
  • normal nemlendiric krem de olur..önemli olan deri yumuşasın gerilmesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vedkum

Hamama git kese attır ardından nemlendirici krem kullan.Kendimden biliyorum

dostum evde kese yaptım kaşıntıdan ağlayacaktım az daha hamamda kese attırsam daha kötü olmazmıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: atroce

quote:

alerjin var deri hassas hacı kestine diye hap var ondan yut geçiyo bendede aynı sorun var

valla benim yaz kış oluyor ama yazın daha fazla kestine hapı kullan günde 1defa olmuyor alerji hapı zaten hassas deri oldugundan kaşıntı oluyormus

• quote:

normal nemlendiric krem de olur..önemli olan deri yumuşasın gerilmesin.

yüzümde elimde kuruluk olur ama vücudumda hiç görmedim, bol su içerim çok terlerim bunun olumlu olumsuz bi yanı var mıdır? tekrar teşekkürler
  • quote:

quote:

quote:

valla benim yaz kış oluyor ama yazın daha fazla kestine hapı kullan günde 1defa olmuyor alerji hapı zaten hassas deri oldugundan kaşıntı oluyormus

hocam bi yan etkisi felan var mıdır, kafama göre alıp kullansam sorun olur mu, nette baktım şimdi öğün aralarında 1 tane diyor yani günde 2 tane felan, bi sakıncası olmaz sanırım doktora görünmeden kullansam, birde reçetesiz alabilirmiyim

• quote:

quote:

yüzümde elimde kuruluk olur ama vücudumda hiç görmedim, bol su içerim çok terlerim bunun olumlu olumsuz bi yanı var mıdır? tekrar teşekkürler

hayır olumsuz yanı yok. sonuçta banyoda sabunla lifle vücut kurutuluyo ve kendini toparlayana kadar kaşıntı yapıyor.nemlendirici olmazsa bi süre sonra kara lekeler olur..
  • gözekler açılıyor yağla tıkanan gözenekler açıldığı için kaşıntı yapar bu kadar kolay bi şeyi nasıl söyleyemediniz
  • ben eczaneden aldım recetesiz doktorada gtmedim günde 1atiyorum kasintı bitti yan etkisi olmadı zaten agır bi ilaç degil

• quote:

quote:

quote:

hayır olumsuz yanı yok. sonuçta banyoda sabunla lifle vücut kurutuluyo ve kendini toparlayana kadar kaşıntı yapıyor.nemlendirici olmazsa bi süre sonra kara lekeler olur..

teşekkürler hocam son birşey, önerebileceğiniz bir nemlendirici var mı

• quote:

Orijinalden alıntı: Akin_Tr

gözekler açılıyor yağla tıkanan gözenekler açıldığı için kaşıntı yapar bu kadar kolay bi şeyi nasıl söyleyemediniz

dostum kışın neden olmuyor peki sıcak havada oluyor
  • quote:

quote:

quote:

quote:

teşekkürler hocam son birşey, önerebileceğiniz bir nemlendirici var mı

neutrogena intensive balm (koyu mavi kavanozda) 10 tl

medikal istiyosan eczaneden excipial hydro al 5tl

ikisi de her cilt tipine uygun ve sağlamdır:

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.