Şimdi Ara

Düşük bütçem için toplamak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar uzun süredir kullandığım masaüstü pc bozuldu. pentium 4 işlemcili bilgisayardı ve bıktım uğraşmaktan elimdeki diğer laptopu kullanıyorum ama onun harici ekran kartı yok ve çoğu şeyden mahrum kalıyorum.

Bundan sonra elimdeki parçalara yeni bir kaç parça istiyorum.Elimde bulunan parçalar şunlar;

• Ekran : Samsung SyncMaster713n 1280x1024 Çözünürlük 60hz
    • Hardiskler:
      Samsung HD323HJ 320GB/7200rpm/16M
      Seagate Barracuda 7200.12 500GB
    • Kasa : masaüstünün kasası içindeki parçaları atıcam,klavye,mouse var.

Elimde bulunan bu parçalar var arkadaşlar.Sizden istediğim ekran kartına gerek olmadan;

• HDMI çıkışlı(TV'ye arasıra bağlamak için),USB3.0 desteği olan ,ddr3-ddr4 ram desteği bulunan bir anakart
    • Bu anakarta uygun olucak bir intel(hd graphics) ve bir de amd(apu) işlemci önerirseniz
    • Ramler dahili ekran kartı olacağı için 8GB olursa iyi olur.

Yapmak istediğim elimdeki parçalar hariç geri kalan anakart,ram,işlemci(ekran kartı ilerleyen zamanlarda) 600-700 tl gibi bir bütçeye uygun bir sistem arıyorum,yardımcı olursanız çok teşekkürler.

• İşlemci: Intel Pentium G4500 3.5 GHz Soket 1151http://www.ebrarbilgisayar.com/intel-pentium-g4500-35ghz-3mb-1151p-pmu354127

Anakart: ASUS H110M-D DDR4 Soket 1151http://www.incehesap.com/asus-h110m-d-ddr4-fiyati-29440/

RAM: Kingston HyperX Fury 8 GB DDR4 2400 MHz CL15http://www.incehesap.com/kingston-8gb-ddr4-hx424c15fb28-fiyati-30337/

TOPLAM: 640 lira.. Kargo ücretleri hariç..

• Angelmax kullanıcısına yanıt
    350w-400w güç kaynağı var olur mu peki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: amat95

Evet, harici ekran kartı olmadığı için sistemde ve düşük güç tüketen bir işlemci alacağın için o 400 Watt PSU 200 Watt bile verebilse yeterli gelecektir.. yine de sorun çıkmaması için PSU'nun marka ve modelini yaz, bir bakayım netten özelliklerine.. ya da üzerindeki etiketin fotosunu çekip ekle buraya.. detaylarını görelim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelmax

quote:

Evet, harici ekran kartı olmadığı için sistemde ve düşük güç tüketen bir işlemci alacağın için o 400 Watt PSU 200 Watt bile verebilse yeterli gelecektir.. yine de sorun çıkmaması için PSU'nun marka ve modelini yaz, bir bakayım netten özelliklerine.. ya da üzerindeki etiketin fotosunu çekip ekle buraya.. detaylarını görelim..

Düşük bütçem için toplamak istiyorum

Kablolar yazdığınız anakarta oturur yani sıkıntı yaratmaz diye düşünüyorum.

• quote:

Kablolar yazdığınız anakarta oturur yani sıkıntı yaratmaz diye düşünüyorum.

Fotodaki bilgilere göre elindeki PSU 12V kanalından 216 Watt güç veriyor.. alacağın sisteme çok fazla bileşen eklemezsen sıkıntı çıkarmayacak ve yetecektir.. Yukarıda yazdığın sistem detaylarında hard disklerin SATA bağlantıya sahip görünüyor.. bu yüzden sorun çıkmayacaktır bağlantıda.. ama eski tip IDE - ATAPI (uzun, geniş kablolu) bir DVD yazıcın varsa onu yeni alacağın anakartta kullanamazsın.. ek bir aparat alman gerekiyor kullanabilmek için.. aklında bulunsun.. Yalnız yine elinde bulunan 17" monitör sadece VGA bağlantı girişine sahip netten gördüğüm bilgilerine göre.. 6. nesil işlemciler onboard olarak VGA çıkışını desteklemediği için yine bir dönüştürücü aparat almak durumundasın..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.