Şimdi Ara

düşük devirde 12 v 1 amper verebilecek alternatör!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
3
Favori
46.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • titreşim kanatlardaki dengesizlikten oluyor unu iyi ayarlamazsan zamanla bozulur tum kanatları aynı kalıptan çımanız lazım
  • traktör dinamoları zor iş gerekte tok dogal mıknatıslı dinamo bul yada yap çokta ucuza gelir
  • Arkadaşım matkap motorları dc motordur yüksek devir ister en iyisi alternatör dür oto elektirikcilerde cıkma altarnatör bulunabilinir 70, 80tl ye biter buiş
  • Arkadaşlar bende rüzgar türbini yapmak istiyorum biraz bilgi aldım sizlede paylaşmak isterim oto dinamo kullanacagım 10v 20v arası ac elektirik verir konjektör baglanır konjektörün görevi ac akımı dc akıma cevirir ve 10v 14v arası akıma cevirir ve aküyü doldurur aküden çıkışı inverter ile 220v ac akım alırız . Cevap yazarsanız sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ademkaraman

Arkadaşlar bende rüzgar türbini yapmak istiyorum biraz bilgi aldım sizlede paylaşmak isterim oto dinamo kullanacagım 10v 20v arası ac elektirik verir konjektör baglanır konjektörün görevi ac akımı dc akıma cevirir ve 10v 14v arası akıma cevirir ve aküyü doldurur aküden çıkışı inverter ile 220v ac akım alırız . Cevap yazarsanız sevinirim

Oto alternatörüyle yapılamaz malesef..

Alternatör elektrik üretebilmek için yine elektriğe ihtiyaç duyar.. Rotoruna elektrik verilmeden ne kadar döndürürsek döndürelim statorundan elektrik alamayız..

Sadece hareketle elektrik üretmek isterseniz üzerinde manyetiği (mıknatısı) olan bir motor seçmelisiniz..
  • Slm. bende çok düşündüm hatta çok şeyler denedim dogru akım motorları hiçbizaman çektikleri akımı üretmiyolar. araba alternatörlerinin manyetik alan üretmek için bobin kullanıyo buda pervanenin hareket enerjisini kullanıyo artı çok yüksek devirde dönmesi gerekiyo. bu iş için en güzel yol sukuturların şarj bobinlerini kulanmak manyetik taslarıyla birlikte hatta konjektörünüde kullanırsanız kesip biçme olayıda olmaz direk aküye bağlaya bilirsiziz. Buolayın eksi yönü tek alternatörün ilk hareketi bi hayli zor oyüzden ikitane alternatör kullanılır iki manyetik tas birbirinden biraz kayıkşekilde birbirine baglanırsa manyetik alanlar tam birbir üstüne gelmiycek kayıklıktan maksadımbu çok iyi olur düşük devirlerdebile gerçekten çok başarılı oluyo birtek sorun montajı biraz sorunlu.
  • Bide sölemeyi unuttum sukuturların sadece manyetik tasını bulmak belki sorun olabilir zaten malzemeleri motor tamircilerinden bulucaksınız bobin bulmak çok kolay çünkü şarj bobininin üzerinde ateşleme bobini denen biyer var çok sık bozuluyo oyüzden koca bobini atmak zorunda kalıyolar tamiri yok çünkü bedava bile verirler çünkü sıfırı 20-25 tl. O bobine ait konjektör kullanırsanız oda 10-15 tlden başlıyo fiyatları.
  • Dc motorlar ile elektirik üretilir ama verim alınmaz rüzgar oldugu zaman üretir aküyü doldurur rüzgar kesildigi zaman aküdeki elektirigi geri harcar

• quote:

Orijinalden alıntı: ademkaraman

Dc motorlar ile elektirik üretilir ama verim alınmaz rüzgar oldugu zaman üretir aküyü doldurur rüzgar kesildigi zaman aküdeki elektirigi geri harcar

Sanırım araya takacağınız bir adet diyot işe yarar
  • diyot işi çözer :) .

Bu konuda son durum nedir merak ettim eğer.

portakal sıkma makinaları vardı . düşük devird çalışıyorlar motorları mıklatıslımı bilmyorum eğer mıklatıslı ise onlardan da üretilebilir. sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: sky762005

Sayın arkadaşımbu sitede tam istediğim gibi motor satılıyor.
    Rüzgar gülü yada tribünü yapmak için ideal bir motor.
    Az bir devirde 12-20V. 5A.-7A. verebiliyor.
    Üç faz DC motor 240W. 24v.
    http://www.adanz.com/1632.html

3 faz DC?
  • Takip

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.