Şimdi Ara

Düşük gpu kullanımı gtx 970 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
3
Favori
2.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • işlemci bariz yetemiyor amd işlemcilerin güncel oyunlarda yüksek kullanım oranlarına erişmesi imkansız çünkü çekirdek mimarisi çok eski ve verimsiz amd nin bir önceki mimarisinin bile fx serisinden oyunlarda daha yüksek başarımı var denilmişki cpu %50 lerde geziyosa darboğaz olmaz ama oluyor eski çekirdek mimarisi yeni oyunlarda boşa düşüyor çünkü güncel oyunlar onun zamanındakinden farklı dilleride konuşuyolar ve çekirdekler bu oyunlarda bildiği dil kadarını konuşuyor oda %50 oluyor. kabaca senn işlemcin oyunlarda ben bliyor çat pat ingilizce diyor.
  • bf4ü açsında görelim sallamış mıyım
  • Darbogaz stayla :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emreql

arkadaşlar msi gtx 970 aldım 2 gün önce. msi afterburner ile ölçüm yapıyorum. oyunlarda yüzde 20 30 civarında gpu kullanımı 50 60 civarı cpu kullanımı oluyor.
    windows 7 kurdum 8.1 kurdum durum yine aynı. işlemcim fx 6300 8 gb ram ve 750w +80 psu var.

İşlemcinden dolayi. Yükseltmen lazım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8350 4.5ghz'de gtx 970'i nasıl besleyemiyor ki imkanı yok gibi geliyor bana. 8320 3.5 ghz'de bile besler diye düşünüyorum , 8350 4.5ghz'de gtx 970'i besleyemeyecek mümkünatı yok. Nereden bu kanıya vardınız öğrenebilir miyim?
  • Aklıma forumdan bir kullanıcı geldi FX6100+GTX Titan vardı yanlış hatırlamıyorsam. Buda ona benzer bir şey olmuş. FX6300 4.5Ghz de dahi en verimli kullanabileceğiniz en üst kartlar GTX760 270x ve 280. Ben daha önce bu durumla çok karşılaştım FX6100 4.5Ghz + 7870 ile. Darboğaz kavramını anlatmak biraz zor. Ama @REDSTONE anlatmaya çalışmış.
  • Mevzu ekran kartını besliyememsi değil mevzu işlemcinin güncel oyunların istediği işlemleri gerçekleştirememesi ve bildiği işlemleri yapıp bilmediklerini yapmadığı için düşük CPU gücü kullanıyo olmasınında darboğaz yokmuş gibi algılanması.
    Mantık olarak bakıncada bu konudaki durumun gayet normal olduğu çok net aslında, 300TL lik işlemciye 1300TL lik ekran kartı takmak nekadar mantıkdışıysa oluşan şu durumada mantık aramak o denli yersiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LLamperogue

8350 4.5ghz'de gtx 970'i nasıl besleyemiyor ki imkanı yok gibi geliyor bana. 8320 3.5 ghz'de bile besler diye düşünüyorum , 8350 4.5ghz'de gtx 970'i besleyemeyecek mümkünatı yok. Nereden bu kanıya vardınız öğrenebilir miyim?

Yukarıda da anlattığım gibi; FX 8350 tabii ki barındırdığı özellikler olarak güçlü bir işlemci.Ancak halen piyasadaki birçok oyun ''tam anlamıyla'' 4 çekirdek üzerini layıkıyla desteklememekte veya AMD'nin benimsemiş olduğu ''modül çekirdek yapısına'' uymamakta.Bu noktada biraz AMD'nin hatası biraz da firmaların iş güzarlığı ve arka planda yatan malum firmalarla olan anlaşmalar yatıyor.

Bu duruma tam olarak darboğazda diyemeyiz.Aslında ''işlemcinin ekran kartını tam olarak besleyememesi'' dememiz daha doğru olacaktır.Tam olarak besleyemediği de su götürmez bir gerçektir.Şu an şu saatin şartlarında durum böyle ancak önümüzdeki süreçte yavaş yavaş oyunlardaki çoklu çekirdek desteği arttıkça ve Mantle , DX12 gibi gelişmeler oyunlarda kullanılmaya başlandıkça yeni yeni FX'lerin kendine geldiğini görebileceğiz.Ama bu seferde 2016 gibi AMD'nin yeni mimarili işlemci serisi piyasaya sunulacaktır.O zaman FX serisi kullanan olur mu veya o zamana kadar kalır mı burası muamma.Önümüzdeki süreçte bana göre bu durumu belirleyecek en iyi oyunlardan birisi ''GTA 5'' olacak.Eğer sürpriz bir şekilde Mantle desteği ile beraber gelirse hem AMD işlemcileri için hem de AMD ekran kartları için bu durum çok güzel bir gelişme olacaktır.Şubat ayında bir aksilik olmazsa hep beraber bunu göreceğiz.

Bu kanıya nasıl vardığımın ilk kanıtını size sunayım:http://forum.donanimhaber.com/m_95092698/f_//tm.htm#95092698

Üstteki link içerisinde FX 8350@4.5Ghz halinin 290X'e bile tam yetmediğini görebiliyoruz.Özellikle minumum FPS'lerde düşüklük belirgin bir şekilde.Minumum FPS'lerin düşük olması da maalesef oyun zevkimizi tam anlamıyla baltalar nitelikte bir durumdur.

Diğer bilgiler için ise; bunları başka konularda da yazdım.O konuları forum içerisinde bulabilirsiniz.Bizzat FX 8350 + GTX 970 ikilisini kullanan arkadaşlar darboğaz yaşadıklarını belirttiler.Bana PM üzerinden 2 arkadaşta GTX 970'in düşük GPU kullanımı olduğunu dile getirdiler.Ve ikisi de FX 8350 sahibi idi.

Sonuç olarak durum şu an bu şekilde.Bu duruma dediğim gibi tam olarak darboğaz diyemeyiz.Sadece AMD'nin modül yapısını erken piyasaya sürmesi, olacakları hesaplayamaması gibi bir sürecin sonucu bu.Ya da AMD'nin her şeyi hesaplamasına rağmen, firmaların iş güzarlığı ile modül yapısını benimsememelerinden kaynaklı bir durum.İki durumda FX serisinin üst seviye kartlar için gözümüzdeki yerini değiştirmiyor. FX serisi elbetteki kendine gelecek.Ancak 2016'da BF5 gibi yapımlarla beraber yeni işlemci mimarisini de görmüş olacağız muhtemelen.

• quote:

Orijinalden alıntı: CoNaR-X

Mevzu ekran kartını besliyememsi değil mevzu işlemcinin güncel oyunların istediği işlemleri gerçekleştirememesi ve bildiği işlemleri yapıp bilmediklerini yapmadığı için düşük CPU gücü kullanıyo olmasınında darboğaz yokmuş gibi algılanması.
    Mantık olarak bakıncada bu konudaki durumun gayet normal olduğu çok net aslında, 300TL lik işlemciye 1300TL lik ekran kartı takmak nekadar mantıkdışıysa oluşan şu durumada mantık aramak o denli yersiz.

Bu açıklama mantıklı gibi duruyor, bir hafta kadar önce sistemimi yeniledim, i7-2600K @4.5ghz işlemcim vardı, farcry 4 AC unity, watch dogs gibi oyunlarda cpu kullanımı %60-65 arasında idi, msi afterburnerden baktığımda gpu kullanımlarında ani düşüşler oluyordu (gtx 970 sli kullanıyorum) yani %98 ile %50 ler arasında gidip geliyordu gpu kullanımları.

Asus rampage v extreme, i7 5930K @4.2 ghz, 2800mhz 16gb DDR4, samsung XP941 256gb M.2 SSD olacak şekilde sistemimi yeniledim, cpu kullanımının artmasını beklerken daha ilginç bir olay oldu, genelde 12 (altısı sanal) çekirdekten bir tanesi %100 e yakın diğerleri %25 civarında çalışmaya başladı, genel anlamda cpu %50 nin bile altında çalışıyor gözüküyor, ama gpu kullanımı tavan yaptı, AC unityde gpu kullanımı %99-95 arasında gidip geliyor, Farcry 4 de çok nadir milisaniye bazında %80 lere düşebiliyor ama genelde %94-99 arasında, fps artışından çok özellikle micro stutter yok oldu, oysaki 2600k bile oyunlarda kullanım olarak %60-70 lerin üstünü görmüyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: KanKoKan

quote:

Mevzu ekran kartını besliyememsi değil mevzu işlemcinin güncel oyunların istediği işlemleri gerçekleştirememesi ve bildiği işlemleri yapıp bilmediklerini yapmadığı için düşük CPU gücü kullanıyo olmasınında darboğaz yokmuş gibi algılanması.

Bu açıklama mantıklı gibi duruyor, bir hafta kadar önce sistemimi yeniledim, i7-2600K @4.5ghz işlemcim vardı, farcry 4 AC unity, watch dogs gibi oyunlarda cpu kullanımı %60-65 arasında idi, msi afterburnerden baktığımda gpu kullanımlarında ani düşüşler oluyordu (gtx 970 sli kullanıyorum) yani %98 ile %50 ler arasında gidip geliyordu gpu kullanımları.

Asus rampage v extreme, i7 5930K @4.2 ghz, 2800mhz 16gb DDR4, samsung XP941 256gb M.2 SSD olacak şekilde sistemimi yeniledim, cpu kullanımının artmasını beklerken daha ilginç bir olay oldu, genelde 12 (altısı sanal) çekirdekten bir tanesi %100 e yakın diğerleri %25 civarında çalışmaya başladı, genel anlamda cpu %50 nin bile altında çalışıyor gözüküyor, ama gpu kullanımı tavan yaptı, AC unityde gpu kullanımı %99-95 arasında gidip geliyor, Farcry 4 de çok nadir milisaniye bazında %80 lere düşebiliyor ama genelde %94-99 arasında, fps artışından çok özellikle micro stutter yok oldu, oysaki 2600k bile oyunlarda kullanım olarak %60-70 lerin üstünü görmüyordu.

Benim tavsiyem ve anlattıklarımın yararı olmuş anladığım kadarıyla.

Adınıza sevindim, yeni sisteminiz hayırlı olsun.

• quote:

far cry 4 te video aldım değerleri görmeniz için. buyrun :http://www.youtube.com/watch?v=0RihDJbRyMc&feature=youtu.be

eski sürüm sürücü kurup deneyeceğim.

En azından far cry 4 te darboğaz varmış gibi durmuyor ama enteresandır gpu 540mhz te yani downclock etmiş normalde oyun sırasında bu derece düşük bir frekansta olmaması gerekir...?
  • quote:

Orijinalden alıntı: R£DSTON£

quote:

quote:

Değişiklik yaramasaydı sizi arayıp bulmaya çalışacaktım :)

Yalnız 5930K nın ısı durumu feci H110 soğutmayla bile prime testinde 4.2 ghz de 75-76 dereceleri görüyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: R£DSTON£

quote:

quote:

Değişiklik yaramasaydı sizi arayıp bulmaya çalışacaktım :)

Yalnız 5930K nın ısı durumu feci H110 soğutmayla bile prime testinde 4.2 ghz de 75-76 dereceleri görüyor.

O i7 2600K konusunda, detaylı açıklamalar ve testler ile durumu ortaya koymuştum. Şimdi tam bir canavar olmuştur sistem.

Prime testinde böyle olması normal.Zaten TDP ve voltaj değerleri yüksek olan bir çipset tipi şu an kullanmış olduğunuz X99 çipseti.

Oyunlarda ve diğer uygulamalarda bu dereceleri görmezsiniz zaten.Siz günlük kullanımda gördüğünüz dereceleri kale alın.Prime'da 80'leri bile bulsa sorun değil.Çünkü; şu an piyasada i7 5930K gibi bir işlemcinin 6 çekirdeğine ve 12 izleğine prime95 ve benzeri testler gibi yüklenecek bir oyun bulunmuyor, keyfinize bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 27 Aralık 2014; 23:23:28 >

• Hocam işlemci ye overclock yapmayı önermekten başka yapacak bişey yok darboğaz yapıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @R£DSTON£

Söylediklerizde tamamen haklısınız , 290x incelemesini okumuştum üstünden biraz zaman geçti orada kullanılan işlemci 8320 olarak aklımda kalmış , tekrar göz atınca fark ettim. 290x incelemesini okumuşsun orada 83xx serisi işlemci kullanılıp 290x'e yetmediğini biliyorsun dikkatsizce yorum yapıyorsun olmuş benim durum :)

@CoNaR-X

Fx 6300'ün max yeteceği kartın 760 , 270x, 280 olduğunu ya da 1500 liralık ekran kartından 300 liralık fazla çekirdeğe sahip olup tek çekirdek performansında yeterli olmayan işlemci takarsan böyle durumlar olacağının farkındayım. Ben 8350 4.5 ghzde az çok iş yapar 970'e yeter diye düşünüyordum. Youtubede bi kaç videoda izledim fpsler aslında normal gibi görünüyordu. Ama 290x'e yetmeyen işlemci 970tede aynı sonucu verir burasıda var gözden kaçırdım :)
  • quote:

far cry 4 te video aldım değerleri görmeniz için. buyrun :http://www.youtube.com/watch?v=0RihDJbRyMc&feature=youtu.be

eski sürüm sürücü kurup deneyeceğim.

darboğaz vs takılma.

Genel fps değerlerine bak.Ben farcry 4 de 2 sürücüde de sorun yaşamadım.
    Ancak bazı oyunlarda yukarıda verdiğim örneklere ek olarark Guildwars 2 mesela müthiş fark vardı.FPS oranı 2 kat arttı diyebilirim.
    Ayrıca konuyla ilgili nvidia dan bana gleen cevabıda ekliyorum.Eski sürücüye dönmediysen dene..
    DÖnmüş isen sorun kalmamış olması lazım.Bu sorun nvidia dan kaynaklı olduğu kadar oyun sürücüleriylede ilgili..Genel kanaatim bu yönde..

Hello,

Thank you for contacting NVIDIA Customer Care.

This is Abrar, assisting you in troubleshooting the issue that you are experiencing and I will be working with you to address your concerns as quickly as possible. First, I would like to apologize for any inconvenience this issue might have caused you.

Please try installing the latest BETA driver and check if that helps :

Use the tool and follow the steps mentioned herehttps://forums.geforce.com/default/topic/550192/?comment=4185513 then re download and install the drivers from here :

http://www.nvidia.com/download/driverResults.aspx/80913/en-us

Once done : Go to NVIDIA control panel->Manage 3d settings->Power management mode, If it is set to adaptive please select “Prefer maximum performance”.

I look forward to your reply.

• Geçen arkadaşa sistem topladık 6300'e 280 taktık.OC ile 280x kıvamına geldi.Sen gitmiş 970 takmışsın
  • intele geçicez artık mecburen. max 800 tl lik işlemci ve anakart önerirmisiniz.
  • @ R£DSTON£
    arkaşım 2 mesajındada açıklamış neyin ne olduğunu.
    artık rezıl olmamak trolleşmemek için bu konuya mesaj atmayınız.

intele geçmekle en doğru kararı vermnıssınız.
    size

i5 4690 k vede gigabayte gaming 5 anakart onerırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 29 Aralık 2014; 23:51:59 >
  • i5 4690 ve z97 pc mate aldım gpu kullanımı %98 99 oldu. takılmalar falan kayboldu.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.