Şimdi Ara

Düşük gpu kullanımı gtx 970

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
3
Favori
2.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar msi gtx 970 aldım 2 gün önce. msi afterburner ile ölçüm yapıyorum. oyunlarda yüzde 20 30 civarında gpu kullanımı 50 60 civarı cpu kullanımı oluyor.
    windows 7 kurdum 8.1 kurdum durum yine aynı. işlemcim fx 6300 8 gb ram ve 750w +80 psu var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreql -- 27 Aralık 2014; 13:13:44 >

• buda gpu ve cpu kullanımı :

• quote:

Orijinalden alıntı: emreql

arkadaşlar msi gtx 970 aldım 2 gün önce. msi afterburner ile ölçüm yapıyorum. oyunlarda yüzde 20 30 civarında gpu kullanımı 50 60 civarı cpu kullanımı oluyor.
    windows 7 kurdum 8.1 kurdum durum yine aynı. işlemcim fx 6300 8 gb ram ve 750w +80 psu var.

i5 almanız gerek hocam işlemci zayıf kalıyor ekran kartına göre
  • Hocam konu hakkinda cok bilgili olmamakla birlikte fx6300 ve gtx 970 verimli calismaz darbogaz yapar bence, bilgili arkadaslar yardim edicektir, ben seyi sorucaktim gw2 de wvw de spvpde ve genel olarak fps degerleriniz nasil??
  • Darboğaz şovvvv
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cpt.Alper

Darboğaz şovvvv
    peki darboğaz diyen arkadaşlar işlemci kullanımı neden yüzde 50 lerde?
  • emreql kullanıcısına yanıt
    Oynadığınız oyunlara göre darboğaz miktarı değişir.Ancak BF4 Multi vb. oyunlarda darboğaz miktarı artacaktır.

Darboğaz oluşması için illa işlemci kullanımının %100 olması gerekmemektedir.Bu düşünceye sahip olan arkadaşlar eksik bilgiye sahiptirler.İşlemciniz tam kullanılamadığı için de darboğaz yaşayabilirsiniz.Bu durum da oyun grafik motorunun ve işlemci üretici firmanın kodlama vb. yanlış veya yanlı uygulamalarından kaynaklanmaktadır.

Kağıt üzerinde, barındırdığı özellikler sayesinde FX 6300 yeterli bir işlemci gibi görünsede maalesef pratikte durum böyle oluyor gördüğümüz gibi (üst seviye kartlar için).

Akabinde daha FX 8350@4.5Ghz hali ile GTX 970'i besleyemezken alt modellerinden bunu beklemek sadece hayalcilik olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: REDSTONE

Oynadığınız oyunlara göre darboğaz miktarı değişir.Ancak BF4 Multi vb. oyunlarda darboğaz miktarı artacaktır.

Darboğaz oluşması için illa işlemci kullanımının %100 olması gerekmemektedir.Bu düşünceye sahip olan arkadaşlar eksik bilgiye sahiptirler.İşlemciniz tam kullanılamadığı için de darboğaz yaşayabilirsiniz.Bu durum da oyun grafik motorunun ve işlemci üretici firmanın kodlama vb. yanlış veya yanlı uygulamalarından kaynaklanmaktadır.

Kağıt üzerinde, barındırdığı özellikler sayesinde FX 6300 yeterli bir işlemci gibi görünsede maalesef pratikte durum böyle oluyor gördüğümüz gibi (üst seviye kartlar için).

Akabinde daha FX 8350@4.5Ghz hali ile GTX 970'i besleyemezken alt modellerinden bunu beklemek sadece hayalcilik olacaktır.
    oyun işlemcinin bütün çekirdeklerini kullanamıyor olabilir belki.

• emreql kullanıcısına yanıt
    bazı beyinden yoksunlar hemen yapıştırmış darboğaz diye işlemci kullanılmıyor ki tam olarak

burda nerde darboğaz var %50 ile gpu %50-60 bilakis 6300ün bile 970e yeteceğinin kanıtı 6 çekirdek kullanımında eline sağlık kanıtlamış oldun

ama oynadığın oyun online ve bağlantıda sıkıntılı bi oyun yani başka bi oyunla denersen daha düzgün sonuçlar alırsın sana darboğaz yapan şey pc değil ağ
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enes P.

bazı beyinden yoksunlar hemen yapıştırmış darboğaz diye işlemci kullanılmıyor ki tam olarak

burda nerde darboğaz var %50 ile gpu %50-60 bilakis 6300ün bile 970e yeteceğinin kanıtı 6 çekirdek kullanımında eline sağlık kanıtlamış oldun

ama oynadığın oyun online ve bağlantıda sıkıntılı bi oyun yani başka bi oyunla denersen daha düzgün sonuçlar alırsın sana darboğaz yapan şey pc değil ağ
    buyrun buda furmark testleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreql -- 27 Aralık 2014; 15:10:09 >

• Crysis 3, far cry 4, bf 4 gibi oyunlarda msi aftreburner dan 6 çekirdek izlemeyi aktif eder misin. Hangi çekirdekler aktif yada pasif durumda daha iyi görmüş oluruz bunun yanında redstone son derece haklı oyun yapımcıları oyunu yazarken ticari kaygılarla malesef intel optimizasyonlu şekilde piyasaya sunuyor en basit tabirle işlemciye hesap yaptırmıyor hal böyle olunca gpu üzerine düşen grafik hesaplamayı eksik yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emreql

peki darboğaz diyen arkadaşlar işlemci kullanımı neden yüzde 50 lerde?

Alıntıları Göster
    Vsync açık olabilir mi ?

Büyük ihtimalle değildir. Benzer bir durumu ben de yaşıyorum. İlk günlerde çok dikkat etmemiştim ancak sonradan fark ettim. Aslına bakarsanız internette kısa bir araştırma yapıp nvidia forumlarına göz gezdirdiğinizde oldukça çok sayıda kullanıcının yaklaşık 2 aydır konuyu gündeme getirdiklerini göreceksiniz. Henüz üzerinde çalışılmakta olunduğu dışında resmi bir kabul yok.

Böyle önemli bir konunun review' lerde veya önemli hardware sitelerinde nasıl gündeme getirilmediği de ayrı bir durum...

Henüz kaynağı bulunamadı. Nvidia driver' larında bir problem olduğu(en olası), mimariye özel power saving algoritmasının yol açabileceği(donanımsal ve çok düşündürücü) ya da şans eseri birçok kullanıcıya hatalı ürünlerin ulaştığı(çok düşük olasılık, her marka ve tüm 9xx serisinde gözleniyor) konuşulmakta.

İlk başta cpu bottleneck gibi dursada; şikayet eden kullanıcıların ortak bir özelliği yok. Extreme setuplardan, mütevazi sistemlere kadar her kullanıcı grubunu etkilemiş gibi duruyor. Tek ortak yanı ise 9xx serisi. Bazı kullanıcılar 344.48' den sonra Kepler kartlarda da aynı durumu yaşamaya başladıklarını söylüyorlar. Maxwell için ise başından beri geçerliymiş. Kullanıcı tarafında ise sorunun isole edildiği yani kaynağının bulunduğu bir değişken bulanamadı.

Bende i7 3770 var. Çoğu oyunda %98-%70 arasında düzenli bir şekilde gidip geliyor gpu kullanımı. Az sıklıkta da % 50' lere doğru sıçramalar olabiliyor. Şimdiye kadar sabit %99 kullanımla yalnızca Witcher 2' yi çaılştırabildim. Dsr açıp, AA' lara falan yüklendiğim zaman yani olası her şeyi devreye soktuğumda bir sorun yok her oyunu %100' e kilitleyebilip 60 fps' de(bilinen bir iki oyun dışında onlarda da en kötü 52-54 ortalama fps) gayet stabil bir şekilde oynayabiliyorum. Ancak yüksek fps hedeflediğim zaman bu usage durumu ortaya çıkıyor. Yani bayağı bir gezinmekte, bununla birlikte fps de geziniyor tabi 420' lerden 150' lere düşme, 160' lardan 80' lere düşme gibi... İşin ilginç yanı bunlar olurken CPU' da belirgin bir stress, %100' e ulaşmış bir core falan da bulunmuyor. Açıkçası yeni windows yüklemesi ve işlemci anakart değişimi dışında olası herşeyi denedim. Keza yabancı forumlarda bunların dışına çıkıp birkaç farklı sistem, farklı marka ekran kartları da deneyen var ama henüz bir sonuç yok.

Kendi değerlerimi test benchmarklarıyla karşılaştırdığımda bir sorun göremiyorum. İşlemcime göre her oyunda aldığım değer benchmarklar ile paralel duruyor. Dolayısıyla beklediğim performansı almadım diyemem. Zaten 60hz bir monitörüm olduğu için çoğu oyunu d3doverrider açıp bu bahsettiğim yan etilerden arınmış olarak kullanacağım. Ancak yüksek fps oyun oynamayı bekleyen 120, 144 hz monitörü olanlar için durum farklı gibi çünkü bu değerlere çıktığınızda fps ve usage kesinlikle stabil değil çok geziniyor. Yanlış anlaşılmasın en dandik oyunlarda bile durum böyle.

Kartı yeni aldım, 5 gün falan oldu. Bir süre bekleyip Nvidia' nın ne yapacağına bakacağım. Bu süre zarfında bir haber gelmezse de iade etmeyi düşünüyorum. Nihayetinde oyun oynayıp, keyifli vakit geçirmek için, hobimiz için alıyoruz bunları. Deli gibi test, bench yapıp şirketlere bedavadan QA tester' lığı yapmak için değil... Eskiden olsa uğraşır bundan da zevk alırdım nihayetinde enthusiast demek bir anlamda işin dikenini de sevendir. Ama artık böyle şeyler için ne vaktim var, ne de isteğim...

• Me kadar yanlış yorumlar var darboğaz olması için cou kullanımı yüzde 90 lara çıkıp gou düşük kalmalı ama cpu yüzde 60 larda. Bu durumda oyun gpu ya yüklenmiyor olabilir hemen herşeye darboğaz demek yanlış olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: House M.D.

Me kadar yanlış yorumlar var darboğaz olması için cou kullanımı yüzde 90 lara çıkıp gou düşük kalmalı ama cpu yüzde 60 larda. Bu durumda oyun gpu ya yüklenmiyor olabilir hemen herşeye darboğaz demek yanlış olur
    Hayatında darboğaz görmemiş adamlar gelip forumu basmış. Dostum darboğaz diyebilmek için işlemci %90 lara çıkıp ekran kartı kullanımı az olması gerekiyor. Hd 5770 ve Amd x2 245 ile gta 4 oynarken işlemcim %80 den aşağı düşmezken ekran kartı kullanımı %60 larda kalıyordu. Dardoğaz budur. %50-60 arasında bir işlemci darboğaz oluyorsa elimdeki X4 965 işlemci Hd 6970 ekran kartımı hiç besleyemiyor. Forumda herşeye darboğaz yapar o güç kaynağı yetmez havaya uçarsın boşuna alma performans alamazsın gibi yorumlar havada uçuşuyor.
  • Fx6300 R9 280 e ucu ucuna yetiyor.

Ki bundan gtx970 i beslemesini bekleyemeyiz.

Garip bir konudurki gtx970 alıp fx6300 kullanmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Simplyfor

Fx6300 R9 280 e ucu ucuna yetiyor.

Ki bundan gtx970 i beslemesini bekleyemeyiz.

Garip bir konudurki gtx970 alıp fx6300 kullanmak.
    Daha birkaç ay önce burada AMD işlemciler üst seviye kartlara darboğaz yapılıyor denilince dört bir taraftan fanboylar topa tutuyordu milleti onlar yavaş yavaş azalmış bunu görmek sevindirdi 8350'nin 4770k'dan daha iyi olduğunu iddia edenler bile vardı
  • Oyundan oyuna degisir. Suan burdan bir sey soylemek zor ama oyunlardaki sonuclarinizi atarsaniz daha rahat konusuruz. Illaki bazi oyunlarda darbogaz olacaktir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Boreas_1

Oyundan oyuna degisir. Suan burdan bir sey soylemek zor ama oyunlardaki sonuclarinizi atarsaniz daha rahat konusuruz. Illaki bazi oyunlarda darbogaz olacaktir.
    MErhaba, nvidia nın sürücü probleminden kaynaklanıyor.Format atıp 344.11 i yüklediğinde sorun olmadığını göreceksin.BİŞr çok younda yeni sürücü fps yerlerde sürünür oldu.

Ben arma 3 de 15 fps yi zor gömrüyorum son sürücülerde.DAzy de öyle.WArthunder da öyle..

Ancak 344.11 i, (formattan sonraki yükleyişimle) dayz 70 arma 3 60 fps war thunder 120 fps lere fırladı.Şaka gibi evet ama durum bu malesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Donatn

MErhaba, nvidia nın sürücü probleminden kaynaklanıyor.Format atıp 344.11 i yüklediğinde sorun olmadığını göreceksin.BİŞr çok younda yeni sürücü fps yerlerde sürünür oldu.

Ben arma 3 de 15 fps yi zor gömrüyorum son sürücülerde.DAzy de öyle.WArthunder da öyle..

Ancak 344.11 i, (formattan sonraki yükleyişimle) dayz 70 arma 3 60 fps war thunder 120 fps lere fırladı.Şaka gibi evet ama durum bu malesef.

Alıntıları Göster
    far cry 4 te video aldım değerleri görmeniz için. buyrun :http://www.youtube.com/watch?v=0RihDJbRyMc&feature=youtu.be

eski sürüm sürücü kurup deneyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Enes P.

İyi sallamışsın
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.