Arkadaşlar bir proje olarak Fırçasız DC motorsürücü devresi tasarlamamız ve bunu uygulamamız istendi. Başka motor seçme şansımız yok. fırçasız dc motor olmak zorunda. Sizden ricam kendi elinde yada bi tanıdığında düşük güçlü bir bldc olan varmı? Ücretini motorun teknik bilgilerini öğrenirken konuşup anlaşırız. yada en azından böyle bir motor bulabileceğim bir firma biliyormusunuz? internette bulduğum motorlar hep 100w üzeri. bizim için nekadar düşük güçlü olursa okadar iyi :) iyi çalışmalar
Kardeşm bu motorları kullanabilrsin 3 fazlı fırçasız dc motorlardır.Sürücü olarakta mc33033 entegreli aşağıda devreyi yapabirsin.
Öncelikle cevap verdiğiniz teşekkürler. Devre konusunda sıkıntım yoktu. Aşağı yukarı benzer bir devre tasarladık arkadaşla. Sıkıntımız motor bulmak konusunda. Yolladığınız motorlarda bahsettiğim gibi 100 wattin üzerinde. tam yükte 10A veya daha yüksek akım çekiyorlar. Ama bu sıkıntıyıda çözdük sanırım. Masaüstü bilgisayarlarda kasayı genel olarak soğutmak için kullanılan hatta işlemci soğutmak için kullanılan fanlar dahi fırçasız dc motormuş ve miliamperler seviyesinde akım cekiyormuş 12v ile beslendiğinde. Onu araştırıyoruz şuanda.
kardeş eğer imkanın varsa harddisk motoruda fırçasız dc motordur 4 uçludur genelde 3 faz 1 ortak uçtur eğer sürebilirsen kullana bilirsin ben biraz uğraştım ama süremedim ama yukarıdaki devreyide denemedim açıkcası eğer fırsat bulursam hdd motorunu sürmek için yukardaki devreyi denerim
mesajınızı geç gördüm ne yazıkki. Bunu bilmiyordum. Bugünden geçti, yarın pazar ama pzts bilgisayarcıları ve hurdacıları bi dolaşayım eski bozuk hddler için. Bulabilirsem çok güzel olucak :) Teşekkürler
SaGini
kullanıcısına yanıt
lise son sınıf öğrencisiyim dediğim gibi ben bi ara uğraştım yapabildiğim kadarıyla ama süremedim step sürücüler denedim 74h ile başlayan entegre ile bi devre vardı onu denedim bazı devreleri denedim ama süremedim tam randımanlı anladığım kadarı ile mantık fazları sıralı tarama ile çalışıyor ama öyle bi devre tasarlayamadım 3 faz eğer sürebilirseniz hdd motoru bana haber verirseniz sevinirim bu arada biliyorsunuz hdd motoru 5400 devir/dk ve 7200 devir/dk olarak 2 çeşit var yüksek hızlar elde edebilirsiniz yani ama yüksek tork beklemeyin tabi :) bu konuda yardımlaşırsak sanırım çalıştırabiliriz :)
Bu başlığı kaydedin. Salı günü mesajımı bekleyin :)
SaGini
kullanıcısına yanıt
sanırım bi gelişme yok arkadaşım bulamadın mı yada başka hardiskemi yöneldin
harddisk, cd-rom, floppy bunlarda fırçasız motor bulabilirsin, (medyayı döndüren motorlar).
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme