< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Düşük Maliyetli Sistem Upgrade
-
-
Elindeki sisteme yapacağın masrafa göre alacağın performans getirisi çok az olacaktır kardeşim.. bu yüzden işlemci, anakart ve RAM üçlüsünü elden çıkarıp güncel bir sistem toplaman daha mantıklı olacaktır.. daha sonra yine yükseltirsin zamanla.. şöyle bir sistem olabilir..
Elinde ortalama bir harici ekran kartı bile olsa, bu parçaları ekledikten sonra belirgin performans ve fps artışı göreceksin genel olarak.. bütçene göre daha da yükseltilebilir parçalar..
-
Rx480 256 bit nitro ekran kartım
Fikir mantıklı geldi hızlıca bir araştırdım
asus-prime-b450m-k-amd-b450-soket-am4-ryzen-ddr4-4400mhz-o.c. anakart ce ryzeb 5 1600x için yorumunuz ne olur?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: calypso19
Rx480 256 bit nitro ekran kartım
Fikir mantıklı geldi hızlıca bir araştırdım
asus-prime-b450m-k-amd-b450-soket-am4-ryzen-ddr4-4400mhz-o.c. anakart ce ryzeb 5 1600x için yorumunuz ne olur?Anakartı sıfır alacaksan ve o kadar verebiliyorsan az farkla Gigabyte ın güzel bir modeli var onu tavsiye edebilirim.. işlemci 1600X de eskidi artık.. en az 3. nesil alman daha iyi olacaktır.. zaten oyun performansı da bir tık daha iyidir Ryzen 3 3100 ün.. ekran kartın da gayet iyi bir model.. güzel performans alırsın oyunlarda.. ama güncel oyunlar için SSD alman da şart maalesef.. epey yüksek yer kaplıyor yeni oyunlar.. hızlı yükleme ve okuma süreleri için mutlaka kaliteli bir SSD gerekiyor.. bilgin olsun..
-
Ssd de gündemimde şuan hali hazırda görüştüğüm bir iki kişi var ancak bahsettiğim bandı aşmak istemiyorum atıyorum 1 -2 sene daha idare edermi düşüncesindeyim genel olarak oyunlar için şuan fx6100 bile kör topal oyunlarda işimi görüyor ama işte mk11 i bf1i filan dip ayarlarda akıcı oynadım birde zaten haftada birgün bikaç saat fırsatım oluyor tabi işim makine tasarımı bunun için solidworks kullanıyorum oda yeterli seviyede şuan işlemci teknolojisi sürekli tırmanıyor tablo bu halde buda beni biraz kararsız bırakıyor. Son olarak toparlarsak hı level 240gb ve fx 8300 bana totalde 650 tl gibi bişeye maal olacak 1-2 sene sonra toptan yeni nesil bir sistemmi daha mantıklı olur yoksa bir iki tık üst segment mi ram anakart ssd işlemci derken maliyet bana minimumda 1500tl leri görecek gibi bu kullanımda bu süre için değermi ona karar veremesim bi türlü
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: calypso19
Ssd de gündemimde şuan hali hazırda görüştüğüm bir iki kişi var ancak bahsettiğim bandı aşmak istemiyorum atıyorum 1 -2 sene daha idare edermi düşüncesindeyim genel olarak oyunlar için şuan fx6100 bile kör topal oyunlarda işimi görüyor ama işte mk11 i bf1i filan dip ayarlarda akıcı oynadım birde zaten haftada birgün bikaç saat fırsatım oluyor tabi işim makine tasarımı bunun için solidworks kullanıyorum oda yeterli seviyede şuan işlemci teknolojisi sürekli tırmanıyor tablo bu halde buda beni biraz kararsız bırakıyor. Son olarak toparlarsak hı level 240gb ve fx 8300 bana totalde 650 tl gibi bişeye maal olacak 1-2 sene sonra toptan yeni nesil bir sistemmi daha mantıklı olur yoksa bir iki tık üst segment mi ram anakart ssd işlemci derken maliyet bana minimumda 1500tl leri görecek gibi bu kullanımda bu süre için değermi ona karar veremesim bi türlüOyun için yapacaksan güncellemeyi yeni nesil toplaman daha mantıklı kardeşim.. ama genel kullanım, az ve düşük ayarda oyunla idare ederim diyorsan düşündüğün güncellemeyi yapman daha iyi olabilir.. oyunlarda FX 6100 ile FX 8300 arasında sadece 5 - 6 fps fark edeceğini de belirteyim.. yani boşa para vermiş gibi olacaksın.. seçim senin..
-
Fps ile ilgili pekte şikayetim olduğunu söyleyemem alıştık artık heralde aslına bakarsan tek derdim oyunların minimum gereksinim için artıl fx8 bandına çıkmış olması bu yüzden düşük maliyetli bir upgrade ile 2 çekirdek daha eklemek birde ssd önümüzdeki 1-2 seneyi atlatır diye düşünüyorum yoksa sonuna kadar haklısınız istediğim gibi oyun oynayabilsem tabiki tercih daha yeni nesil ama 1 oyunı bitirmem 2 ayı bile bulabiliyor:) 2 küçük çocuk evlilik iş yogunluğu derken cuma geceleri uyuklayarak oynanan bir kaç saati geçemiyorum ondada ne oynasam diye düşünürken gecenin yarısı bitiyor:):)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X