Şimdi Ara

Sistem Upgrade

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Varolan sistemimi upgrade etmek için fikir danışmaya geldim. Tüm cevaplar için şimdiden teşekkürler...

Şu an kullandığım sistem bu,

Sistem Upgrade

Sistemimi daha güçlü hale getirmek için kafamdan geçenler şunlar,

1- İşlemci - ram ve bir süre sonra da ekran kartı değişimine giderek sistemi güncelleme. Anakartımda DDR2 1066 Mhz desteği var en fazla; işlemci için ise,

http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=3006

Phenom II x4 hatta Phenom II x6 desteği de bulunuyor.

2 - Anakartı da değiştirip ilk etapta anakart - işlemci - ram ve daha sonra ekran kartı güncellemesi yapmak. OC ile uğraşmayacağım için çok güçlü bir kart düşünmüyorum, AM3 DDR3'lü bir kart düşünüyorum mesela FOXCONN A7DA-S gibi..

3- Seçenek ise elimdeki kasayı toptan elden çıkarıp gelecek olan paraya bir miktar ekleme yaparak yepyeni bir sistem kurmak.

Hepsi için f/p oranlarını düşünerek cevap verirseniz sevinirim...

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Up
  • şimdilik 300 lira ile anakart ve rem alabilirsiniz (foxconn 790gx--4gb geil plus ddr3 1333 bellek) 215 lira yapar
    ileri doğruda işlemciyi x4 serisi bir işlemci iler değiştirirsiniz.. oda olmadı 3. seçeneği devreye sokarsınız..
  • Şöyle düşündüm elimden çıkaracağım malzemeleri de nakite ekleyerek alışveriş yapabilirim. İşlemci, ram, anakart gibi...
  • Up!

Nasıl bir yol izlemem hakkında fikir rica ediyorum arkadaşlar...
  • MSI 870A-G54 AMD 870/SB850 AM3 DDR3 2000MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0
    CORSAIR 4GB (2*2GB) XMS3 1600MHz DDR3 CL9 Dual Kit
    SAPPHIRE HD6850 GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon DX11

Şu an vatan indirimiyle 500 TL yapıyor bunlar...Bulldozerleri bekleme amaçlı olarak işlemci almadan bunları alayım diyorum. 450 watt psu yeterli olur sanırım değil mi?
  • Up?!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem Yükseltme
    4 yıl önce açıldı
    Sistem Upgrade
    14 yıl önce açıldı
    SİSTEM YÜKSELTME
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam kolay gelsin...

Bugün bir arkadaşımla da konuştuk senin sistemine benzer biraz daha düşük ama, ram ve ekran kartı alıyım dedi, sonra dedim psu ne şu marka vs. derken Vatan'daki %25 WorldCard kampanyası ile yeni kasa topladık

Senin içinde şu şekilde bir şey öneririm; ram,işlemci,anakart ve vga'yı satmaya bak, sonuçta ileriye dönük bir sistem kuracağın için o anakarta yatırım yapmamış olursun...

F/P ürünlerine bakarsak bugün;

MSI 870A-G54 AM3 DDR3 (Sata 3, Usb 3.0, Raid, X6 cpu ve AM3+ desteği de geliyor)
    AMD Athlon II X4 640 3.0ghz 2mb (X2 ile oyunlarda hem sıkıntı çekersin min. X4 olmalı yada X2 P.II alıp şansını çekirdek açmak ile deneyebilirsin, X2 550/555'ler de açılırsa süper olur 7mb cache'in olur)
    GEIL yada G.Skill 'in 4gb'lık tek modül ramlerini öneririm, yanına +4gb daha alıp 4gb*2 dual 8gb ram yaparsın rahatlıkla, 2*2 + 2*2 yerine daha iyi olur 4gb*2 şekli...
    HD6850 olarak Msi'ın 92mm fanlı soğutuculu modelini öneririm fiyat olarak oldukça düşük 270 TL idi, birde Msi'ın Cyclone Power Edition/OC modlei vardı, 287 TL ancak yok görünüyor bu da güzel seçim olurdu, zira ekran kartı için psu'nun verilerini bilmemiz lazım.

Vatan'daki fiyata göre;

Anakart -- 145 TL
    Cpu -- 160 TL
    Ram -- 90/95 TL
    vga -- 270/290 TL

Bütçe zorlanırsa bir süre X2 cpu ile idare edersin hocam

İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 18 Nisan 2011; 2:27:09 >

• bana mantıklı gelen 3. secenek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Hocam kolay gelsin...

Bugün bir arkadaşımla da konuştuk senin sistemine benzer biraz daha düşük ama, ram ve ekran kartı alıyım dedi, sonra dedim psu ne şu marka vs. derken Vatan'daki %25 WorldCard kampanyası ile yeni kasa topladık

Senin içinde şu şekilde bir şey öneririm; ram,işlemci,anakart ve vga'yı satmaya bak, sonuçta ileriye dönük bir sistem kuracağın için o anakarta yatırım yapmamış olursun...

F/P ürünlerine bakarsak bugün;

MSI 870A-G54 AM3 DDR3 (Sata 3, Usb 3.0, Raid, X6 cpu ve AM3+ desteği de geliyor)
    AMD Athlon II X4 640 3.0ghz 2mb (X2 ile oyunlarda hem sıkıntı çekersin min. X4 olmalı yada X2 P.II alıp şansını çekirdek açmak ile deneyebilirsin, X2 550/555'ler de açılırsa süper olur 7mb cache'in olur)
    GEIL yada G.Skill 'in 4gb'lık tek modül ramlerini öneririm, yanına +4gb daha alıp 4gb*2 dual 8gb ram yaparsın rahatlıkla, 2*2 + 2*2 yerine daha iyi olur 4gb*2 şekli...
    HD6850 olarak Msi'ın 92mm fanlı soğutuculu modelini öneririm fiyat olarak oldukça düşük 270 TL idi, birde Msi'ın Cyclone Power Edition/OC modlei vardı, 287 TL ancak yok görünüyor bu da güzel seçim olurdu, zira ekran kartı için psu'nun verilerini bilmemiz lazım.

Vatan'daki fiyata göre;

Anakart -- 145 TL
    Cpu -- 160 TL
    Ram -- 90/95 TL
    vga -- 270/290 TL

Bütçe zorlanırsa bir süre X2 cpu ile idare edersin hocam

İmla.

Bu mesajı çok sonra görmek kötü oldu. Gerçi ben baktığımda Msi'ın her iki 6850'si de stokta yoktu ama

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.