Arkadaşlar merhaba benim eski bir anakartım var Hiper G31 : şurdan özellikler kısmandan bakabilirsiniz İşlemci : Pentium Dual Core E5200 Ekran Kartı : 9500GT 512MB Ram : 800 MHZ 3GB PSU : 350wat Şimdi ben işlemci olarak Q9300 almayı düşünüyorum.Ekran kartı ya r5 220 olabilir ya da 750 ti falan veya gt710 2GB modelleri bu arada rami 4 yaparım psu zaten yeterli sadece tek korkum alırım parçaları sistem çalışmaz ama bir sorun olmaz gibi bide sizden görüş alayım 775 pin işlemci anakartta 775 pin olmaz bir sorun diye düşünüyorum ekran kartı zaten uyar Pci Express x16 Slotu var. |
Sistem Yükseltme
-
-
2-3 ay önce benzer sistem değişikliğini arkadaşıma yaptık, Gigabyte G41 çipsetti sanırım Lga775 soket anakarta Q9400 taktık, biosu en son sürümdü güncelleme yapmadan direkt quad core işlemciyi gördü, tek sıkıntı max. 4gb ram takılıyor anakarta, ssd 'de eklendi şuan gayet memnun kullanıyor, işlemciyi takarken dikkat edin anakart pinleri çok hassastır yamulur vs. sıkıntı olur.
Ekleme: anakartı şimdi hatırladım GA-G41M-ES2L modeli idi.
Bu arada, Gigabyte'ın GA-G31M-ES2L çipsetli modeli Quad Core destekliyor, sizin çipsette aynı ama işlemciyi almadan önce denemek lazım G.Gidiyor vb. yerden ürün onaylı sipariş verin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 4 Şubat 2021; 17:8:7 > -
Anakartın hakkında detaylı teknik bilgi yok nette.. marka olarak adı bile geçmiyor yabancı kaynaklarda.. bu yüzden büyük ihtimalle Q9300 ve üzeri işlemcileri desteklemiyor bana göre.. Q6600 ve 6700 görünüyor destek olarak.. iyice araştırmadan alma sakın..
-
Anakartınız maalesef oldukça eski ve döneminde dahi bios güncellemesi alan bir kart olduğunu düşünmüyorum 9300 9400 gibi ürünleri sisteminde kullanmak için bios güncellemesi şart destek neredeyse yok sizin için sıkıntı olur tavsiyem q6600 alıp geçmeniz e5200 den sonra iyi gelecektir.
-
ucuz bir anakart önerirmisiniz
-
quote:
Orijinalden alıntı: Utkudem59ucuz bir anakart önerirmisiniz
-
bu anakart en fazla kaç gb ram destekliyor 4 mü 8mi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Utkudem59bu anakart en fazla kaç gb ram destekliyor 4 mü 8mi
Senin elindeki kart yanlış bilmiyorsam 4 GB max. olması lazım kardeşim.. benim link verdiğimi soruyorsan o anakart 8 GB destekliyor.. Yalnız şöyle bir sıkıntı var.. anakartta 2 RAM slotu mevcut.. yani 8 GB takmak için 2 x 4 şeklinde yapmak zorundasın.. yani 2 tane 4 GB tek modül RAM alman lazım.. o da pek yok piyasada.. bulsan da pahalı.. bilgin olsun..
-
evet piyasaya baktım 2 x 4 yok neredeyse
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X