Merhabalar, Şu anki sistemim; Asus H510M-E anakart 2x16GB 3200MHZ Gskill ddr4 ram i5 11400F işlemci 240mm Sıvı Soğutma RTX 3060 Twin Edge 12GB ekran kartı 1tb m2 ssd 750w 80+ PSU Şimdi bu şekilde idare ediyordum fakat artık 2k çözünürlüklü monitörlere geçince de eksik kalmaya başladığını hissediyorum. Sadece işlemci ve ekran kartını yükselteyim diyorum. RX 7700XT ve Ryzen 9 5900x yapmak istiyorum. Bence güçlü parçalar, fakat sistemin geri kalanı sorun yaratır mı sizce? Yani illa DDR5 ram'e geçmeme gerek var mı? Anakart değiştirmeme gerek var mı? En azından hepsini aynı anda yapmama gerek var mı? |
Sistem Yükseltme Önerisi
-
-
10-11. Nesil işlemci hariç neye geçerseniz geçin anakart da değişecek. Hepsini tek seferde değiştiremeyecekseniz peyderpey bakarsınız.
Ekran kartına olarak buna bakabilirsiniz, 2. El alabilirseniz RX 6800(xt) - Rtx 3080 de bakılabilir.
19bin
https://www.incehesap.com/powercolor-hellhound-rx-7800xt-16gb-gddr6-256bit-dx12-gaming-ekran-karti-fiyati-65879/
11400f belki biraz limitler ama oynanmayacak kadar kötü olacağını sanmıyorum. Kart değişimi sonrası temiz sürücü kurulumu yaparsınız. Özellikle Nvidia <-> AMD geçişlerinde şart.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 29 Ağustos 2024; 14:32:18 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
RX 7700XT ve yanına Ryzen 5600 ,ucuzda bi anakrt atarsanız 2K da sizi bayağı etkiler ve epey şey değişir,mevcut duruma göre.
Sakın 5900X e o paraları vermeyin Bi de yanına pahalı bi anakrt ister ayrıca.Ayrıca 5600 ile de aralrında yandım aman bi fark da yok.
-
Attığınız ekran kartı 7800xt iyiymiş aslında buna da bakayım, ama her türlü galiba anakart dahil bir değişime gitmem gerekecek :/
-
5900X'i seçme sebebim içerisinde 7700XT olan hemen hemen tüm hazır sistemlerde bu işlemci kullanılmış herkes çok övüyordu, dedim ki belli ki bu anakart ile bu işlemci baya uyumlu, dediğiniz gibiyse ona da bakayım, anakart için de tavsiyeniz varsa seve seve dinlerim
-
Hocam önce ekran kartını elden çıkarıp 7700xt civarı bir kart ile deneyin. 2kda sorunsuz kullanabileceğinizi düşünüyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X