Şimdi Ara

Sistem yükseltme önerisi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Anakart: H81-Plus

İşlemci: i7- 4790K

Ekran kartı: Sapphire Rx 6600

Ram: Ddr3 16gb 1600mhz

Psu: Asus rog strix 650W Gold

Bilgisayarı oyun haricinde kullanmıyorum, hikaye tarzı ve fps türleri oynuyorum. İlk olarak işlemci, ddr5 anakart ve ram alıp bir sene içerisinde de rtx 4070 dengi veya üzeri bir ekran kartı alacağım. İşlemci olarak ryzen5 7600x veya i5 13600k düşünüyorum hangisini önerirsiniz yardımlarınızı bekliyorum.

• bütçeniz nedir onuda yazsaydiniz

• Sakın, 7600X ama. Düz 7600 ler var .RTX 4070 gibi bi bi e.kartında,X takısı olan 7600X ile, bi -iki fps ya oynar ya oynamaz. Bu işlemciler düşük watt tüketimine göre dizayn edildiler. Bu nedenle asla ısınmıyorlar. AMD ,X serisini fazla ısındığı için soğutucusuz satıyor ..Yani kendin ayrıca 240 veya 360 mm sıvı soğutucu alacaksın,mecburen O da, bi çuval para.

Ama bu düz serileri ,wraith stok soğutucu ile beraber satacak kadar kendine güveniyor,sıcaklık konusunda.

Yani uzun lafın kısası; alacağın işlemci Ryzen, ama düz Ryzen olsun.Sistem yükseltme önerisi. 

• asko56 kullanıcısına yanıt

Ekran kartını daha sonraya bıraktım maliyetten dolayı. Şuan işlemci anakart ram ve işlemci için sıvı soğutma gerekirse toplam ortalama 18000 tl civarı gibi harcama yapabilirim.

• muroekc M kullanıcısına yanıt
    Sistem yükseltme önerisi.sinerji.gen.tr
    AMD Ryzen 7 7700 3.80 Ghz 8 Çekirdek 40MB AM5 5nm İşlemci
    https://www.sinerji.gen.tr/amd-ryzen-7-7700-380-ghz-8-cekirdek-40mb-am5-5nm-islemci-p-44995

7736 tl

MSI Pro B650M-A WiFi 6400mhz(OC) M.2 AM5 DDR5 mATX Anakart
    https://www.sinerji.gen.tr/msi-pro-b650m-a-wifi-6400mhz-oc-m2-am5-ddr5-matx-anakart-p-44112

5253

Corsair 32GB(2X16) Vengeance 5200mhz CL40 DDR5 AMD EXPO Ram (CMK32GX5M2B5200Z40)
    https://www.sinerji.gen.tr/corsair-32gb-2x16-vengeance-5200mhz-cl40-ddr5-amd-expo-ram-cmk32gx5m2b5200z40-p-44174

2923

bu 3 parça 16 bin tl tutmaktadır

• 1440p ve üzeri bir çözünürlükte oynayacaksanız bence B550 anakart ve Ryzen 5600 tercih etmeniz daha mantıklı olur. Bu şekilde yukarda önerilen sistemden 8700 lira daha ucuza mal edebiliyorsunuz. Yarısından daha ucuza alınacak bir sistem yine de memnun eder diye düşünüyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • vjdrsjejv kullanıcısına yanıt

b550 ye takacagı son işlemci olur ilerisi yok am4 e işlemci destegi bitti am5 ve ddr5 de devam edicek firma ryzen 7000 den ryzen 11000 serisine kadar bu anakart ile devam edilicek sonuçta fazla verdigi para nın hiçbir önemi yok ddr4 e yatırım yapılmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 5 Şubat 2023; 16:25:22 >
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Yalnız şu noktayı kaçırıyorsunuz, şu an kaybedeceği performans pek olmayacağı için ucuza alıp birkaç sene kullanıp sonrasında işlemci ram anakart birlikte satıp daha ucuz fiyattan daha güçlü olacak 8000 veya 9000 serisine de geçebilir.
    İlerde satarım diye düşünüp 32 gb yerine 16 gb ram alsa 1000 lira daha indirimle 9700 lira daha ucuza topluyor sistemi ki performansına kıyasla çok iyi.
    Açıkçası ben olsam böyle yaparım.

Asıl siz türkiyede yaşıdıgınızı unutuyorsunuz ilerde enflasyonun dolar kurunun ve alım gücünün ne olucagını biliyormuzunuz bana net bir şekilde hiçbir ürüne zam gelmeyeceginin garantisini verebilirmisiniz

ankartını ve işlemcisini ve ramini satsa belki lerde sadece ankartı alabilicek şimdi alabiliyorsa alsın kafasındayım

16 gb ram ilerisi için yetersiz artık 3a oyunlarda bile 13 gb ram tüketimi görülüyor yüksek ayarlarda ileri dönük 32 şart adamın bütçesi yeterli

• Peki r7 7700 yerine r5 7600 nasıl olur maliyetten kısmak adına, arada 2 bin lira fark oluyor yaklaşık

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

kardeşim senin 18 bin bütçen yokmu ben sana söyledigim parçalar 16 bin tutyor ve tavsiye ettigim işlemcinin içinden çok güzel bir sogutucu da çıkıyor amd o konuda iyi baya

Yukarda size zaten düz 7600 alın demiştim Aşağıda RTX 4090 gibi muazzam bi kart ile 10 oyun ortalama fps leri var 7600 işlemcisi, 221 fps, 7700 işlemcisi,229 fps almış Aradaki fark çok cüzi,yani .RTX 4070 de bu fark ,daha da iyice azalır/kapanır.

Anakartı biraz sağlam tutun. O daha mantıklı. 2025 e kadar AMD, bu anakartlara işlemci desteği verecek. Gerekirse ve isterseniz,ilerde çıkacak olan ( bu işlemcilerden çok daha güçlü)bi işlemci ile sisteminizi upgrade yaparsınız. Makinanızın ömrü uzarda ,uzar.Tadından yenmez.

Resme tıklayın,netleşir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 5 Şubat 2023; 21:53:33 >

Şu aşko arkadaşı dinlemeyin hocam, illa para harcatacak size. Bütçem şu dediğiniz için size o parayı harcamak zorundaymışsınız gibi konuşan kimseyi dinlemeyin.

Warzone 2 de sürekli fps drop yaşıyorum işlemci kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bu işlemcide sıkıntı yaşar mıyım peki

5600 canavar gibi bir işlemci hocam tabii ki de sorun yaşamazsınız

• İncehesap’ta amd bundle kampanyası vardı işlemci ve anakart 10.000 TL ye geldi.

ryzen 5 7600

Msı pro b650p anakart

Ram ise biraz ucuza kaçmak için 16 gb aldım umarım pişman olmam ram ise şu

kingston 8x2 Gb 6000 mhz CL36

Daha sonradan anakart değiştirmeden işlemci yükseltebilirim diye düşündüğüm için amd tercih ettim . Sadece ram konusu aklıma takıldı ileride linkteki aynı ramden alıp ram leri dörtlesem 32 gb şeklimde bir problem yaşar mıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muroekc -- 21 Mart 2023; 22:54:50 >

• Gayet cillop bi ikili olmuş Hayrını görün.

Aynı ramlar olmak şartı ile 4 ram takılır. Hiç bi sorun olmaz .Ama ilerde aynısını zor bulabilirsiniz.

• Yalnız ekran kartını değiştirmekten vazgeçtim. Gerçekten işlemciden sonra cillop gibi oldu rx 6600 bile warzone 2 de performansı çok iyi oyun akıcı oldu bayağı. Fakat ram konusu mhz Expo yu açmama rağmen 4800 mhz i geçmiyor sebebi ne olabilir

• Tabi işlemci çok farkettirmiş. Ramlerin EXPO özellği varmıydı.

• Expo özellği var hocam biosdan ayar yaptığım zaman Windows açılmıyor temiz bir format atmak lazım formatlamadım bile Windows’u anakartı değiştirdikten sonra :))

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.