Şimdi Ara

Sistem yükseltme önerisi. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Anakrt değişiminden sonra format şart. Yoksa stabilite olmaz zaten.Hatta bazı makinalarda sistem bile açılmayabilir.

• Boot sorunu formattan sonra da devam ediyor bazen hiç açılmıyor. Kapatıp tekrar başlatıyorum. Bilgisayarı yeniden başlattığımda da bazen başlamıyor Windows. Am5 sistem kuracak arkadaşlara tavsiyem yaklaşmayın bir çok kişiden aynı şikayeti gördüm.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • muroekc M kullanıcısına yanıt

Bios sürümü kaç anakartın.Eski ise,güncelleme gerekebilir.

• Evet güncel ama düzelmedi sorun maalesef :(

En son bios beta . Bi öncekini deneyin.Ramlerin 1-3 mü 2-4 mü olduğuna kitapçığından baktınız mı Olmazsa ramleri değiştirin Soketleri yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 26 Mart 2023; 1:50:52 >
  • ramlar 2-4 biosu bir öncekine ayarlıcam yarın tekrar dönüş yaparım .

• Düzelen birşey olmadı maalesef PC hareketsiz kaldığında görüntü gidiyor gelmiyor. PC yi açarken görüntü gelene kadar Reset atıyorum

• İşlemci montajında bi sorun olmasın . Eğer müsaitsen, işlemciyi söküp bi daha taksan. Anakrtın pinlerini de kontrol ediver.

• Çok anlamadığım için resim ekledim yardımcımcı olursanız sevinirim

Sistem yükseltme önerisi.

• Şu ekranda beklerken kendi kendine görüntü gidiyor gelmiyor şunu farkettim şimdi hdmı kablosunu çıkarıp anakart tarafına takınca görüntü geliyor. Ama ekran kartımda problem olduğunu düşünmüyorum daha önceden yoktu çünkü bu sorun acaba ekran kartı slotuyla alakalı mı slotunu değiştirsem işe yarar mı

İşlemcide dahili e.kartı var Senin RX 6600 ü söküp anakrttan ekran çıkışı alarak deneyebilirsin.

• O şekilde görüntü geliyor zaten. Anlamadığım ekran kartımı bazen görmüyor sistem güç kaybı olduğu durumlarda beklerken açılışta vs. Yeniden başlatana kadar da gelmiyor ekran kartı.

• O zaman ya ramlerde veya anakrtta donanımsal bi sorun var gibi. Ramleri memtest ile bi test edin.Veya windowsun ram programı da vardı.

google ya, ,windows ile ram test derseniz,çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 27 Mart 2023; 14:44:57 >
  • Güç planlarında değişiklik yaptıktan sonra bahsettiğim sorun çözüldü. Güç ayarlarını performansa çektim. Tasarruf modunda da bir ayarı kapadım. Fakat aklımı kurcalayan bu şekilde olsa bile anakartta bir problem olma olasığı çok yüksek değil mi değişim için talepte bulunmalı mıyım? Önceden bu ayarları hiç değiştirmeme rağmen böyle bir problem yaşamıyordum. Ram konusunda da aldığım ramler yukarıda link paylaştım, Msı sitesinde destekli ramler listesinde yok. Ram konusunda da söylediğiniz testi yapıp sizlerle paylaşayım. Eğer ileride başım ağrıyacaksa şuan imkanım varken iademi yapayım diyorum.

değiştirdiğim ayarlar şunlar

• Ram testi de bu anladığım kadarıyla bir problem yok

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.