Şimdi Ara

Düşük obp ile ilk 300 yapılır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

• Hic sanmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 90 falansa zorlayarak yapabilirsin, ama 90 aşağısı çok zor

• Hamda 1 olsanız bile geçen sene 400 luge filan atıyor 75 obp, tabi daha doğru düzgün bir sınav yaparlarsa obp bu kadar etkili olmaz. Mesela 2019da ise 150 civarı olması lazım aynı durumun. Yani bilemeyiz, sınavı görmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 27 Aralık 2020; 12:2:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük hedefleriniz yoksa, iyi bir üniversitede okuyamayacaksanız. Kendinizi hiç yormayın arkadaşlar. İşsizler ordusuna katılırsınız. İtü, Odtü, Boğaziçi vs. gibi üniversitelerde okuyanlar zaten sizden önde başlıyor. Yanlış anlamayın bunu sizi yermek için falan söylemiyorum. Bu öğrencilerin çoğunun düzenli çalışma alışkanlıkları var. Daha adam 1. sınıf yapmak istediklerini şimdiden planlıyor. Kaçınızın hayatında böyle bir plan var. ha devlet plan mı yaptırıyor diye suçlamayın. Şöyle ifade edeyim. Ben Başkent üniversitesinde hocayım ve birçok öğrenci ile konuşma imkanımız oluyor. Dolayısıyla başarılı olan ve burslu kazanan öğrencilerin en büyük özellikleri yapacaklarını planlıyorlar. Çok iyi çalışıyorlar. Mezun olup canınız sıkılacağına bir işe odaklanın derim.

• fullersen belki

• Fullersen neden olmasın ama zor. Okul puanının sınava dahil edilmesi bana kalırsa saçmalık. Aynı sınavda girip aynı soruları çözüyorsunuz; ama aynı okul ve hocaların elinden geçmiyorsunuz. Okul puanı bir kıstas olmamalı ama siz buna kafa takmayın. Yapabildiğinin en iyisini yap.

• sayısalda 75 obp ile ilk 300'de kalmak istiyorsan 2019'da 115-80 yapman gerekiyormuş. hamda ilk 20, yerleştirmede 300 civarı geliyor.

ama 2020'de aynı netleri yaparsan hamda ilk 50 gelmesine rağmen yerleştirmede 850-1000 falan geliyor.

yani sınav 2020 gibi kolay olmazsa , sıralamalar 2018-2019 gibi gelse bile ilk 300'de kalman için 115-80 altına inmemelisin. ayt yanlışı yapma hakkın yok gibi bir şey. hamda ilk 30'a girersen ilk 300de kalabilirsin, sınav kolay gelirse 1. olsan bile kalamayabilirsin de. maalesef bu böyle, obp etkisi keşke azalsa. herkesin obp'si 99-100 olmuş. 96 obp bile ilk 100'de geri atıyor, saçmalık.

• Mümkün.
  • Hadi ya. Düşüncelerini merak ettim. Biraz açarsan sevinirim :)
  • 75 obp ile fullersen her iki sınavı da girersin.
    80 obp ile
    117.5tyt 80ayt
    85 ile
    115tyt 80ayt
    90 ile
    112.5 tyt 80ayt
    95ile
    107.5 tyt 80ayt
    116.25 tyt 77.5ayt de olur.
    Az önce değerlendirme raporundan baktım. Bu netler 547p getirmiş. Yani min 297.oluyorsun bu netlerle..

Ama ne kadar zor olduğu ortada hocam :))

95obp 113.75tyt 78.75ayt de yine ilk 300e sokar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lasse-Matberg -- 27 Aralık 2020; 21:51:33 >
  • Anladım hocam anladım. Mesajınıza sağlık
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.