< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nagodtumu -- 9 Eylül 2013; 15:23:32 > |
Duvar İçi Ethernet ve Telefon Kablosu
-
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: TuRkiShCowboy
http://forum.donanimhaber.com/m_50830976/tm.htm
Teşekkürler. Aramıştım ama bulamamıştım. Sanırım 10 Mbit'ten fazla bağlantı alamıyoruz. O zaman çok da mantıklı değil çünkü 20 mbit fiber var. En iyisi bir başka kabloyla CAT5 döşemek. -
quote:
Orijinalden alıntı: nagodtumu
quote:
Teşekkürler. Aramıştım ama bulamamıştım. Sanırım 10 Mbit'ten fazla bağlantı alamıyoruz. O zaman çok da mantıklı değil çünkü 20 mbit fiber var. En iyisi bir başka kabloyla CAT5 döşemek.
Bütçeniz eleverirse O kablonun yanına Cat6 çektirin. İlerde 1000 MB Fiber kullanmak isterseniz CAT-5 ile sıkıntı yaşayabilirsiniz.
-
quote:
quote:
Teşekkürler. Aramıştım ama bulamamıştım. Sanırım 10 Mbit'ten fazla bağlantı alamıyoruz. O zaman çok da mantıklı değil çünkü 20 mbit fiber var. En iyisi bir başka kabloyla CAT5 döşemek.
Oradaki bilgideki hatayı düzelteyim.
4 tane kablo ile 100MBit/s bağlantı sağlayabilirsin. 1000MBit/s için 8 tele de ihtiyacın var. Benim çalışma odamla salon arasına ikinci hattı çekene kadar telefon ve ethernet aynı cat5 kablo ile beraber gayet güzel bir şekilde çalışıyordu. Boşuna CAT6 kabloya para vermenize gerek yok bu arada. Kaliteli bir CAT5E kablo ile ev içinde 1000MBit/s bağlantı sağlanabiliyor. Uzun mesafelerde CAT6 kullanmak gerekiyor. Ev içinde de o kadar uzun mesafeler olacağını sanmıyorum. Uzundan kastım 50-60 metreler bu arada.
-
quote:
Orijinalden alıntı: aeronicsquote:
quote:
4 tane kablo ile 100MBit/s bağlantı sağlayabilirsin. 1000MBit/s için 8 tele de ihtiyacın var. Benim çalışma odamla salon arasına ikinci hattı çekene kadar telefon ve ethernet aynı cat5 kablo ile beraber gayet güzel bir şekilde çalışıyordu. Boşuna CAT6 kabloya para vermenize gerek yok bu arada. Kaliteli bir CAT5E kablo ile ev içinde 1000MBit/s bağlantı sağlanabiliyor. Uzun mesafelerde CAT6 kullanmak gerekiyor. Ev içinde de o kadar uzun mesafeler olacağını sanmıyorum. Uzundan kastım 50-60 metreler bu arada.
Alıntıları Gösterquote:
Teşekkürler. Mesafe fazla değil o zaman cat5e kablo yeterli olabilir. Ekstra kablo kullanmasam resimlere göre 6 uçtan hangi renkleri duvar içi Cat5 modülüne takmam gerekir?
Bir de şunları mı yapmam lazım:
- çalışma odasında modül bağlantılarını yap.
- ayakkabılıkta (kabloların birleştiği yer) salondan gelen kabloyla çalışma odasından gelen kablonun uçlarını siyah bantla birleştir.
- salonda modül bağlantılarını yap.
- salondaki duvar ethernetine modemden kablo tak.
- çalışma odasındaki duvar ethernetine masaüstüne giden ethernet kablo tak.
Eğer bu aşamalarla ev networkunde yaklaşık 70-80 mbit hız alabilirsem benim için yeterli olur.
-
Oyun gezerde konusu ve yapımı var araştırquote:
Orijinalden alıntı: nagodtumuquote:
Teşekkürler. Mesafe fazla değil o zaman cat5e kablo yeterli olabilir. Ekstra kablo kullanmasam resimlere göre 6 uçtan hangi renkleri duvar içi Cat5 modülüne takmam gerekir?
- ayakkabılıkta (kabloların birleştiği yer) salondan gelen kabloyla çalışma odasından gelen kablonun uçlarını siyah bantla birleştir.
Eğer bu aşamalarla ev networkunde yaklaşık 70-80 mbit hız alabilirsem benim için yeterli olur.
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: Webperfect
Oyun gezerde konusu ve yapımı var araştır
Hangi konu? Birkaç arama yaptım ama birşey bulamadım. -
quote:
quote:
Cat5E kablo CAT6 kabloya göre daha esnektir. Eğer çok dandik bir kablo değilse gigabit etherneti switchiniz de destekliyorsa rahatlıkla sağlar. Tabii bunu yapabilmesi için 8 damarın da kullanılması gerekiyor. Ethernet kablosunu bantla birleştirmek kısa vadede sonuç vermesine rağmen gerek sinyal kalitesi gereksede zamanla oksitlenme nedeniyle başınızı ağrıtabilir. Taşınan şey data olduğu zaman bağlantı soketi kullanmak daha sağlıklı olacaktır.
Benim tavsiyem madem evinizde bu altyapı var. Ayakkabılığa bir switch bağlayın ve tüm odalara ethernet bağlantısı kurun.
-
quote:
Orijinalden alıntı: aeronicsquote:
quote:
Cat5E kablo CAT6 kabloya göre daha esnektir. Eğer çok dandik bir kablo değilse gigabit etherneti switchiniz de destekliyorsa rahatlıkla sağlar. Tabii bunu yapabilmesi için 8 damarın da kullanılması gerekiyor. Ethernet kablosunu bantla birleştirmek kısa vadede sonuç vermesine rağmen gerek sinyal kalitesi gereksede zamanla oksitlenme nedeniyle başınızı ağrıtabilir. Taşınan şey data olduğu zaman bağlantı soketi kullanmak daha sağlıklı olacaktır.
Benim tavsiyem madem evinizde bu altyapı var. Ayakkabılığa bir switch bağlayın ve tüm odalara ethernet bağlantısı kurun.
Alıntıları Gösterquote:
Eyvallah ama bütün ev için gereksiz masraf olur gibi geliyor bana. İleride ne tip teknolojilerin çıkacağını bilemeyiz. Şu anda salonla çalışma odasında yeterli olur ethernet bağlantısı. Diğer cihazlar (cep tel, tablet) WIFI ile bağlandığı için sıkıntı yok. O zaman Ulus'taki Konya Sokak'a gideyim 2 tane CAT5 modül, 1 tane bağlantı soketi (?) alayım yeterli olur sanırım.
-
O zman ihtiyacınız olanlar
1 adet RJ45 birleştirici
2 adet RJ45 Jack
2 adet RJ45 modül
Bir de jackları kabloya çakacak olan penseye ihtiyacınız olacaktır.
RJ45 birleştirici böyle birşey. Fiyatı da 1 TL civarındadır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeronics -- 12 Eylül 2013; 12:49:29 > -
-
quote:
Bilgiler için teşekkürler.
Bugün malzemeleri aldım.
Merak ettiğim bir konu da 8 uçtan 6'sı boşta. Bu 6 ucu da takacak mıyım yoksa 4'ünü takmam yeterli mi.
Ayrıca alttaki resme göre belli bir sıraya göre mi takmam gerekiyor yoksa her iki ucu da aynı olursa ne renk olursa olsun fark etmez mi?
Elektrikçinin hangi telleri kullandığını bilmediğimden kablo renklerini söyleyemiyeceğim. Kablo renkleri aslında çok da önemkli değil sizin durumunuzda. Mümkünse kablo rengi ile soketteki renkleri aynı yapın ama elektrikçi telefon için o teli kullandıysa diğer taraflarda da aynı teli kullanmanız lazım.
Soketteki Turuncu-Beyaz, Turuncu, Yeşil-Beyaz, Yeşil i kullanmanız yeterli 100 MBit/s bağlantı için.
-
Başta aeronics olmak üzere yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler.
Modülleri sorunsuz bağladım. Renk kodlarını aynen yazdığın gibi bağladım.
RJ45 birleştirici ve soketleri 2-3 saat debelenmeme rağmen bağlayamadım, çünkü elektrikçi çok az bir kablo ucu bırakmış ve bir türlü aldığım penseyle uçları oturtamadım. Şimdilik renkleri direkt birbirine bağladım.
Aldığım değerler şunlar ve şimdilik gayet yeterli.
Ama network adaptörü gigabit olmasına rağmen hız 10.0 Mbps görünüyor (Local Area Network Status kısmında)
-
quote:
Başta aeronics olmak üzere yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler.
Modülleri sorunsuz bağladım. Renk kodlarını aynen yazdığın gibi bağladım.
RJ45 birleştirici ve soketleri 2-3 saat debelenmeme rağmen bağlayamadım, çünkü elektrikçi çok az bir kablo ucu bırakmış ve bir türlü aldığım penseyle uçları oturtamadım. Şimdilik renkleri direkt birbirine bağladım.
Aldığım değerler şunlar ve şimdilik gayet yeterli.
Ama network adaptörü gigabit olmasına rağmen hız 10.0 Mbps görünüyor (Local Area Network Status kısmında)
4 tel ile 100Mbit bağlanabilirsin. Gigabit için 8 tele de ihtiyaç var ne yazık ki.
-
Evet ama adaptör durum bilgilerinde 10 Mbit yazıyordu (yani orada da 100 mbit yazması lazım diye düşündüm). Hız testi 13.25 çıktığına göre sanırım onu önemsememek lazım. -
quote:
Evet ama adaptör durum bilgilerinde 10 Mbit yazıyordu (yani orada da 100 mbit yazması lazım diye düşündüm). Hız testi 13.25 çıktığına göre sanırım onu önemsememek lazım.
Normalde 100 yazması lazım. Ancak tesisatta kullanılan kablonun kalitesi ve kullanılan cihazlarda bu konuda belirleyicidir. Telleri birbirine bağlamanız bile etkiliyici bir faktördür ki şahsi görüşüm tellerin bibirine bağlanmasından dolayı hız düşümü oluyor. -
Evet amahttp://labs.cexx.org/dongle.htm adresindeki yazılanlara göre bu tip bağlama "10Mb/sec Ethernet"e (10/BASE-T) izin veriyor. Sanırım bu da üst limit.
http://tr.wikipedia.org/wiki/10BASE-T
Bir dehttp://pinouts.ru/NetworkCables/ethernet_10_100_1000_pinout.shtml adresinde 100 mbit için 4-5-7-8 no'lu uçların bağlanması gerektiği gibi birşey okudum. Biz 1-2-3-6 uçlarını bağlamıştık. Bundan olabilir mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nagodtumu -- 16 Eylül 2013; 10:43:31 >
-
Elimde dediğim şekilde yapılmış olan kablo ile 100MBit/s'lik bağlantı kurdum. Kablo kalitesi önemli bu konularda. Bir keresinde elime geçen 40 cm boyunda bir kablo ile gigabit bağlantı kuramamıştım 8 teli de bağlı olmasına rağmen. Sonra anladım ki kablo dandikmiş. Doğal olarak fiyatı da ucuz. Kimi elektrikçiler aslen çoklu telefon çekilmesi için yapılmış kabloları ethernette de kullanıyorlar. 100MBit/s görsende pratikte performans alamıyorsun. -
Hortlatayım bari
Bizim her odaya telefon hattı çekilmiş. Ben modemi oturma odasına takıp, kendi odamdaki RJ11 telefon girişini RJ45 ethernet girişine çevirerek interneti kablolu şekilde kullanmak istiyorum. Aynı şeyi elektrikçiye söyledim ama olmaz dedi. Burada yapanları gördüm, neden olmasın dedim ve sizlere danışmaya karar verdim.
Yapmam gereken sadece telefon hattını açıp içindeki 5 kabloyu(kaç kablo vardı unuttum ama rj45 için 4 tane gerekli biliyorum) çıkarıp sıralama farketmeksizin herhangi bir ethernet kablosunu çakmak mı?
Başka yapmam gereken bir şey var mı? Şuan deneyemiyorum, modem sipariş ettim o gelecek yarın, öbürgün. Fikir sahibi olup yapılacakları öğrenmek istiyorum. İyi günler.
edit: aslında az çok fikir sahibi oldumda. Elektrikçi kafamı karıştırdı. Birde sizin dediğiniz ayakkabı kutusundaki işlemi anlayamadım, gerek var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dıptıs1907 -- 15 Şubat 2021; 20:20:6 >
Benzer içerikler
- am radyo frekansları
- rgb led kumanda resetleme
- 12 volt 7 amper akü kaç saatte şarj olur
- bass kabin litre hesaplama programı
- audio diafon zil sesi az çıkıyor
- lehim nasıl yapılır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X