Şimdi Ara

Telsiz Telefon ve ADSL Bağlantı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
8.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ADSL bağlantısında son günlerde yaşadığım sorunlara karşılık TTnet'den aldığım cevap karşısında şaşkınlığımı gizleyemedim. Olası sorunun evde aynı hattı paylaşan Telsiz (Dect) telefondan kaynaklanabileceği şeklindeydi. Telefonu devre dışı bıraktığımda internet bağlantısında bir sorunla karşılaşmadım(en azından şimdilik). Bu noktada kafama takılan soru: Uzun süredir kullanılan telsiz telefon neden böyle bir ( ki varsa) aksaklığa neden olmadı da şimdi böyle bir sorunla karşılaşıldı. Bu konuda bilgisi olanların paylaşımlarını bekliyorum. Teşekkürler...

• eğer interneti kablosuz modemle kullanıyorsan ve telsiz telefonun yanındaysa kanalları çakışır bunu önlemek için kablosuz modemin kanalını 11den 6 veya 1-2 olarak ayarlamalı.
  • Modemdeki parametrelerdenmi anladın telefon çıktığında daha iyi bağlantı olduğunu yoksa öylemi hissettin? Bendede telsiz var takıp çıkartıp denedim değişiklik olmadı.
  • hem kablosuz hem de kablolu modemle denedim. Sorun devam ediyor. Telsiz telefonun kanal ayarlarıyla çakışma olabilir mi?
    Telefonun kanal ayarını değiştirmekle sorun çözülebilir mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: dallabona

hem kablosuz hem de kablolu modemle denedim. Sorun devam ediyor. Telsiz telefonun kanal ayarlarıyla çakışma olabilir mi?
    Telefonun kanal ayarını değiştirmekle sorun çözülebilir mi?

ADSL modem öncesi eğer splitter kullanmadı isen sorun yaşaman gayet normal. Çünkü ADSL frekansı 1004 Khz'dir. Telsiz telefon frekansı da ona yakındır. Birbirini etkiler ve sık sık kopma, hız düşmesi gibi sorunla karşılaşırsınız. Özellikle Panasonic Telsiz Telefonlar ADSL'i çok etkilemektedir. Bunu önlemenin en iyi yolu öncelikle ADSL modem öncesi mutlaka splitter takın. Ancak telsiz telefon ile ADSL splitter ve modem arası en az 1 mt olacak şekilde uzaklaştırın.
    Unutmadan splitter öncesi kesinlikle paralel telefon kullanmayın yada illa kullanmanız gerekiyorsa ( Ör. ADSL modem salonda, telefon yatak odasında yada modem sizin odanızda telefon salonda gibi) telefonun kablosuna mutlaka POTS Filtre takın. Tüm sorunlarınız ortadan kalkar.

• aynı sorun laxon marka telsiz telefon alınca bende de ortaya çıktı, telefonu salonda paralel biçimde kurduğumda bağlantı kopması yaşadım splitterdan sonra kurunca çok büyük oranda hız kaybı oldu, acemiwebci POTS Filtre sorunu çözermi? Bi de nerden buluruz bunu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: igby

aynı sorun laxon marka telsiz telefon alınca bende de ortaya çıktı, telefonu salonda paralel biçimde kurduğumda bağlantı kopması yaşadım splitterdan sonra kurunca çok büyük oranda hız kaybı oldu, acemiwebci POTS Filtre sorunu çözermi? Bi de nerden buluruz bunu?

POTS filtreyi kolay kolay temin edemezsiniz, İstanbul'da bile. Ama yapmanın bir kolayı var: bulabildiğiniz kadar kaliteli bir ADSL splitter alınız. ADSL (MODEM) çıkışını bir bantla kapatınız. Salondaki telefon prizinden çıkan kabloyu bu splitter'in LINE IN soketine, Laxon telefonun kablosunu da TEL (PHONE) çıkışına takınız...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: mafaky

quote:

aynı sorun laxon marka telsiz telefon alınca bende de ortaya çıktı, telefonu salonda paralel biçimde kurduğumda bağlantı kopması yaşadım splitterdan sonra kurunca çok büyük oranda hız kaybı oldu, acemiwebci POTS Filtre sorunu çözermi? Bi de nerden buluruz bunu?

POTS filtreyi kolay kolay temin edemezsiniz, İstanbul'da bile. Ama yapmanın bir kolayı var: bulabildiğiniz kadar kaliteli bir ADSL splitter alınız. ADSL (MODEM) çıkışını bir bantla kapatınız. Salondaki telefon prizinden çıkan kabloyu bu splitter'in LINE IN soketine, Laxon telefonun kablosunu da TEL (PHONE) çıkışına takınız...

modem'e bağlantıyı nasıl yapıcam peki? Bide her oda da paralel hat var, yani salondaki prize splitter bağlamam ne kadar işe yarar?

• quote:

modem'e bağlantıyı nasıl yapıcam peki? Bide her oda da paralel hat var, yani salondaki prize splitter bağlamam ne kadar işe yarar?

Halen yurt dışındayım; vaktim biraz kısıtlı. Bana, evinizdeki mevcut telefon tesisatını biraz daha açıklıkla anlatırsanız sorunuzun cevabını vermeye çalışacağım. Yani, telefon hattının evinize girişinden itibarenki dağılımı, telefonların konuşlandırılması, tesisatın sıva altı veya üstü olup olmaması, modemin yeri, vs. vs.
  • şimdi dialup olsaydı bağlantı, bu telsiz telefonun bağlantıyı etkilemesi yine mümkün olacaktı. bende hepsi bir metrekarelik bir alan içerisinde ve gayet stabil. sorun yaşamadım mı evet hem de nasıl. usr modemler..
    ama şu an bir tane kullanıyorum, yok böyle bir sorun. bu durumda senin sorunun modem mi, splitter mi yoksa telsiz telefon mu dersek, harici splitter kullan bir kere. ikinci kere modemden chanel ayarlarını farklı farklı dene. hiçbirinden istediğin verimi alamıyorsan ki bu verim için limite %100 stabil bağlantı şartı koyuyorum. bu durumda telefon mu model olarak eski yoksa modem mi? telefon eski modem yeni ise ve stabil bağlantı olmuyorsa bir türlü, modemi değiştir. modem eski telefon yeni ise yine modemi değiştir. yani bu bu kadar basit. MODEM.

• arakadaslar bende bugun 1024 hızda ıneeeertnet baglatırdım ama hız felaket yawas bu msg yı yzabılmek için 10 dk dır urSIOM 1024 OLMASINA RAGMEN MYNET GIBI SITELERI ACMASI ABRTISIZ 5 DK YI BULUO neden acaba ttn net verdıgı modemı kullanıorum ayrıca telefonumuz telsız ama bende kopma olmuo sadece asırı yavaslık var
  • quote:

Orjinalden alıntı: mafaky

quote:

Halen yurt dışındayım; vaktim biraz kısıtlı. Bana, evinizdeki mevcut telefon tesisatını biraz daha açıklıkla anlatırsanız sorunuzun cevabını vermeye çalışacağım. Yani, telefon hattının evinize girişinden itibarenki dağılımı, telefonların konuşlandırılması, tesisatın sıva altı veya üstü olup olmaması, modemin yeri, vs. vs.

kabaca dağılımı çizdim, telefon hattı salondan giriyor, bunun yanında 3 oda da telefon prizleri mevcut bunlar birbirlerine paralel şekilde bağlı, tesisat sıva altı. modem ana girişten farklı bi odada

resim:
    http://img361.imageshack.us/my.php?image=ssspu1.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi igby -- 19 Haziran 2007; 17:24:42 >

• 3 metre var modemle telsiz arasında ama aşırı derecede kopma oluyor. Ben ne yapabilirim?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.