Şimdi Ara

Modem İnternet Bağlantı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bir süredir bozulan modemim yerine ZTE ZXV10 W300 Series TTNET Modemi | DonanımHaber Forum (donanimhaber.com) bu modemi idareten kullanıyorum fakat bir sorunum var. Modem ağa bağlı dsl ve wlan ışığı yanıyor (adsl altyapısında sorun yok bundan eminim) telefon pc farketmeden şifreyi girip ağa bağlanıyorum fakat internete giremiyorum. Bunun çözümünü de deneysel olarak şöyle buldum telefonun veya pc nin wifi yi kapat aç kapat aç bağlanıyorum sürekli 5. 6. bağlanmamda internete girebiliyorum. Sizce bunun nedeni nedir? Modem de veya bağlanan cihazlarda bir ayarın yanlış olması mı yoksa modem mi bozuk? Şimdiden teşekkürler

• Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

Cihaz belli ki fi tarihinden kalma. O yüzden güncel cihazlarla sorun yaşamanız normal diye düşünüyorum. Eski modeminizi kullanırken aynı sorunu yaşamıyorsanız; sorun bağlanan cihazlarda değildir. (tahmin)

En iyisi yeni bir modem almanızı tavsiye ederim. Ama şimdi sırası değil diyorsanız, modemi sıfırlayıp baştan kurmayı ve varsa firmware güncellemesi yapmayı deneyebilirsiniz.

Diğer kontrol edip deneyebileceğiniz şeyler hakkında da şöyle düşünüyorum. Belki bir ihtimal sorun dhcp'de veya wifi ağ adı/şifrelemede olabilir. Cihazlara ip veremiyorsa siz bağlanan cihazlara tek tek elle statik ip atayın belki faydası olur.

• 0ldskool kullanıcısına yanıt

Eski modemi kullanırken bir sorun yoktu hocam. (Kaldı ki eski modemi 10 yıldır kullanıyordum) Cihazlar bağlanmış görünüyor fakat bağlandıktan sonra internet yok diye bildirim düşüyor telefonlarda. Statik ip yi bir deneyeyim olmadı sağolun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aziz istifa -- 13 Aralık 2021; 16:5:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.