Şimdi Ara

TP-Link Wireless Modem - Bağlantı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
117.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba DH. Sorunu kısaca anlatayım. Ben kendi masaüstü pc'mden internete bağlanabiliyorum kabloyla. Orada sorunum yok. Ancak bir laptop ile bağlanmak istediğimde bu modemime, şifreyi doğru yazdığım halde,

"Yöneticiden yanıt alınamadığından bağlanılamadı.." gibi bir hata geliyor ve laptop bağlanamıyor.

MODEL: TP-Link TD-W8901G

Acaba bunun bir erişim ayarları felan mı var?

192.168.1.1 adresindeki iletişim ayarlarından da o kadar anlamıyorum. Bu konuda yardım ederseniz çok seviniri. Teşekkürler şimdiden.

• Şifreyi yazabildiğine göre, modemin SSID bilgisini veriyor ve laptop'undan da bunu görebiliyorsun demektir. Yani kablosuz bir bağlantı mevcut.

Bağlantıyı kuramaman ise büyük ihtimalle ayarlarından kaynaklanıyor. Güvenlik protokülünü doğru seçtiğinden emin misin: WEP / WPA?

192.168.1.1'den modeminin yönetim konsoluna girdiğinde oradaki güvenlik protokülünü incele. WEP ise, laptop'unda da WEP; WPA ise laptopunda da WPA seçmelisin...
  • Doğrulama türüm: WPA-PSK

Laptoptan girdiğimiz seçenek de öyle. Şifreyi de yazıyorum altına. Ancak hata veriyor.

Laptopta 2 türlü seçenek var bu arada: WPA-Kişisel ve WPA-Kuruluş

İkisini de denedik olmadı.

WEP deniyorum ancak, uygun girdiğim halde Yanlış WEP anahtarı değeri uyarısı alıyorum. Örneğin, *12ab yazıyorum wep64 e. Ancak yanlış wep anahtarı değeri diyor

EDİT: Bu arada, parola koymazsam da, "Güvenli olmayan ağ" diyerek bağlanmıyor. Delirecem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fisman -- 27 Haziran 2009; 12:25:51 >
  • Sizdeki sorunun aynısı bende de mevcut.Airtes 205 Modem.Modemi aldığım bilgisayarcı 2-3 saat uğraştı gene olmadı.Bilgisayarcının yapamadığını ben zaten yapamazdım.25 TL'ye USB'den çalışan EVEREST marka WİRELESS alıp takdım.Ben sorunumu böyle çözdüm.Muhtemelen Dizüstü Wireless sorunu vardı.
  • Bende bu sorunu yaşamıştım çözüm olarak uzun uğraşlar sonucunda problemin ana nedeninin pc yeterince wireles sinyali alamadığından ve diğer usb pc wireless'ide yakınında olduğundan sinyal karışması olduğu kanaatine vardım. Modemi evde 2 bilgisayarın orta mesafesine koydum bilgisayarların anında bağlandığını gördüm muhtemelen sinyal zayıflığı ve karışması olabilir...
  • Sinyal bozulması olabilir. Modemin wireless kanalını değiştirin. Benim laptopum wireless kanalı 11 olunca(Standart ayar budur) kesinlikle bağlanmıyo. Ben kanalı 5 yaptım aylardır sorunsuzca kullanıyorum. Sizde bir deneyin...
  • WEP şifre türünü denerseniz belki düzelebilir...
    modemin ayar arayüzünde iken...
    şifre türü veya doğrulama türünü "WEP-64Bits" seçiniz...
    ANAHTAR#1 bölümüne 10 hanelik bir şifre yazınız...
    bu şifrede: tüm rakamlar ile yalnızca "ABCDEF" harflerini yazacaksınız...
    örneğin ABC1234567 şeklinde veya 0xABC1234567 şeklinde yazın, ikisi aynı anlama geliyor..
    kaydederek çıkın..
    kolay gelsin...
  • arkadaslar ben bu sorunu çözdüm. birincisi modemin içinden çıkan türkçe kılavuz eksik. istanbulu datastarı aradım saolsunlar hemen yardımcı oldular.eger dediklerimi düzgün ve sıralı yaparsanız mutlaka kablosuz bağlanabilirsiniz merak etmeyin

ilk önce modemi arkasından resetleyin.reset düğmesini 10 saniye basılı tutun.
    datastar.com.tr ye girin
    destek
    sürücü ve kılavuz
    tp net adsl modem
    8901 kurulum kılavuz

sırayla bunları tıklayın pdf formatında iki dosya çıkacak 2 yazanla yaptım ben. modemin modeli önemli değil hepsiyle oluyor. adımları tek tek izleyin ne yazıtyorsa aynısını yapın kesin çözüm:))

bu arada çok önemli bir not. wireless modem için isim verirken hiç vermediğiniz adı verin. yoksa olmuyor :))

kolay gelsiiin..
  • marhaba. Yeni aldığım TP Link W8951ND modemde bilgisayara kabloyla bağlanırken sorun yaşamazken kablosuz bağlantıda bir süre sonra kopmalar oluyor. Modemi açıp kapadığımda sorun düzeliyor. Sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Normal midir yoksa acaba servise vermek gerekir mi? Birde modem 150 mbps ancak kablosuz ağ bağlantısı durumunda hız 54 mbps olarak görülüyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
  • selamlar airties rt 205 kullanıyordum hiçbir sorunum yoktu.oda garantisini doldurur doldurmaz bozuldu.simdi serviste.umarım bakma ucreti olan 25 tl ye yapıp gonderebilirler.

arkadasım bana tplink modemini verdi.ttnetin verdiklerinden.uzerinde altında version no yazmıyor bende update edemedim.2.0.0 Build 100911 Rel.20512 gibi bir yazılım mevcut.

evde wireles ağa bağlı bir hayatım var.PS3 - 2 wireles telefon - 1 pc laptop - 1 mac laptop - 1- mac desktop ve bunların arasında havadan kurulu network ve air streaming(video muzik vs izlemek için)

sorunum şu :cihazlar wireless i acıp kapatınca (eskiden olduğu gibi ) otomatik ağa katılamıyorlar.bu nedenlede internet var gozukuyor ama çalışmıyor.telefonu uçak moduna alıp yada bu ağı unut diyip nete geri donebiliyorum,laptoplardan mac olanı bağzen 3 saat falan kesilmeden bağlı kalabiliyor bağzende bankacılık işlemimin ortasında kalıyor.bende manuel wifi yi kapatıp açıyorum ve tekrar elle kendi ssıd mi seçip geri nete donebiliyorum.bi PS3 maaşallah sorun cıkarmadan sign in olabiliyor.birde PC miz var o ağa hiç girmeyor.desktop olan ethernetle olan cihazımda bir sorun yok.

Neler denedim: zaten biraz külüstür bir arayuzu olmasına rağmen, ssıd ismini ,şifreleme turlerini değiştirmeyi denedim.

birde soyle bir analiz raporu var dikkatimi cekti:

Ara yüz
    :
    WLAN

İletim İstatistikleri

Tx paketleri sayısı
    7532412
    Rx pakeleri sayısı
    23741745
    Tx Hataları sayısı
    744

Alım İstatistikleri

Rx hataları sayısı
    35490958
    Tx kayıp sayısı
    744
    Rx kayıp sayısı
    35490958

Ethernet ve Adsl sekmelerinde bir hata sayısı bulunmuyor.
    alakalımı alakasızmı pek bu sayılardan anlamıyorum.
    bu sorun elimi kolumu bağlamış durumda.
    hatta bu yazıyı yazarken donmuş kalmış net yine bağlanma aksiyonlarını yapmak zorunda kaldım(ha birde yetmiyor gibi birde browserı da yeniden acmam gerekiyor) yardımlarınızı bekliyroum.

• Bana biri yardımc olsun cd yi takıyorum TP LİNK-WR702N modeli göörmüyo şifreyle girip ip kısmına bile gidemiyorum cd den kuruluşta olmuyo delirdim kırıcam en sonunda delirdim duvardan duvara vurasım var acil yardım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.