Şimdi Ara

TP Link VDSL Modem Ping Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
9.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ttnet fiber internet kullanmaktayım. Eski modemim zyxel in büyük kutu modemlerindendi, modelini hatırlamıyorum ama standart modem boyutundan bi tık büyüktü. Bu modem varken oyun esnasında herhangi bir download yada upload pinge asla etki etmiyordu. Akk geçtikten sonra hız düşümü olsa bile pingi hiçbirşey etkilemiyordu. Şuanki modemim ttnetin verdiği TP Link TD-W9970 model modem. Bu modemde internet hızlıyken bile kablosuz ağdan giren telefonların youtubeda açtıkları herhangi bir video bile ping çıkarıyor. Akk geçtikten sonra zaten aşırı berbat bir hal alıyor. Lol oynuyorum arka planda googledan bir site aratıp girmek bile 66 olan pingi 130a 140 a çıkarıyor. Diğer işlemler eski modemde pinge etki etmezdi. Pingi eskisi gibi etkilenmez hale getirmek için ne yapmam gerekiyor?
    Not: Lan kablosu ile kullanmaktayım.

• Yapay Zekanın Yanıtı

TP-Link VDSL Modem Ping Sorunu: Nedenleri ve Çözümleri

İnternet bağlantınızda yüksek ping ile mi karşılaşıyorsunuz? TP-Link VDSL modeminizde ping sorunu yaşıyorsanız, bu, aşağıdakilerden kaynaklanıyor olabilir:

• Varsayılan Ağ Geçidine Ping At Başarısızlığı: Modeminize "varsayılan ağ geçidine ping at" komutunu gönderdiğinizde, yanıt alamazsanız, bu, modeminizle bilgisayarınız arasındaki bağlantıda bir sorun olduğunu gösterir.
    • Modeme Ping Atma: Modeminize doğrudan ping atarak modeminizin yanıt verip vermediğini test edebilirsiniz. "Modeme ping atma" komutunu kullanarak ping süresini kontrol edin. Yüksek ping süreleri, bağlantı sorunlarına işaret eder.
    • VDSL Ping Düşürme: VDSL pingini düşürmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:
    • Modeminizi yeniden başlatın.
    • İnternet kablosunu kontrol edin ve hasarlı olup olmadığını inceleyin.
    • Modeminizin en son yazılım sürümüne yükseltildiğinden emin olun.
    • Ağınızı aşırı yükleyen arka plan uygulamalarını kapatın.

Bu sorun giderme adımlarını uyguladıktan sonra bile ping sorunu devam ediyorsa, İSS'nize başvurarak destek almanızı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Modemini bilmiyorum ama "Dynamic Line Adjustment (DLA)" ve kararlılık ayarı var ise devre dışı bırakarak dene. Benimde yaşadığım bir sorun faydası konusunda emin değilim..

"Arayüz > Yönetim > DSL Ayarı
    Dynamic Line Adjustment (DLA) > Devre Dışı
    Kararlılık Ayarı (ADSL) > Devre Dışı
    " Başka bir forumda bu tavsiye verilmiş ve DLA kapatınca sorunun çözüldüğünü açıklamış.Bilmen gereken bu ayar snr değerini besliyor kopmalara karşı aklında olsun.

Benim wifi dan kaynaklı bir ping çıktı ..cmd açıp "ping 192.168.1.1 -t" şeklinde modeme ping atar isen sonlandırmak içn ctrl + c 100ms 300ms üzeri ve sıklıkla bu gibi geç yanıt değerleri alıyor isen wifi kaynaklı diyebilirim.

Ping statistics for 192.168.1.1:
    Packets: Sent = 651, Received = 651, Lost = 0 (0% loss),
    Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 0ms, Maximum = 97ms, Average = 2ms

az önceki sonucum biraz iyileşme oldu gibi dota2 de şimdi deneyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakan.Can

Modemini bilmiyorum ama "Dynamic Line Adjustment (DLA)" ve kararlılık ayarı var ise devre dışı bırakarak dene. Benimde yaşadığım bir sorun faydası konusunda emin değilim..

"Arayüz > Yönetim > DSL Ayarı
    Dynamic Line Adjustment (DLA) > Devre Dışı
    Kararlılık Ayarı (ADSL) > Devre Dışı
    " Başka bir forumda bu tavsiye verilmiş ve DLA kapatınca sorunun çözüldüğünü açıklamış.Bilmen gereken bu ayar snr değerini besliyor kopmalara karşı aklında olsun.

Benim wifi dan kaynaklı bir ping çıktı ..cmd açıp "ping 192.168.1.1 -t" şeklinde modeme ping atar isen sonlandırmak içn ctrl + c 100ms 300ms üzeri ve sıklıkla bu gibi geç yanıt değerleri alıyor isen wifi kaynaklı diyebilirim.

Ping statistics for 192.168.1.1:
    Packets: Sent = 651, Received = 651, Lost = 0 (0% loss),
    Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 0ms, Maximum = 97ms, Average = 2ms

az önceki sonucum biraz iyileşme oldu gibi dota2 de şimdi deneyeceğim.

Hocam çok sağol açıklamaların için. Wifi kaynaklı ping problemi olamaz çünkü bilgisayara lan kablosu ile bağlayarak oynamaktayım oyunu. Bahsettiğin DSL ayarları işi biraz karışık benim arayüzde. Şöyle göstereyimTP Link VDSL Modem Ping SorunuTP Link VDSL Modem Ping Sorunu Ben yanlış bir yere girmiş olabilirim ama arayüzde dsle dair başka bi yer bulamadım

• sensationz S kullanıcısına yanıt
    resimlerde gözüme çarpan bir şey yok yabancı kaldığım bir model marka elim mutka değmiştir ama hatırımda yok..
    durum kısmında hat değerleri olması gerek snr margin hat zayıflaması crc hataları vs.. o kısmı bulup paylaşabilirsin düşüp snr sıkıntı yaratıyor yada yüksek hat zayıflaması.

DLA ayarı benimde eski modemlerim de yok sen yinede ping -t yi dene oyun boyunca devam etsin en yüksek kaç ms modem denmi hattan mı fikir verebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.