Şimdi Ara

DÜZ VİTES ARABA OTOMATİK VİTESE DÖNÜŞÜR MÜ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
75.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçen konu açmıştın yanlış anımsamıyorsam alışırsın ne kadar sabırsızsın chevrolet cruze yi mahvetme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tolga -- 15 Ağustos 2010; 0:44:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tolga

geçen konu açmıştın yanlış anımsamıyorsam alışırsın ne kadar sabırsızsın chevrolet cruze yi mahvetme

cruzeyi babam kendine aldı. elindeki 2005 model chevrolet kalosu bana verdi. Acemi sürücuyüm. Bugün hayatımda 4 .kez araba kullandım (normal araba ek debrraj ve frenli sürücü kursu arabası hariç)

Bugün etlik kasalar, bankalar caddesi civarında yanımda usta sürücü ile biraz sürdüm. Boş yolda gayet güzel dur kalk yapıyorum ama. Kırmızı ışıklarda arkamda araba falan varken kalkacağım zaman ya istop ediyorum yada tekerler patinaj çekiyor... Hele bugün kırmızı ışıkta 4 kez istop etti. Arkadaki sürücülerden biri arabasından indi. yanıma geldi. Hocam acemi sürücüyüm. Kusura bakmayın dedim....

• Ya birde arabayı bir kaç kez patinaj yaptırarak kaldırdım. Arabadan koku geldi. Neden gelmiştir? Arabanın bir yerimi yandı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.J

quote:

Orijinalden alıntı: Vanilla__

zarar etmeden eski şanzumanı satıp, otomatik şanzuman alman lazım. tabi iş almakla bitmiyor, parçayı kendin takamazsan öttürürler sanayide

Yavaş tak afedersin. Motor kalkacak şanzımandan ayrılacak, yeni şanzıman takılacak, motor tekrar yerleştirilecek şanzımanla beraber, bunun bin tane ayrıntısı var

bu adamı motorlu araçlar konusunda tutarım

• Dün gecede buna benzer bişi açmıştın yakında debriyaj baskı balatasını alırsın eline kokudan ondan geliyodur merak etme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbilker1907 -- 15 Ağustos 2010; 1:03:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: balci1987

quote:

Orijinalden alıntı: Tolga

geçen konu açmıştın yanlış anımsamıyorsam alışırsın ne kadar sabırsızsın chevrolet cruze yi mahvetme

cruzeyi babam kendine aldı. elindeki 2005 model chevrolet kalosu bana verdi. Acemi sürücuyüm. Bugün hayatımda 4 .kez araba kullandım (normal araba ek debrraj ve frenli sürücü kursu arabası hariç)

Bugün etlik kasalar, bankalar caddesi civarında yanımda usta sürücü ile biraz sürdüm. Boş yolda gayet güzel dur kalk yapıyorum ama. Kırmızı ışıklarda arkamda araba falan varken kalkacağım zaman ya istop ediyorum yada tekerler patinaj çekiyor... Hele bugün kırmızı ışıkta 4 kez istop etti. Arkadaki sürücülerden biri arabasından indi. yanıma geldi. Hocam acemi sürücüyüm. Kusura bakmayın dedim....

dediğin gibi acemi sürücüsün .yalan değil ben de öyle durumları yaşadım.arkadaki arabalar üstüme üstüme geliyormuş gibi geliyordu panikliyordum.bu gibi detaylar ile kafa yoracağına iyi bir sürücü kursu ile ileri sürüş eğitimi için anlaş.ben fazladan 60 saat ders aldım.derste şehir içinde normal kullanmasından bozuk tali yolda tır sollamaya kadar her şeyi yaptık ve hala bitmedi daha 10 dersim var .sürüş işi deneme yanılma ile olur malesef ancak bu da şakaya gelmez .

• quote:

Orijinalden alıntı: Sezer Cinoglu ****os

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: crazytaxi

triptonik mi araç

araç manuel. ya acemi sürücüyüm. Dur kalklarda çok geç kalıyorum. Şu titreme noktasını bulmayı bekliyorum. Öyle gaza basıyorum. bazen gasa basarken patinaj yapıyor araba . Hele kırmızı ışıkta beklerken kalkmada geç kalıyorum. arabalar korna çalınca panik yapıyorum araba istop ediyorr

Kardeşim kendini hiç kasma.

Ben hayatımda ılk defa starex surdum debrıyaj ıle kaldırırdım. Aracının kavrama noktasını ıyı belle. Gıt bır rampaya el frenı kullanmadan kaydırmadan kaldırmayı dene sırf bır gun. Bak ertesi gün böyle bir sorun yaşayacakmısın :)

Zaten yokuşta kavrama noktasında gaza basarak kaldırıyorum. El freni ile kaldırmak usta işiymiş. Yanımda çok deneyimli arkadaşım var. Kendisi 15 senelik sürücü. Kendisinden haftada 4 saat ders alıyorum.(cumartesi 2, pazar 2 saat). Genelde ovacık-etlik kasalar civarında sürüyorum.. Dün babamla yeni arabayı almaya gittiğimizde. Babam yeni arabayı önde ben eski arabayı arkada tek başıma getirdim. Hala nasıl getirdim inanamıyorum. Saat akşam 5. Yer: İskitler OPİS bayi önü. Ordan keçiörene kadar sadece 2 kere istop ederek getirdim

• quote:

quote:

quote:

quote:

triptonik mi araç

araç manuel. ya acemi sürücüyüm. Dur kalklarda çok geç kalıyorum. Şu titreme noktasını bulmayı bekliyorum. Öyle gaza basıyorum. bazen gasa basarken patinaj yapıyor araba . Hele kırmızı ışıkta beklerken kalkmada geç kalıyorum. arabalar korna çalınca panik yapıyorum araba istop ediyorr

Ben hayatımda ılk defa starex surdum debrıyaj ıle kaldırırdım. Aracının kavrama noktasını ıyı belle. Gıt bır rampaya el frenı kullanmadan kaydırmadan kaldırmayı dene sırf bır gun. Bak ertesi gün böyle bir sorun yaşayacakmısın :)

Zaten yokuşta kavrama noktasında gaza basarak kaldırıyorum. El freni ile kaldırmak usta işiymiş. Yanımda çok deneyimli arkadaşım var. Kendisi 15 senelik sürücü. Kendisinden haftada 4 saat ders alıyorum.(cumartesi 2, pazar 2 saat). Genelde ovacık-etlik kasalar civarında sürüyorum.. Dün babamla yeni arabayı almaya gittiğimizde. Babam yeni arabayı önde ben eski arabayı arkada tek başıma getirdim. Hala nasıl getirdim inanamıyorum. Saat akşam 5. Yer: İskitler OPİS bayi önü. Ordan keçiörene kadar sadece 2 kere istop ederek getirdim

hocam bin arabaya 1 e tak ve araba stop edene kadar debriyajı kaldır,tam noktasını bulana kadar defalarca dene .sonra öyle bir şey yap ki ayağını yukarı kaldırdığın anda kavrama noktasını bulsun yani kavrama noktasını hissetme ihtiyacı bile duyma sadece ayağını alıştır .zor bir şey değil zaten.sadece tam alışamamıssın .

• quote:

Ya birde arabayı bir kaç kez patinaj yaptırarak kaldırdım. Arabadan koku geldi. Neden gelmiştir? Arabanın bir yerimi yandı acaba?

Birkereden bir şey olmaz ama sürekli yaparsan kısa sürede balataları alırsın eline.

Otomatiği manuel yapmak basit de manueli otomatik yapmak zor iş.Şöyle söyliyeyim Kalos'un otomatiği varsa otomatiğine sahip olan kişi ile şanzımanları değiştirirsiniz.Ondan çıkan otomatik sana, senden çıkan manuel ona.Vites kolu,çubuğu ve tesisatı, debriyaj pedalı ve motorda birkaç değişiklik.

Çok ince iş iyi anlayan bir usta bulmak lazım.Hiç girme bu işlere, zamanla öğrenirsin kaldırmayı yanarsa yansın baskı balata.
  • Yaparsın hatta arabanın motoru 1.6 ise iyi bir sogutmayla overclock yapıp 2.0 da stabil kullanabilirsin.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

triptonik mi araç

Kendine güveneceksin hocam o kadar diyorum sana baban sana güveniyor sen sadece bunu düşün o aracı sürerken. ben 18 yaşıma kadar gaz fren nedir bilmezdim milletin hurda dediği pejo j9 u zorlanmadan her turlu ara sokağa sokarım park ederım ve on arka 30 cm boşluklu yerden bıle çıkarırım sen kendine güveniceksin bi defa. Heyecan yapmıyacaksın o araçta otururken ben en iyisiyim diye düşün. Lambada iken unut orda lamba olduğunu ya normal kalkışını yap arkadaki beklesin sen niye telaş yapacaksınkı ?

Bu arada el freni ile kaldırmak çocuk oyuncağı usta işi olan el freni kullanmadan rampada arabayı kaydırmamaktır. Baya dik bi rampa bulman gerekicek kanımca :)

Arkada araçlar korna çalıp duruyo. Bende panik yapıyorum. Gaza basmadan debrijaı kaldırıyorum. Araç istop edince. Önce kontak kapatıyorum. Sonra el freni kaldırıyorum sonra boşa alıyom. doğrumu yapıyorum. Birde haftada 4 saat çalışma ile bayramdan sonra trafiğe çıkabilirmiyim?

• ben traktöre triptonic fites taktım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yns 

quote:

Ya birde arabayı bir kaç kez patinaj yaptırarak kaldırdım. Arabadan koku geldi. Neden gelmiştir? Arabanın bir yerimi yandı acaba?

Birkereden bir şey olmaz ama sürekli yaparsan kısa sürede balataları alırsın eline.

Otomatiği manuel yapmak basit de manueli otomatik yapmak zor iş.Şöyle söyliyeyim Kalos'un otomatiği varsa otomatiğine sahip olan kişi ile şanzımanları değiştirirsiniz.Ondan çıkan otomatik sana, senden çıkan manuel ona.Vites kolu,çubuğu ve tesisatı, debriyaj pedalı ve motorda birkaç değişiklik.

Çok ince iş iyi anlayan bir usta bulmak lazım.Hiç girme bu işlere, zamanla öğrenirsin kaldırmayı yanarsa yansın baskı balata.

Balatalar yanmışmıdır? Nasıl anlarım. Balata değiştirmek ne kadardır?

• zamanla alışırsın ama istanbulda otomatik vites tercih etmek mantıklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.J

quote:

Orijinalden alıntı: Vanilla__

zarar etmeden eski şanzumanı satıp, otomatik şanzuman alman lazım. tabi iş almakla bitmiyor, parçayı kendin takamazsan öttürürler sanayide

Yavaş tak afedersin. Motor kalkacak şanzımandan ayrılacak, yeni şanzıman takılacak, motor tekrar yerleştirilecek şanzımanla beraber, bunun bin tane ayrıntısı var

imkansız olduğu için yazdım zaten. ister istemez servisin(bu adamın anasını ağlatır) ya da ustaların kapısı çalınacak

• Cinsiyet değiştirmek ne kadar mümkünse (ameliyat ve hormon tedavisi ile) bir otomobilin motorunu, şanzımanını, direksiyonunu, vites kolunu, kapı sayısını, kaporta tipini, rengini, plakasını, yakıt tipini vb. değiştirmek mümkün. Bunu aracın üzerinde de yapabileceğiniz gibi aracı satıp yerine istediğiniz özelliklere sahip bir aracı ikame ederek de elde edebilirsiniz, hem bu şekilde de emek, zaman ve paradan bir hayli tasarruf etmiş olursunuz, araç da orjinal kalır.

• Olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YnsTz -- 15 Ağustos 2010; 17:47:16 >
  • Vatandaş GOLF III'ü taksi yapıp otomatik şanzımanı bozulunca serviste düz vitese çevirmiş, en azından bu sebeple yaptığını düşünüyorum. Yoksa durup dururken sağlam bir otomatiği söktürüp yerine düzünü takmak hangi sebeple haklı çıkartılabilir? Merak? Düşkünlük?

Bazı araçların otomatik vitesi doğuştan çok sorunlu ve problemli olduğundan ötürü sağlam olsa bile aracın sıhhati ve kullanım rahatlığı, ve belki de yakıt tüketimi ve tasarrufu da gözetilerek, kasten ve taammüden düz hale getiriliyor. Forumda bu şekilde otomatikten düze çevrilen 5 silindirli VOLVO'lar hakkında bir konu vardı.

Düz vitesi otomatik yaptırmak biraz daha sık, fazla karşılaşılan bir talep. Konfor, kullanım rahatlığı ve lüks havası veren otomatik merakı cebini para yakan araç sahiplerinin başvurduğu bir yol ama bunu aracı servise götürüp "şunu otomatik yapın" diyerek değil, aynı aracın otomatik şanzımanını hurdadan çıkartıp evindeki garajda arkadaşlar ve 4'er şişe bira ile Motörhead / Lemmy Kilmister'in çığlıkları (daha doğrusu: böğürtüleri) eşliğinde sök/tak/uydur/uyarla marifetiyle yapıyorlar.

Saygılarımla,

Taner Göde

Not: Herşey mümkün, yeter ki imkanlarınız olsun.

http://wiki.answers.com/Q/Can_you_convert_a_manual_to_an_automatic

http://www.google.com/#hl=en&q=how+to+convert+a+manual+transmission+to+an+automatic&aq=f&aqi=g1&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=f9519659d5d079d0

• Otomatikten Manuel'e, Manuel'dende otomatige geçiş mümkün. Maliyetlerini hiç bilmem ancak Bursa küçük sanayide birkaç dükkanda bu tarz tabelalara rastlamıştım.

Otomatik Honda preludesini Manuel'e çeviren bir arkadasım vardı.

Manuel birkaç otobüsün bir süre sonra otomatik olduğunu farketmiştim.
  • Yapılabilir ama mantıksız bir işlem olur bana göre.

Acemiyim demişsiniz.Fakat bol pratikle bir süre sonra zaten refleks haline gelecek kavrama noktasını bulmanız.Eğer sıkıntı buysa bence hiç canınızı sıkmayın derim.
    Pratiğe devam
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.