Şimdi Ara

[Düzeltildi] En iyiler: HTC Desire - iPhone 4 - Samsung I9000 Galaxy S - Nokia N8 (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
6.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arada konuyu açan arkadaştan başlığı düzenlemesini istiyorum.

iPhone 4G değil iPhone 4.

'G'si yok. Apple daha önceki cihazlarına sürekli G harfi koyduğu için kullanıcılar da 4. telefonu 4G olarak algılıyorlar. Cihaz 4G değil hala 3G şebekesi üzerinden çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

Bu arada konuyu açan arkadaştan başlığı düzenlemesini istiyorum.

iPhone 4G değil iPhone 4.

'G'si yok. Apple daha önceki cihazlarına sürekli G harfi koyduğu için kullanıcılar da 4. telefonu 4G olarak algılıyorlar. Cihaz 4G değil hala 3G şebekesi üzerinden çalışıyor.

Düzelttim.

Eee Peki sonuç? ben ne alıcam Hepsinin biyeri şöle dier tarafı böle. İyice aklım karıştı doğrusu.
    Bu gidişle sırf şekli güzel die X10 alcam sanırım

• X10 alırsan hata yapmış olursun. Android cihazlar artık 2.2'ye geçmek için terfi etmek üzereyken X10 hala 1.6 sürümünde ve 2.1'e geçmeyi bekliyor. Yazılım desteği yok. Android tabanlı bir cihaz alacaksan tavsiyem kesinlikle HTC Google Nexus One olur. Zira Google'nin kendi telefonu olduğu için güncellemeler ilk ona geliyor. Seni uyarayım.
  • HTC Desire neden tavsiye edilmiyor? bilinen olumsuz bir yonu var mi ? ozellikleri gercekten cok iyi degil mi ? malzeme kaliteside 1.sinif.
  • Selamlar

Nacizane düşüncelerimi sıralayayım.

1 - Eğer android bir telefon alınacaksa bence NEXUS ONE(N1) tercih edilmeli, yada NEXUS TWO beklenmeli. Sebebi de tabiiki güncellemelerin hızlı olması. Örneğin N1 sahipleri FROYO'yu 2 aydır kullanmasına rağmen diğer android telefonlar hala beklemede. Öte yandan google yılsonuna doğru Android 3.0 sürümünün de ilk olarak N1 üzerinde çalışacağını duyurdu.

2 - Fotoğraf ve video özellikleri çok önemli ise seçiminiz tartışmasız Nokia N8 olmalı.

3 - Şu an en iyi özellikleri sunan PDA bence Samsung i9000 = 4,3" Super amoled ekran , iyi bir kamera ve hd video desteği , mkv'ye kadar her tür videoyu sorunsuz çalıştırma , bluetooth 3.0 gibi özellikler hepberaber başka hiçbir cihazda yok. Eğer güncelleme ve zırt pırt app yüklemek hayati öneme sahip değil diyorsanız i9000 sizin için biçilmiş kaftan...

4 - Iphone 4 apayrı bir cihaz. 3 senedir iphone 2G kullanıyorum ve bu ayrıcalığı kullanmayan bilmez. 3 senedir hala demode olmadı cihaz. IOS4 ile beraber artık uygulama desteği sunulmayacağı belli oldu. Bu bence ok önemli. Şu yukarıda bahsettiğimiz telefonların hiçbiri 6 ay sonra listelerde üst sıralarda olmayacak ama iphone 4 en az 2 sene tepede olacak. Bu 2 sene içinde her marka 5-6 ayda 1 yeni modeller çıkartmış olacak ve hepsi için "bu mu daha iyi Iphone4 mü daha iyi?" diye karşılaştırmalar yapılacak diye düşünüyorum. :) Eğer anten sorunu, sarı ekran vs gibi abuk sabuk hataları olmasaydı hiç kimse iphone 4'ü yukarıdaki cihazlarla karşılaştıramazdı.

Ben iphone 4 türkiyeye gelene kadar bir android cihaz alıp 2-3 ay kullanmayı düşünüyorum. Seçimim de büyük ihtimalle samsung i9000 olacak.

• vay be harbiden iyi seçim yapmışım elimdeki 3gs i satıp o parayla i9000 aldım yorumlar güzel i9000 hakkında.. fazla güncellemyle işim olmaz uygulamaları çalıştırsın yeter
  • arkadaşlar kusura bakmayın ama bu telefonları karşılaştırırken en belirleyici etmen olarak sürekli internet ve uygulama desteğine odaklanıyorsunuz.ben mesela telefonda çok mecbur olmadıkça nete girmem.uygulama ve oyunla pek işim olmaz.bunun yerine kamera,video,ses,kaliteli ve büyük ekrana daha fazla önem veririm.insanlara telefon önerirken bunlarıda hesaba katmalısınız.şahsen ben ip4 yerine kesinlikle galaxy s veya n8 tercih ederim.sırf bu kıstaslardan dolayı...
  • neden bilmiyorum ama n8 çok çekici geliyor bana...
  • Ben yaklaşık 1 aydır nexus one kullanıyorum telefonun hemen hemen herşeyi güzel fakat multi touch test programlarında ters algılama sorunu var. Pek zararı olmuyor ama bu sorunun yazılımsal olduğunu düşünüyorum zira htc den geen mesaj da bu yöndeydi. Zaten telefonun sonradan kazanılan bir özelliği tam anlamıyla oturtmasının zaman alacağını biliyordum.Ayrıca google a ait bir telefon olduğu için yazılım desteği güçlü ve bilgisayarda yapabildiğim herşeyi bu telefonla da yapabiliyorum (Flash player sağolsun) şuan garanti kapsamında olduğu için rootlamadım biraz zaman geçsin istiyorum birşey daha eklemek istiyorum froyo yüklü nexus one androidandme sitesinin yaptığı her testte açık ara liderken glbenchmark.com da galaxy s 3 kat fark atmış anlaşılan bilgiler tazelenmemiş. Sana söyleyeceğim bu kadar ne kadar sıkı bir se ci oluduğumu hatırlarsın bu telefon beni etkilemeyi başardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

Nokia N8, Apple iPhone 4, Samsung I9000 Galaxy S, HTC Desire GLBenchmark 1.1 testi.

http://www.glbenchmark.com/compare.jsp?benchmark=glpro11&showhide=true&D1=Nokia N8&D2=Apple iPhone 4&D3=Samsung i9000 Galaxy S&D4=HTC Desire (Bravo)

Dikkat ederseniz testte N8'in tüm rakipleri 1 GHz hızında işlemciye sahipler. 680 MHz'lik bir cihaz 1 GHz hızındaki cihazlara meydan okuyabilecek kadar güçlü bir sisteme sahip. Ki yazılımı henüz tam olarak tamamlanmadığı halde bu sonuçları alabiliyor. Yazılımı retail sürümüne ulaştığında çok daha iyi sonuçlar alacaktır ve inceleme videolarındaki bazı hatalar da yazılımının tamamlanmamış olmasından kaynaklanıyor. Şu an iPhone 4 ve Galaxy S dışındaki tüm cihazlardan hızlı. Bu cihazlar içinde 1 GHz hızında çalışan bilindik cihazlar da var. Apple iPad, HTC Google Nexus One, HTC Desire, Sony Ericsson XPERIA X10 gibi. Daha bir sürü Andorid işletim sistemli 1 GHz hızında cihazlar var. Hepsini yazamayacağım.

Şu anki testlerde Galaxy S en iyi puanı alan cihaz olarak birinci durumda. Aşağıdaki linkte bakabilirsiniz. Sıralama Galaxy S, iPhone 4 ve N8 şeklinde gidiyor. N8 680 MHz'lik işlemcisine ve yazılımı henüz tamamlanmamış olmasına rağmen 3. sırayı alabiliyorsa bence bu cihazın çok iyi olduğuna bir işaret.
    http://www.glbenchmark.com/result.jsp

Her ne kadar testlerde Galaxy S birinci olsa da ben iPhone 4'ün bazı durumlarda daha hızlı olduğunu düşünüyorum. Çünkü Anrdorid OS uygulamardaki görsel efektler için GPU'yu kullan(a)mıyor. GPU'yu kullan(a)madığı için de tüm işlem yükü CPU'ya biniyor yani bunları CPU'ya hesaplattırıyor. Bu da CPU'yu yorduğundan cihazın yavaş kalmasına sebep olabiliyor ki tanıtım videolarında da sanki cihaz 1 GHz hızında bir işlemciye sahip değilmiş gibiydi.(Bu benim kendi şahsi fikrimdir ama bir çok kullanıcı da aynı şeyleri yazdılar). Daha doğrusu 1 GHz'e göre yavaş kalmıştı veya yavaş çalışıyordu. iOS'ta ise görsel efektlerde GPU kullanılabildiğinden cihaz son derece hızlı ve stabil çalışabiliyor. iPhone'nun efektlerindeki akıcılık da buradan geliyor. Şimdi Symbian^3 ile artık Symbian^3 taşıyan cihazlar da görsel efektler için GPU'yu kullanabilecek. Zaten N8'in menü ve uygulamardaki akıcılığı da buradan geliyor. Bu da CPU'yu yormayacağından cihazın yavaşlama gibi bir durumu da minimuma indirilmiş olacak. Zaten şu an en iyi GPU sonuçları N8'de. 32 mliyon poly/sn ile bu konuda birinci durumda. Symbian vakfı Symbian'ı baştan yazarak Symbian'ın eski Symbian gibi olmayacağını açıkladı. Bakalım nasıl tamamlandığında nasıl bir Symbian ile karşılaşacağız?

İşin ilginç tarafı ise doluysuyla 600 MHz ve üstü cihaz olmasına rağmen 332 MHz işlemcisiyle ilk 10'a girmeyi başaran N82

bu site ne kadar guvenlidir? yapilan degerlendirmeye gore HTC Desire yerlerde surunuyor..Legend bile daha ustte gorunuyor..bu nasil istir..iyice kafam karisti yaw.

• Bana kalirsa iPhone 4 Hepsinden önde.Bu siralamada yerini kaybetmiyecek tek telefon iPhone 4.
  • bence iphone ANTENNAGATE ile büyük prestij kaybetti
  • quote:

Orijinalden alıntı: spdrmn

bence iphone ANTENNAGATE ile büyük prestij kaybetti

Arkadaşım galiba samsung galaxy s i9000 kullanıyorsun.Nerden satın aldığını söylersen çok yardımcı olursun
  • N8 inin o çirkin tasarımlı telefonu alıpta cebime koymam.üstelik 1gz lik işlemciler varken neden daha düşük bir işlemciye sahip bir cihazı alayımki.akıl var mantık var...1ghzlik işlemcinin performansıyla 680 mhz lik bir cihazı karşılaştırmak mantıklı gelmiyor.bide kalkmışlar ""680 MHz'lik bir cihaz 1 GHz hızındaki cihazlara meydan okuyabilecek kadar güçlü bir sisteme sahip. Ki yazılımı henüz tam olarak tamamlanmadığı halde bu sonuçları alabiliyor."" zaten işlemci sistemin bir parçası..üstelik yazılımı tamamlanmamış bir cihaz piyasaya sürülürmü...çok mantıksızca konuşulmuş bişey bu..N8 in videolarını seyrettim inanınki berbat bir cihaz..dokunmatiği iyi değil hassasiyeti az. vede sistemi bana göre yavaş.gerekli videoları buraya koymak isterdim ama zamanım az..
  • bu listedekilerden bir tek desireyi alırım:)

n8 bana göre yine bi fiyasko olucak çünkü symbian genelde geriden geliyor ve bana göre tam bir dokunmatik perormansı saglamıyor navigasyon tuşunun yerine duran ikonlara basıyosun satio vivaz x6 hepsini denedim bence winmo android bunlar daha zevkli

düzeltme galasxy s yi atlamısım galaksi ve desire yapalım bunu 2 android tam bana göre ;)

wave.yi inceledim bence hayal kırıklıgı ama galaksi daha çok daha iyi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezalet forum -- 20 Temmuz 2010; 21:00:47 >
  • N8 çok abartıldı fiyasko ile sonuçlanabilir . Evo 4 g hakkında konuşmıyıcam bile , HTC desire gerçekten muhteşem iphone 4g 2. Part'da Sorunları düzeltmez ise gözüm kapalı Desire alırım.

Düzeliceği için İphone 4g

Şu bi gerçek ki Nokia,Samsung,Sony Ericson,HTC vs. nin 1000'lerce model ile yapamadığını Apple Sadece Tek 1 telefonla yaptı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ax

arkadaşlar kusura bakmayın ama bu telefonları karşılaştırırken en belirleyici etmen olarak sürekli internet ve uygulama desteğine odaklanıyorsunuz.ben mesela telefonda çok mecbur olmadıkça nete girmem.uygulama ve oyunla pek işim olmaz.bunun yerine kamera,video,ses,kaliteli ve büyük ekrana daha fazla önem veririm.insanlara telefon önerirken bunlarıda hesaba katmalısınız.şahsen ben ip4 yerine kesinlikle galaxy s veya n8 tercih ederim.sırf bu kıstaslardan dolayı...

bu dediğin yönlerden de iphone 4 çok güçlü, kamerası çok başarılı sonuçlar veriyor, ses ekran kalitesine kimse laf edemez zaten

ama bana göre bir telde en önemli nokta ilk olarak hayatı kolaylaştıracak uygulamalar, iphone'da deli gibi uygulama var sırf yerlileri saysak bile çok üstün
    http://forum.donanimhaber.com/m_41174397/mpage_1/f_/key_//tm.htm#41174397

ikinci önemli nokta firmanın 2 ay sonra yeni model çıkarıp benim telefonumun sap gibi ortada kalmaması, samsung falan bu konuda çok şaibeli apple ise 1 numara

yani benim kıstaslarıma göre 300-500 farkına bakmam her türlü iphone 4 alırım ülkemize gelince, tabii kronik problemleri ortadan kalkarsa

• quote:

N8 inin o çirkin tasarımlı telefonu alıpta cebime koymam.

Tasarım konusunda kimseye bir sözüm olmaz. Zira bu göreceli bir konu olduğu için herkesin zevki ayrıdır. Kimisi beğenir kimisi beğenmez.

quote:

üstelik 1gz lik işlemciler varken neden daha düşük bir işlemciye sahip bir cihazı alayımki.akıl var mantık var...1ghzlik işlemcinin performansıyla 680 mhz lik bir cihazı karşılaştırmak mantıklı gelmiyor.

Daha düşük işlemciyle yüksek işlemciye sahip cihazların performansını yakalayabiliyorsa neden olmasın.

quote:

bide kalkmışlar ""680 MHz'lik bir cihaz 1 GHz hızındaki cihazlara meydan okuyabilecek kadar güçlü bir sisteme sahip. Ki yazılımı henüz tam olarak tamamlanmadığı halde bu sonuçları alabiliyor.""

Bu dediğimin arkasındayım. Çünkü onlarla kıyas edilebiliyor.

quote:

zaten işlemci sistemin bir parçası..

Symbian OS yüksek işlemci gücüne ihtiyaç duymayan bir OS. Android ise yüksek işlemci gücüne ihtiyaç duyan bir OS. Yukarıdaki cihazların işlemci hızlarını 1 GHz'den 680 MHz'e düşürdüğünüzde N8'den hızlı olabilirler mi çok merak ediyorum. Bu yüzden 680 MHz işlemcisi ile 1 GHz hızındaki cihazlarla kıyas edilebiliyorsa bu cihazın güçlü olduğuna işarettir.

quote:

üstelik yazılımı tamamlanmamış bir cihaz piyasaya sürülürmü...çok mantıksızca konuşulmuş bişey bu.

N97'yi hatırlayın. Yazılımı tamamlanmamış olduğu için o kadar çok sorunu oldu ki ikinci ele düşme rekortmeni olmuştur. Ve Nokia'nın tarhindeki en büyük kara lekedir bence N97.

quote:

N8 in videolarını seyrettim inanınki berbat bir cihaz..dokunmatiği iyi değil hassasiyeti az. vede sistemi bana göre yavaş.gerekli videoları buraya koymak isterdim ama zamanım az..

O videolarda cihaz henüz prototipti yani test aşamasındaydı. Şayet o videolara bakıp cihazın kötü olduğunu söylüyorsanız bence bu çok mantıksızca bir yorum olmuş. Çıktıktan sonra yorumlarıma başlayacağım ve kötüyse eleştireceğim tabiki.

• iphone 4 ile htc desire en iyileri buradaBence iphone program zenginliği ile daha üstünde desire dan.Samsung u tam bilmiyorum.n8 symbian olacağı için direk geçiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brainy

quote:

Orijinalden alıntı: spdrmn

bence iphone ANTENNAGATE ile büyük prestij kaybetti

Arkadaşım galiba samsung galaxy s i9000 kullanıyorsun.Nerden satın aldığını söylersen çok yardımcı olursun

Merhaba,

keşke pm atsaydın, geç farkettim bu mesajı.
    Geçen ctesi işe geldim, zaten birkaç gündür sahibinden ve gg'ye bakıyordumda ilan göremiyordum. Baktım ctesi sahibinden'e ilan koymuş bi amca adanadan, 1150 TL'ye.. fiyat uygun geldi. Açtım konuştum, GG'den ilan açar mısınız dedim, ok dedi... 1250 TL'ye GG üzerinden aldım. Şansıma ctesi gübü 12 taksit kampanyası vardı. Biraz düşeş oldu yani...

Ağustos ayı içerisinde TR stoklarına girecek büyük ihtimalle.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.