Şimdi Ara

DÜZENLENDİ: 3 MERİDA ARASINDA KALDIM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: shkoksal

quote:

Orijinalden alıntı: soghan

Ilk mesajda yazdigin tum bisikletler seni memnun edecektir. Birini sec dersen tiegra kullanan ve omur boyu kadro garantili merida t2. Kararsizlik kotu hangisini alsan keske digerini alsaydim diyecek gibisin. Bende bu bisikletleri daha onceden inceledim. Fazla odememek icin mosso 771 dmv modelini aldim. Bisikletin seni zorlamasi icin yaris tipi olanlardan almalisin. Hem surat ruzgar ter ve istedigin laktik aside ulasabilirsin. Eger gencsen egilmek pek sorun olmaz. Fuji 2.1 i de incele. Onuda kullanma sansim oldu. Jant teker ve vites gecisleri cok iyi. Benim mossodan daha hizli. Meridadan ucuz. Meridayi kullanmadim ama donanim harika.meridanin kilosuda cok iyi. Yokus cikman pek sorun olmaz meridayla.serilikte diger modellerden haliyle daha iyidir. Zaten uzerindeki donanim yaris donanimi. Duz yolda bile surate uygun. Alacagin bisikleti iyi gunlerdekullan.

Hocam güzel yazmışsınız elinize sağlık. Kararsızlıktan kararlılığa doğru gidiyorum, telefon alırkende böyleydim Daha 19umdayım genciz :) Aklıma takılan şu, merida t2 ile crossway 500 arasında max sürat ve ivmelenme açısından fark çok mu? Ağırlık o kadar önemli değilse sıkıntı yok. Şuanki bisikletimi tartsak 15 kilodan daha fazladır cünkü cok eski. Ben bu saydığım biskletlerden en kötüsüne dahi binsem bana mercedes gibi gelecek Vites oranlarını öğrenebilsem cok iyi olcak aslında. Mesela T3D modelinde 20 vites kullanılmış, bu biraz daha yarış tipi gibi duruyor.

@dusunmeklazım hocam merida crossway serisi kendi lastiklerini üretmiş kullanıyor. Onda sıkıntı olur mu acaba? Speeder serisinde kaliteli lastikler var ama.

ben 6-7 ay boyunda kenda marka bir lastik kullandım ancak araziye girmediğim için hiç sorun çıkartmamıştı

frene gelecek olursak ciddi fark var v frenle hidrolik fren arasında deneme imkanın olsa çok daha güzel olur

yaz sonu yol bisikleti toplayacağım v fren koyacağım bakımı çok kolay

bu arada içine sinen bisiklet varsa ona yönel sonrasında ''keşke'' dediğin zaman zor oluyor

ya da dediğim gibi donanım olarak senin için idare eder dediğin bisiklet varsa ona bak bir de uprage yaparsan ne kadar fiyat çıkacağını araştır

• Şu ana dek edindiğim bilgilere ve tecrübeye göre amortisörlü bisiklet bana uygun değil. Zaten konu başındada dediğim gibi zevk ve ulaşım amaçlı kullanacağım. Belki bf den arkadaşlarla turlara katılırım ankara içi. Kullandığım yollar %90 düz yol olacak. Arada kilittaşlı yerlerden ufak cukurlardan geçmem gerekebilir, pek sorun olacagını sanmıyorum. Telefon alırken 1000 lira bütcem vardı iki katına cıkarttım sebebi almışken en iyisi olsun diye. Bu yüzden kaliteli modellere bakıyorum. Tabiki fiyat/performans eğrisi önemli benim için. Aynı donanımlarda trekler cok pahalı. Merida güzel bi marka. Disk fren sevdam uzun zamandır var, her türlü zorluguna katlanıp disk frenli Merida speeder T3D alacağım. Kalan paraya sadece ekipman biri kask diğeride km sayacı alacağım. Önerileri olanlar yazabilirler ikisinide. Özellikle km sayacını kaliteli birşey arıyorum yaptıgım max hızı göstersin, anlık hızı göstersin ve tabiki toplam km yi göstersin yeter

• quote:

Şu ana dek edindiğim bilgilere ve tecrübeye göre amortisörlü bisiklet bana uygun değil. Zaten konu başındada dediğim gibi zevk ve ulaşım amaçlı kullanacağım. Belki bf den arkadaşlarla turlara katılırım ankara içi. Kullandığım yollar %90 düz yol olacak. Arada kilittaşlı yerlerden ufak cukurlardan geçmem gerekebilir, pek sorun olacagını sanmıyorum. Telefon alırken 1000 lira bütcem vardı iki katına cıkarttım sebebi almışken en iyisi olsun diye. Bu yüzden kaliteli modellere bakıyorum. Tabiki fiyat/performans eğrisi önemli benim için. Aynı donanımlarda trekler cok pahalı. Merida güzel bi marka. Disk fren sevdam uzun zamandır var, her türlü zorluguna katlanıp disk frenli Merida speeder T3D alacağım. Kalan paraya sadece ekipman biri kask diğeride km sayacı alacağım. Önerileri olanlar yazabilirler ikisinide. Özellikle km sayacını kaliteli birşey arıyorum yaptıgım max hızı göstersin, anlık hızı göstersin ve tabiki toplam km yi göstersin yeter

resmen düz yolda hızlı gitmek istemiyorsunuz

direk yol bisikletine bakın

bütçeniz de güzel

bisiklet foruma bakın orada baya ilgileniyorlar

Focus - CULEBRO 4.0 CP
    sedona 640
    Salcano XRS030

aklıma gelenler

• Ben de merida t2 ile carraro sportive 330 arasında kaldım. Bakmanızı öneririm, hafta içi bayiye gidip son kararımı vereceğim.

Fiyat-donanım olarak carraro'ya yaklaşan yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

quote:

Beyler merhaba. 1.5 ay içerisinde bir bisiklet alacağım minimum fiyat 1500 tl. Maximumu ise sizlerle konustuktan sonra düşüneceğim.

Bisikleti yolda kullanacağım fakat olurya taşlı yola girersem diye maşalı almak istiyorum. Ama ağırlık konusu beni üzüyor. Çünkü hybrid bir bisiklet alsamda maşayı kilitleyip sürcem. Nedeni ise maşa açık olduğunda daha cok efor sarfediyormuşuz bu yüzden. Benim isteğim hafif olsun hızlı gitsin donanımları iyi olsun. Son vitese attığımda beni diğerlerinden cok zorlayacak model arıyorum. Yani performans cok önemli benim için.

Düşündüğüm modeller ve +'ları;

http://www.meridaturkiye.com/bikedetail.html?model=bikes/crs500.html Merida Crossway 500: Kilitli maşa shimano deore donanım. 12.90 kg

http://www.meridaturkiye.com/bikedetail.html?model=bikes/spdt2.html Merida Speeder T2: V fren bakımı basit. Sadece 10.50 kg ve fiyatı ucuz. Donanımsal açıdan düşük.

http://www.meridaturkiye.com/bikedetail.html?model=bikes/spdt2d.html Merida Speeder T2D: Disk frenler V frenlere göre kaliteli fakat bakımı zor. 11.63 kg Aradaki fiyat farkını verip disk frenli modeli almak mantıklı mıdır? Kilosuda artıyo bisikletin :(

http://www.carrarobisiklet.com/#sportive-330_151 Carraro 330: Harika donanımlar shimano deore sl ağırlık yazmıyor.

http://www.sedonabisiklet.com/sedona_bisiklet-350.html : Donanımlar harika, fakat ağır ve pahalı.

Sizce hangısını secmeliyim yardımcı olun. :( Crossway ve Sedona 350 harika. Carraro 330 donanımları iyi alınabilcek en iyi yol bisikleti. Merida speeder ise hafif. Ağırlık o kadar fazla etkiler mı benım performansımı? Sonuçta 3-5kg bişey :P

10 vitesli bir eski tip yaris senin aradigin.
    vakti zamaninda vardi benim , 28" lastikleri ile duz yolda 60 km/h hizla seyahat etmenin zevki , o incecik lastiklerin inanilmaz yol tutusu , on arka beraber kullanildiginda o pabuc frenlerin gucu hala aklimda.
    su alttaki gibi bir bisikleti surmeyen bisiklet surdum demesin...
     DÜZENLENDİ: 3 MERİDA ARASINDA KALDIM

Klasik severim.
    Siz ne kullanıyorsunuz?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.