Şimdi Ara

Düzenli ifadelerle alakalı bir c sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar bir ödevim var ama 3 gündür uğraşıyorum bir türlü yapamadım :( yapabilecek birileri varsa bana yardımcı olabilir mi lütfen .Dersi geçmem bu ödeve bağlı... Vakit ayırıp uğraşanlara şimdiden teşekkürler

• Dışarıdan S={a,b} şeklinde alfabeyi alan (virgül ile ayrılmış),
    • Düzenli ifadenin ne olacağını da kullanıcının belirlediği,
    • Nihayetinde L kelimelerin dilini üretebilme kabiliyetine sahip ve ekranda kullanıcının istediği kadar kelimeyi görüntüleyen program kodunu üretiniz.
    • Not: Düzenli ifadenin alfabeden üretilebilir olmasını kontrol etmelidir!
    • Not: Verilen kelimenin L diline ait olup olmadığını kontrol edebilen ödevlere bonus verilecektir!
    • Örnek:
    • Alfabeyi giriniz S={ a,b<ENTER>}
    • Düzenli ifadeyi giriniz: (a+b)*a <ENTER>
    • L dilinin kaç kelimesini görmek istiyorsunuz? : 3 <ENTER>

• Düzenli ifade S alfabesinden üretilebilir. Kelimeleriniz listeleniyor..
    • L={a,aa,ba}

NOT:herhangi bir regex kütüphanesi kullanmadan yapılması isteniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omrahrz -- 22 Ekim 2019; 20:7:46 >

• 
    Soru berbat. L dili, Regex'in alfabeden üretilebilir olması... sorunun kendisini çözebilene, sorunun anlamını anlayana da bonus veriyorlar mı :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uğraşıyorum uğraşıyorum yapamadım kaç gündür Otomata teorisi denen dersin ödevi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Otomata teorisiyle ilgili olduğunu baştan belirtsene. Onu belirtmeden sadece düzenli ifade dersen o programlama dillerindeki regex sanılır; ben öyle sandım. Bu durumda otomata teorisini çalışmış birinin çözebileceği ayarda bir soru oluyor bu, yani otomata'yı çalıştı isen soruyu çözebilmen gerekli.
  • kardesim cevabini bulabildin mi acaba?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.